Table of Contents:

 1. Hvad symboliserer ægget til påske?
 2. Hvem lægger påskeæg?
 3. Hvad har påskeæg med kristendom at gøre?
 4. Hvorfor laver man påskeæg?
 5. Hvorfor hedder det Påskehare?
 6. Hvad er ægget et symbol på?
 7. Hvornår begyndte man at gemme æg for hinanden?
 8. Hvad er æg Et symbol på i kristendommen?
 9. Hvad betyder betegnelserne for Jesus Kristus?
 10. Hvad gør påskeharen?
 11. Hvornår kommer påskeharen med påskeæg?
 12. Hvad har påskeharen med påske at gøre?
 13. Hvad symbolisere et spejlæg?

Hvad symboliserer ægget til påske?

Æg symboliserer opstandelsen Ægget er siden den tidligste kristendom blevet brugt som symbol på opstandelsen. Æggeskallen ser død og livløs ud som graven. Men inden i skallen bryder et nyt liv frem, ligesom Jesus brød ud af grav og død, da han opstod påskemorgen.

Hvem lægger påskeæg?

Påskeharen skal ses på linje med nisser, der lægger slik i julesokken – påskeharen lægger påskeæg. Især i Jylland, som jo ligger tæt på Tyskland, er der tradition for, at børnene påskemorgen leder efter de påskeæg, som påskeharen har lagt i haven om natten.

Hvad har påskeæg med kristendom at gøre?

Hvad symboliserer påskeæg? I kristendommen er ægget også et vigtigt symbol på Jesu grav, som Jesus bryder ud af påskemorgen. Æg og æggeretter var derfor også en oplagt spise efter den lange faste fra askeonsdag (onsdagen efter fastelavn) til og med påskelørdag, hvor der ikke måtte spises kød.

Hvorfor laver man påskeæg?

Traditionen omkring påskeæg stammer tilbage fra den gang, hvor vi fastede op til påsken. Her var det ikke tilladt at spise æg, og når fasten var slut, fejrede man påsken med blandt andet at spise massevis af æg, som var flot dekoreret. ... I stedet bruger vi de dekorerede påskeæg som flot påskepynt fra børnene.

Hvorfor hedder det Påskehare?

Påskeharen dukker første gang op i Heidelberg i Tyskland i slutningen af 1600-tallet, men harer og kaniner var symboler på frugtbarhed og spirende liv i hedenske forårsfester, længe før kristendommen blev indført. Tyske udvandrere tog siden påskeharen med til USA, hvor den fik stor succes fra midten af 1800-tallet.

Hvad er ægget et symbol på?

I kristendommen bruges ægget som symbol på opstandelsen: Den hårde æggeskal er livløs som graven, men under skallen bryder et nyt liv frem, som da Jesus brød ud af grav og død, da han opstod påskemorgen. Ægget symboliserer også liv og frugtbarhed.

Hvornår begyndte man at gemme æg for hinanden?

Haren er altså en tysk tradition, der går helt tilbage til slutningen af 1600-tallet, men her hos os danskere, er det relativt nyt, og vi skal nok frem til mellem 1950'erne og 1960'erne, før vi for alvor ser, at familien har gemt æg ude i haven eller andre steder, som børn skal finde, fortæller Charlotte Jensen.

Hvad er æg Et symbol på i kristendommen?

I kristendommen bruges ægget som symbol på opstandelsen: Den hårde æggeskal er livløs som graven, men under skallen bryder et nyt liv frem, som da Jesus brød ud af grav og død, da han opstod påskemorgen. Ægget symboliserer også liv og frugtbarhed.

Hvad betyder betegnelserne for Jesus Kristus?

Titlen "Kristus" kommer fra græsk Χριστός (Christós), der er en oversættelse af hebræisk Masiah (Messias), som betyder 'den salvede'. De ældste beskrivelser af Jesus liv, tanker og lære kommer fra de fire kanoniske evangelier i Bibelen: Matthæusevangeliet, Markusevangeliet, Lukasevangeliet, og Johannesevangeliet.

Hvad gør påskeharen?

Den tradition kan spores endnu længere tilbage til hedenske frugtbarhedsriter: man anså haren for at være et særligt frugtbarhedsfremmende dyr, og man spiste og ofrede æg, som også ansås for at være et frugtbarhedsfremmende middel.

Hvornår kommer påskeharen med påskeæg?

Haren er aktiv om natten Påskeharen kommer med påskeæg om natten, og den rigtige hare er et skumrings- og natdyr. Det betyder, at den kommer frem om aftenen for at spise, og om dagen ligger den og gemmer sig for især ræven.

Hvad har påskeharen med påske at gøre?

Oprindeligt kommer idéen om påskeharen fra Holland og Tyskland i 1700-tallet. Der er meget spekulation om præcis, hvorfor den tradition opstod. Man mener dog, at det skyldes, at haren er et symbol på frugtbarhed og nyt liv, grundet dens evne til at føde et stort kuld killinger.

Hvad symbolisere et spejlæg?

Optrådte ægget alene i din drøm, fx som et hårdkogt æg ved morgenbordet, eller som et spejlæg på panden – eller optrådte ægget sammen med hønen, altså i forbindelse med det at producere æg, give liv, produktion af æg? Dette er vigtigt for tolkningen. Et æg i sig selv kan symbolisere påske og opstandelsen.