Table of Contents:

 1. Hvad Betyder E på emballage?
 2. Hvad betyder glas og Gaffelsymbolet?
 3. Hvad er e296?
 4. Hvad betyder symbolerne på plast?
 5. Hvad betyder E202?
 6. Hvad er e501?
 7. Hvilke krav stilles der til emballage?
 8. Hvad betyder Genbrugsmærket?
 9. Hvad er plastemballage?
 10. Hvad er konserveringsmiddel E202?
 11. Er E-numre farlige?
 12. Hvad er e472b?

Hvad Betyder E på emballage?

E-mærket, som skal være placeret ved siden af mængdeangivelsen, viser, at produktet overholder EU-lovgivningen. Du kan sætte e-mærket på færdigpakkede produkter, som du sælger individuelt i samme på forhånd valgte mængde – volumen for flydende produkter og vægt for andre produkter.

Hvad betyder glas og Gaffelsymbolet?

Glas- og gaffelsymbolet betyder, at den ansvarlige virksomhed har vurderet, at den emballage eller genstand, som symbolet er sat på, opfylder kravene til fødevarekontaktmaterialer. Fødevarekontaktmaterialer er reguleret ved en efterlevelsesordning.

Hvad er e296?

Svovldioxid er en luftart, der dannes ved forbrænding af svovl. Sulfitter er de salte, der dannes, når svovldioxid blandes med vand.

Hvad betyder symbolerne på plast?

HDPE står for "high-density polyethylen" og bruges blandt andet til vand- og afløbsrør, baljer og spande. Det andet symbol viser at varen er lavet af genbrugt HDPE, dvs det er genbrugt plastik. Dette symbol viser at varen kan genvindes. V står for PVC, som er en blød fleksibel plast, som anvendes til bl.

Hvad betyder E202?

Svovldioxid og sulfitter er allergene stoffer, som skal mærkes som sådan på de fødevarer, hvori de er anvendt. Derudover kan nogle forbrugere være overfølsomme overfor bestemte konserveringsstoffer.

Hvad er e501?

Funktion. Potaske anvendes i husholdningen som hævemiddel ved fremstillingen af blandt andet brune kager.

Hvilke krav stilles der til emballage?

At der stilles krav til emballage er ikke noget nyt, for det blev indført i emballagedirektivet allerede i 1994. Emballagedirektivet stiller en række krav til emballager, deres produktion, sammensætning, indhold af farlige stoffer og ikke mindst, hvordan de genbruges.

Hvad betyder Genbrugsmærket?

Genbrugsmærket, dansk symbol med tre pile i en cirkel, som anbringes på produkter, der enten er lavet af genbrugsmateriale eller kan genbruges helt eller delvist (uanset om dette faktisk sker), fx toiletpapir af genbrugspapir og vinflasker.

Hvad er plastemballage?

Plastemballage af polyethylen – PE (termoplast) Polyethylen, også kaldet PE, er et plastmateriale, fremstillet ud fra råolie og naturgas. PE er den mest anvendte plastemballage på verdensplan. Alle PE-typer har en høj modstandsevne for påvirkning af vand, fugt og de fleste organiske opløsningsmidler.

Hvad er konserveringsmiddel E202?

Kaliumsorbat, E202 er et konserveringsmiddel, som forhindrer gær- og skimmelsvækst. Det neutarliserer naturligt forekommende sorbinsyrer, som findes i mange bær og frugter.

Er E-numre farlige?

E-numre er ikke så farlige, som mange tror. En stor gruppe af dem er naturlige tilsætningsstoffer. Her er myter og fakta om de små numre. Alle E-numre er tjekket af myndighederne, før de må bruges i mad og drikke.

Hvad er e472b?

E 470b Magnesiumsalte af fedtsyrer Stabilisatorer og emulgatorer, som anvendes i en række forskellige levnedsmidler.