Table of Contents:

 1. Hvad er et portrætinterview?
 2. Hvad kendetegner et portrætfoto?
 3. Hvordan afslutter man en portrætartikel?
 4. Hvad indeholder en portrætartikel?
 5. Hvordan laver man et portrætinterview?
 6. Hvordan man laver et forfatterportræt?
 7. Hvad er et portræt billed?
 8. Hvad er et situationsbillede?
 9. Hvordan afslutter man en anmeldelse?
 10. Hvad er en nyheds artikel?
 11. Hvilken genre er en nyhedsartikel?
 12. Hvordan tegner man et portræt?
 13. Hvordan ser en portræt ud?
 14. Hvordan skriver Jesper Wung Sung?
 15. Hvilken forfatter er Kristina Aamand?

Hvad er et portrætinterview?

Portrætinterview Det klassiske portræt er bygget op af flere forskellige interviews med mennesker, der kender eller kan beskrive hovedpersonen. Disse interviews skaber tilsammen et billede af hovedpersonen. Der kan også være interviews med selve hovedpersonen.

Hvad kendetegner et portrætfoto?

Hvad er et portrætfoto? Et portrætfoto er et billede af en eller flere personer, der viser en flig af, hvem de er som mennesker. Mere præcist kan det faktisk ikke siges, for der findes rigtig mange forskellige måder at tage portrætter på.

Hvordan afslutter man en portrætartikel?

Beskriv, hvordan personen ser ud, hvordan han/hun opfører sig, hvordan personen er i at være i selskab med. 7. Slut din portrætartikel af med et citat eller en scene. Der skal være en spændende udgang på historien.

Hvad indeholder en portrætartikel?

Portrætartikler indeholder fakta om hovedpersonen. Det vil sige oplysninger om alder, opvækst, civil stand, børn, arbejde, osv. Hvis ikke oplysningerne har bærende betydning for portrættet, kan de blot nævnes i en faktaboks. Alderen på hovedpersonen er vigtig, for at læseren kan identificere sig med hovedpersonen.

Hvordan laver man et portrætinterview?

Sæt scenen i dit portrætinterview Her kan det for eksempel være en fordel, at bruge anledningen til portrættet som scene. Anledningen kan være et jubilæum, en nyhed eller noget helt tredje. Alternativt kan du vælge at bruge dramatisk nutid til at sætte scenen for læseren af din portrætartikel.

Hvordan man laver et forfatterportræt?

Tips til dit foto
 1. Din tekst bør være struktureret i en vis kronologisk orden.
 2. Teksten bør være skrevet i tredje person.
 3. Tre-fem prægnante sætninger er nok. ...
 4. Forsøg at skabe en kobling til bogen. ...
 5. Du kan med fordel tilpasse tonen i dit forfatterportræt efter din ”forfatterstemme” eller bogens genre.

Hvad er et portræt billed?

Et portræt (fransk portrait, af latin protractum, hvad der drages frem for lyset) er ofte en billedlig fremstilling af en person: maleri, fotografi eller en skulptur. Det kan også være en skriftlig skildring.

Hvad er et situationsbillede?

Situationsbilleder er billeder, hvor en aktivitet eller situation er det egentlige formål med billedet, som f. eks. billeder af publikum til en koncert. Modsætningen hertil er portrætbilleder, hvor formålet er at afbilde en eller flere bestemt personer.

Hvordan afslutter man en anmeldelse?

Konklusion: Afrund anmeldelsen ved at trække de vigtigste pointer frem. Det er også her du tilkendegiver, om du vil anbefale det, du anmelder. Giv evt. en karakter, 7 ud af 10 stjerner eller lignende.

Hvad er en nyheds artikel?

En nyhedsartikel er en tekst i en avis, som skal informere læseren om en aktuel begivenhed, sag eller hændelse. En nyhedsartikel skrives af en journalist, som forsøger at fortælle hurtige og præcise information om nyheden: altså "hvad, hvor, hvornår, hvem og hvordan.

Hvilken genre er en nyhedsartikel?

Nyhedsartiklen er den journalistiske genre, du oftest vil møde i medier. Den er blandt andet kendetegnet ved at være struktureret omkring nyhedstrekanten, og dens måde at formidle nyheder er karakteriseret ved at give læseren en forståelse af, hvad der er sket, hvor, hvordan, hvorfor og af hvem.

Hvordan tegner man et portræt?

Træning er vigtigt at huske på når du går i gang med portrættet. Det er de færreste der tegner et portræt helt fejlfrit den første gang uanset hjælpemidler som gitre eller lysbord. Et lille tip til dit portræt: Husk kontrasterne for det er dem der skaber.

Hvordan ser en portræt ud?

Et portræt indeholder også meget tit et eller flere citater fra personen, der viser noget om, hvordan han eller hun er. Billede - Der er tit et fotografi af personen, hvor man kan se lidt om, hvad personen interesserer sig for.

Hvordan skriver Jesper Wung Sung?

Om det har haft nogen direkte indflydelse på Wung-Sungs forfatterskab er svært at sige, men i hvert fald kredser han i sine bøger ofte om de skæve og utilpassede eksistenser, og gerne i en eksperimenterende og udfordrende form.

Hvilken forfatter er Kristina Aamand?

Kristina Aamand, født 1972, er uddannet sygeplejerske og socialrådgiver og er forfatter. Kristina Aamand debuterede som forfatter i 2007 med debatbogen MØDOM PÅ MODE. BERETNINGER OM SKIK OG BRUG BLANDT INDVANDRERE og har siden udgivet flere bøger til både børn og voksne.