Table of Contents:

 1. Hvor lang tid tager det for jorden at dreje rundt om sig selv?
 2. Hvor lang tid har jorden tilbage?
 3. Hvor mange Drabanter har jorden?
 4. Hvad er omkredsen af jorden?
 5. Hvilken vej drejer Jorden rundt om sig selv?
 6. Hvad får Jorden til at dreje rundt?
 7. Hvad skete der for 600 millioner år siden?
 8. Hvor længe vil der være liv på Jorden?
 9. Hvor mange måner har Jorden?
 10. Hvor langt er der til midten af Jorden?
 11. Hvad er rotationshastighed?
 12. Hvilken vej kredser Jorden om Solen?
 13. Hvordan roterer jordkloden?

Hvor lang tid tager det for jorden at dreje rundt om sig selv?

Jorden roterer om sin egen akse på knapt 24 timer (ét døgn), og den er ca. 12 måneder (365 1/4 døgn) om at nå én gang rundt om Solen. Solen er en lille måned (27 døgn) om at rotere omkring sin egen akse.

Hvor lang tid har jorden tilbage?

Generalsekretær i Verdensnaturfonden, Bo Øksnebjerg, siger i et interview i Go' Aften Danmark på TV2, at vi har cirka 80 år tilbage på kloden, hvis vi fortsætter med at udnytte jordens ressourcer i samme fart som nu.

Hvor mange Drabanter har jorden?

Jorden
Fladtrykthed61
Omkreds40.075,16 (ved ækvator) km
Overfladeareal510 mio. km²
Rumfang1, km³

Hvad er omkredsen af jorden?

40.075 kmJorden / Omkreds

Hvilken vej drejer Jorden rundt om sig selv?

For en person på den nordlige halvkugle vil Jorden se ud til at rotere mod uret. Men for en person på den sydlige halvkugle vil jorden se ud til at rotere med uret. Hvilken vej Jorden roterer, afhænger af hvorfra man observerer.

Hvad får Jorden til at dreje rundt?

Baggrunden for Jordens rotation skal netop findes i tilblivelsen af Solsystemet. Dengang var der en sky bestående af støv, gas og små stofklumper. Skyen roterede om sig selv, som langt de fleste strukturer i universet gør. Derved blev først Solen og siden planeterne dannet.

Hvad skete der for 600 millioner år siden?

Superkontinentet Pannotia dannedes for omkring 600 millioner år siden og blev brudt op igen allerede 50 millioner år senere.

Hvor længe vil der være liv på Jorden?

Livet på Jorden er ca. 4 milliarder år gammelt, mens Homo sapiens kom frem for omkring 200.000 år siden – menneskets evolution er derfor kun en meget lille del af Jordens historie. Jordens udseende har ændret sig meget siden planeten blev dannet for omkring 4,6 milliarder år siden.

Hvor mange måner har Jorden?

MånenJorden / Måne

Hvor langt er der til midten af Jorden?

Jorden er cirka 12.700 km i diameter. I cirka 2.900 til 5.100 km dybbe findes den flydende ydre kerne. I cirka 5.100 til 6.350 km findes den indre mere faste kerne.

Hvad er rotationshastighed?

Differentiel rotation (eller superrotation) betegner det forhold, at vinkelhastigheden af et roterende legeme eller system er forskellig, alt efter hvor langt et betragtet punkt er fjernet fra rotationsaksen, dvs. at legemet eller systemet ikke overalt drejer sig med samme fart.

Hvilken vej kredser Jorden om Solen?

Solen ”står op” i øst, ”bevæger” sig henover himlen og ”går ned” i vest, altså drejer Jorden modsat fra vest mod øst, mod uret (det gør Solen og Månen også). Man kan sige at Solen drejer frem om morgen og drejer væk om aften. Månen har ”bunden rotation” i sin bane omkring Jorden.

Hvordan roterer jordkloden?

Jorden har roteret om sin egen akse, siden den og Solsystemet blev dannet for cirka 4,5 milliarder år siden – men den roterer langsommere og langsommere, som årmillionerne går. Baggrunden for Jordens rotation skal netop findes i tilblivelsen af Solsystemet.