Table of Contents:

 1. Hvornår Udkobler et HPFI relæ?
 2. Hvad er forskellen på HPFI og HFI?
 3. Hvornår skal HPFI slå fra?
 4. Hvad gør man når relæet slår fra?
 5. Hvilken type RCD skal man bruge foran en frekvensomformer?
 6. Hvor mange gange må man Genindkoble en automatsikring ved fejl?
 7. Er HFI relæ lovligt?
 8. Hvad er en Kombiafbryder?
 9. Er det lovpligtigt med HPFI relæ?
 10. Kan et HFI relæ blive slidt?
 11. Hvad gør du hvis sikringen springer?
 12. Hvordan afbryder jeg strømmen?
 13. Hvad er forskel på RCD type A og B?
 14. Kan automatsikringer gå i stykker?

Hvornår Udkobler et HPFI relæ?

Så skal man summere op, skal HPFI relæet have en udkoblingsstrøm på maksimalt 30mA, og skal udkoble inden 300mS. Dette sammen med en maksimal overgangs modstand til jord på 1666,67 Ohm sikre mod en berøringsspænding i tilfælde af fejl som ikke overstiger 50Volt.

Hvad er forskellen på HPFI og HFI?

HFI-afbryderen slår fra ved en fejlstrøm på maks. 0,03 ampere (30 mA) vekselstrøm. HPFI-afbryderen slår også fra ved maks. 0,03 ampere vekselstrøm, men håndterer desuden pulserende jævnstrømme (fx fra elektroniske apparater).

Hvornår skal HPFI slå fra?

Faktisk skal den slå fra inden for 0,3 sekunder. Hvis du for eksempel rører ved noget, der er strømførende, og samtidig har forbindelse til jorden, så slår din strømafbryder altså fra. Du bør derfor teste dit HPFI-relæ mindst én om året - og gerne hyppigere.

Hvad gør man når relæet slår fra?

HPFI/HFI-relæet slår fra: Løsningen er at slukke for alle dine sikringer/grupper i tavlen, hvorefter du tænder HPFI-relæet. Herefter tænder du én sikring/gruppe ad gangen og gerne med 20 sekunders mellemrum. Når du tænder den fejlramte sikring/gruppe, vil HPFI-relæet slå fra igen.

Hvilken type RCD skal man bruge foran en frekvensomformer?

RCD'er (Residual Current Devices eller fejlstrømsafbrydere) af type A kan kun detektere a.c. og pulserende d.c. samt d.c.-reststrømme op til 6 mA. Hvis RCD'en skal kunne detektere d.c.-reststrømme over 6 mA, skal man anvende en type B-afbryder.

Hvor mange gange må man Genindkoble en automatsikring ved fejl?

Automatiske gruppeafbrydere Men uanset om det er en kortslutningsfejl eller en overbelastning gælder det at automatsikringen må forsøges genindkoblet 1 gang. Hvis den herefter stadig slår fra, skal fejlfinding iværksættes, da el-installationen ellers kan tage skade.

Er HFI relæ lovligt?

HPFI/HFI relæ blev pr. 1. juli 2008 lovpligtigt i alle bygninger i Danmark som følge af Stærkstrømsreglementet [SB6]. Det er et krav at el installationer i boligen er intakte, vedligeholdte og lovlige.

Hvad er en Kombiafbryder?

En kombiafbryder er en smart afbryder, hvor du får automatsikringer og fejlstrømsafbryder i samme enhed. Er du på jagt efter en ny kombiafbryder til din el tavle, så er du kommet til den rette side, for her finder du vores moderne udvalg af kombiafbrydere.

Er det lovpligtigt med HPFI relæ?

HPFI/HFI relæ blev pr. 1. juli 2008 lovpligtigt i alle bygninger i Danmark som følge af Stærkstrømsreglementet [SB6]. Det er et krav at el installationer i boligen er intakte, vedligeholdte og lovlige.

Kan et HFI relæ blive slidt?

Kan et HFI/HPFI relæ blive slidt? Præcis som med alt andet bliver HFI/HPFI relæet slidt igennem tiden … HPFI-relæet kan også risikere at gro fast, hvis ikke det bliver motioneret. Døgnvagt elektriker anbefaler, at man motionerer testknappen 2 gange om året.

Hvad gør du hvis sikringen springer?

Den falder ud, når sikringen springer. Sluk først for gruppeafbryderen og derefter for alle afbrydere og stikkontakter i den mørkelagte del af boligen. Skift sikringen og tænd for gruppeafbryderen. Tænd for én kontakt ad gangen i den mørkelagte del af boligen.

Hvordan afbryder jeg strømmen?

For eksempel skal du altid huske at afbryde strømmen....Du må ikke begynde arbejdet, før følgende er gennemført i boligen:
 1. Tænd lyset på det sted, hvor elarbejdet skal udføres.
 2. Afbryd strømmen til det pågældende sted i måler- eller gruppetavlen. ...
 3. Kontrollér, at lyset er slukket.

Hvad er forskel på RCD type A og B?

Hvad er forskellen mellem RCD type A og type B? RCD'er (Residual Current Devices eller fejlstrømsafbrydere) af type A kan kun detektere a.c. og pulserende d.c. samt d.c.-reststrømme op til 6 mA. Hvis RCD'en skal kunne detektere d.c.-reststrømme over 6 mA, skal man anvende en type B-afbryder.

Kan automatsikringer gå i stykker?

Kan Automatsikringer gå i stykker? Ja det kan de, men de burde ikke gøre det lige så ofte som en smeltesikring, som du selv kan udskifte. Start med at slukke for alle afbrydere og stikkontakter i de dele af huset, der er ramt af strømsvigt.