Table of Contents:

 1. Hvad spiste man i fortiden?
 2. Hvad spiste man i 1996?
 3. Hvad spiste man til fester i 60 erne?
 4. Hvad spiste man i år 2000?
 5. Hvad fik man til morgenmad i gamle dage?
 6. Hvad betyder måltider for unge?
 7. Hvad betyder måltider for ældre?
 8. Hvilken madvare var et hit i 00 erne?
 9. Hvad spiste man i 1990 erne?
 10. Hvad spiser man i 50 erne?
 11. Hvad spiste man i 1970?
 12. Hvad spiste man før kartoflen?
 13. Hvad spiste man til morgenmad i 1950?
 14. Hvad spiste man til morgenmad i 1800-tallet?

Hvad spiste man i fortiden?

De fleste spiste mad der i lige linje nedstammede fra det solide bondekøkken. Sammenkogte retter som bankekød, gullasch og labskovs. Stegeretter som medister, frikadeller, hakkebøffer, krebinetter, wienersnitsel og panerede svinekoteletter, og så enorme mængder sauce, bjerge af kartofler og masser af kål og gulerødder.

Hvad spiste man i 1996?

I 1996 var det steget til 50 kilo. Forbruget tog for alvor fart i løbet af 1970'erne og 1980'erne, som for mange var præget af sparsommelighed. Det banede vej for ikke mindst dybfrossen suppe, udskårne kartoffelbåde, broccolibuketter og lørdagskylling.

Hvad spiste man til fester i 60 erne?

I 1960'erne hittede gryderetter som skipperlabskovs og mørbradgryde, sammen med den fransk-inspirerede ret Cordon Bleu. Og så blev den første spaghetti serveret ved middagsbordet, mens der til børnefødselsdage blev lavet drømmekage fra Brovst i store bradepander.

Hvad spiste man i år 2000?

Maden fra 00'erne er kendetegnet ved at være sund - årtiet har budt på masser af fisk, rucola-salat og kerner i lange baner.

Hvad fik man til morgenmad i gamle dage?

Vi spiste grød og groft brød, gerne rugbrød, til morgenmad måske med lidt pålæg afhængigt af, hvor velbeslået man var, fortæller hun. Det var med andre ord en morgenmad, der var dikteret af de råvarer, vi havde ved hånden, og som gav os brændstof til det hårde, fysiske arbejde, der var almindeligt dengang.

Hvad betyder måltider for unge?

Måltidet udgøres af de fysiske omgivelser og den sociale ramme, vi spiser sammen i. Måltidet rummer omsorg, et socialt tilhørs- forhold og læring. Ved måltidet er der mulighed for at snakke sammen børn og unge imellem, og mellem børn og voksne. Der skal gives god tid til måltidet og at spise sammen.

Hvad betyder måltider for ældre?

Måltidet har stor betydning for ældre borgere. At skabe et godt måltid for ældre kræver fokus på den rette ernæring, gode råvarer, produktion og tilrettelæggelse samt gode fysiske og sociale rammer for måltiderne. Det er vigtigt, at de ældre får dækket deres individuelle behov og ønsker til måltidet.

Hvilken madvare var et hit i 00 erne?

1990'erne og 00'erne Anderledes blev det i 00'erne, hvor sundhed kom mere i fokus. Her kom skyr ind i danskernes hjerter, særligt til sunde kager og andre desserter. Siden har skyr stjålet pladsen som favorit morgenmadsprodukt og vippet yoghurten af pladsen.

Hvad spiste man i 1990 erne?

8 "retter" vi alle elskede at spise i 90´erne
 • Melon med parmaskinke. Denne eksotiske ret blev hurtig en gængs forret, når middagen skulle tilføjes et strejf af Sydens sol.
 • Kartofler, kartofler, kartofler. ...
 • Bradepande pizza. ...
 • Hvidløgsflute. ...
 • Pitabrød. ...
 • Fisk. ...
 • Mellemmåltidet. ...
 • Kokosdrømmen.
23. aug. 2016

Hvad spiser man i 50 erne?

Sammenkogte retter som bankekød, gullasch og labskovs. Stegeretter som medister, frikadeller, hakkebøffer, krebinetter, wienersnitsel og panerede svinekoteletter, og så enorme mængder sauce, bjerge af kartofler og masser af kål og gulerødder. Ingen salsaer, ingen tzatiki.

Hvad spiste man i 1970?

7 retter fra 1970'erne
 • Rejecocktail. Rejecocktail var en yndet forret, især når der kom gæster. ...
 • Stjerneskud. Stjerneskud er en tudsegammel ret, som i 70'erne blev en populær frokostret herhjemme. ...
 • Koldskål. ...
 • Fondue. ...
 • Grydestegt kylling. ...
 • Æbleflæsk. ...
 • Kiksekage.

Hvad spiste man før kartoflen?

Almindelig mands kost kunne være grød kogt på enten bygmel eller rugmel. Det kunne også være fisk som jo var let at få fat i frisk, hvis man boede nær ved havet eller en sø. Man spiste også en del saltet fisk – især saltede sild.

Hvad spiste man til morgenmad i 1950?

Man spiste mannagryn og tapioka, byggryn og sagosuppe, selvom det var de sidste krampetrækninger. Efterretterne var mest frugt. Æblegrød, blommegrød, stikkelsbærkompot, rødgrød.

Hvad spiste man til morgenmad i 1800-tallet?

Kartoflen fik sit folkelige gennembrud i Danmark i 1800-tallet.