Table of Contents:

 1. Hvad betyder elefanten i buddhisme?
 2. Hvad er Ganesh Gud for?
 3. Hvad symboliserer hvide elefanter?
 4. Hvordan er en elefant?
 5. Hvad handler Bjerge som hvide elefanter om?
 6. Hvilke guder er der i hinduismen?
 7. Hvordan beder man til Ganesha?
 8. Hvor lang er en elefants snabel?
 9. Hvor kloge er elefanter?
 10. Hvem ringer klokkerne for?
 11. Hvad er karakteristisk for Hemingways måde at skrive på?

Hvad betyder elefanten i buddhisme?

Ganeshas elefant-hoved symboliserer elefantens visdom og salighed, stærk og dog blid. Han rider på en mus ved navn Mushika, hvilket symboliserer intelligensen, der som en mus kan komme ind alle vegne og afdække enhver hemmelighed. Det er også tegn på Ganeshas ydmyghed, at han har slået følgeskab med et så lille dyr.

Hvad er Ganesh Gud for?

Ganesha - Ganesh er den indiske elefantgud, der agtes over hele verden. Han er kendt for at være den, der fjerner forhindringer på grund af sin enestående evne til at bane vejen til indre fred. Der er mange forskellige historier om, hvordan Ganesha kom til verden og ikke mindst, hvordan han fik sit hoved.

Hvad symboliserer hvide elefanter?

Traditionen stammer fra myter i de hellige skrifter, som forbinder en hvid elefant med Buddhas fødsel, da hans moder efter sigende skulle have drømt om en hvid elefant, som gav hende en lotusblomst, et symbol på visdom og renhed, natten inden hun fødte.

Hvordan er en elefant?

Kendetegn. Elefanten har en meget veludviklet snabel, et gigantisk hoved med store pladeformede ører, en kort hals, stor buldrende krop, og ben af en kraftig og stabil udstøbning. Elefantens knoglestruktur består af en masse hulrum for at mindske vægten af det ellers meget tunge dyr.

Hvad handler Bjerge som hvide elefanter om?

Hvide elefanter er normalt en metafor for en uønsket gave. Fortællingen antyder, at Jig er gravid og skal have en abort. Dermed refererer titlen også til Jigs uønskede graviditet. Teksten herover er et uddrag fra webbogen.

Hvilke guder er der i hinduismen?

Guder
 • Brahma (Skaberen) gift med Sarasvati (Visdomsgudinden).
 • Vishnu (Opretholderen) gift med Lakshmi (Skønheds- og Kærlighedsgudinden).
 • Shiva (Både ødelægger og velgører) gift med Parvati (gud for energi og kraft). ...
 • Yama (dødsguden).
 • Indra (Gud af torden og krig).

Hvordan beder man til Ganesha?

Ganesha er tilbedt af alle hinduer, selvom de ellers er Krishna- eller Shiva-tilbedere, så beder de alligevel til Ganesha. og ikke kun hinduer - selv jainer og buddhister beder til Ganesha. नमामि विघ्नेश्वर पादपङ्कजम् ॥ og ødelægger af uvidenhed.

Hvor lang er en elefants snabel?

Elefantens snabel kan blive over to meter lang og er en forlænget næse og overlæbe. En snabel består af omkring 150.000 muskler, og der er ingen knogler i den.

Hvor kloge er elefanter?

En elefant glemmer aldrig - det er større end noget andet landdyr, og 3 gange større end menneskers hjerne i gennemsnit. Af den grund har elefanten en fremragende hukommelse. Den gode hukommelse er en stor årsag til, at elefanter lever helt op til 70 år.

Hvem ringer klokkerne for?

"Hvem ringer klokkerne for" er en litterær klassiker skrevet af Ernest Hemingway i 1940, der fortæller historien om en ung amerikansk frivillig, der under Den Spanske Borgerkrig rejser til Spanien for at modkæmpe Francos fascistiske styre.

Hvad er karakteristisk for Hemingways måde at skrive på?

Hemingways skrivemåde, teksternes lakoniske ordvalg, hårdkogte tone og dialoger i triviel tomgang blev hans stilistiske særkende. Især i novellerne drev Hemingway denne stil til en betagende manierethed, der nok kunne parodieres af andre, men sjældent overgås med samme kunstneriske styrke.