Table of Contents:

 1. Hvad betyder E godkendt?
 2. Hvad betyder E11?
 3. Hvad er E4?
 4. Er mine forlygter godkendt til LED?
 5. Hvad betyder det at være E-mærket?
 6. Kan man stole på E-mærket?
 7. Hvilken type lygte er en de lygte?
 8. Hvornår skal baglyset på bilen være tændt?
 9. Hvad er alkoholpromillen i Sverige?
 10. Hvad er køretøjsklasse?
 11. Hvad er lygtevasker?
 12. Hvad betyder LED kørelys?
 13. Hvad betyder det at en webshop er e-mærket?
 14. Hvad betyder e efter vægt?
 15. Hvilke tegn angiver E-mærket som karakteristiske for Fupbutikker?

Hvad betyder E godkendt?

e-mærket er den danske mærkningsordning for sikker nethandel. Bag e-mærket står Forbrugerrådet, Dansk Erhverv, DI, FDIH, HK, Dansk IT og Finansrådet. Det vil sige, at e-mærket både tager hånd om forbrugerne og netbutikkerne.

Hvad betyder E11?

E1 betyder godkendelsen er udstedt i Tyskland – E11 betyder godkendelsen er udstedt i Storbritanien – så længe produktet er E-mærket har landet det er udstedt i ingen betydning.

Hvad er E4?

Efter DOT-mærket skal der være en datomærkning, som enten kan være et serienummer eller produktionsuge/år. E- og DOT-mærkerne garanterer ikke noget som helst, hvis der ikke bagved står et godkendelsesnummer og kode for oprindelsesland, f. eks. E4 = Holland.

Er mine forlygter godkendt til LED?

“Det er i princippet lovligt at eftermontere LED-lyskilder, hvis lygtehuset er godkendt til LED. Virkeligheden er dog, at ingen halogen-lygtehuse i dag er godkendt til LED. Det er derfor ulovligt at eftermontere LED-retrofitter i en halogenlygte og køre på offentlig vej.

Hvad betyder det at være E-mærket?

Om e-mærket E-mærket har i mere end 20 år stået for sikker nethandel – både for danske forbrugere og de erhvervsdrivende, der står bag de e-mærkede webshops. Vi har udviklet vores organisation i takt med den stigende online handel, antallet af tiltagende krav og regler på området, samt den stigende online kriminalitet.

Kan man stole på E-mærket?

Når du handler på en e-mærket webshop, er du sikret, at shoppen overholder de krav og regler, der er til de handelsbetingelser, der stilles i forbindelse med din bestilling. Du er også sikret, at webshoppen leverer som lovet, og at varerne lever op til det beskrevne.

Hvilken type lygte er en de lygte?

Lygteglas uden spredningsoptik De skal kun beskytter lygten mod tilsmudsning og påvirkninger fra vind og vejr. De benyttes i følgende forlygtesystemer: Indre linse (DE-system), til nærlys, fjernlys (bi-xenon) og tågelys. Separat lygteglas inde i forlygten, direkte foran reflektoren.

Hvornår skal baglyset på bilen være tændt?

Hvornår skal der være lys i baglygterne Der skal være lys foran på bilen hele døgnet. Baglygterne skal være tændt fra solnedgang til solopgang samt om dagen, når der er nedsat sigtbarhed, f. eks. når det regner, sner eller er tåget.

Hvad er alkoholpromillen i Sverige?

Svensk promillegrænse I Sverige er det ikke tilladt at køre bil eller motorcykel med en alkoholpromille over 0,2. I Danmark er grænsen på 0,5 promille.

Hvad er køretøjsklasse?

Bil, som er beregnet til godstransport, og som har en tilladt totalvægt på ikke over 3.500 kg. Lastbil, som er beregnet til godstransport, og som har en tilladt totalvægt på over 3.500 kg, men ikke over 12.000 kg. Lastbil, som er beregnet til godstransport, og som har en tilladt totalvægt på over 12.000 kg.

Hvad er lygtevasker?

En lygtevasker er en nem og letbetjent måde at holde forlygter rene på og sørge for ordentligt lys på landevejen. Ens lygter kan i mudrede eller meget tørre perioder blive tildækket af snavs og dermed skabe betingelser for dårligere belysning, en simpel montering med en sprinklerdyse kan forhindre dette.

Hvad betyder LED kørelys?

LED-kørelyset energiforbrug er mindre end en tilsvarende lampe i et normalt kørelys, men afgiver det samme kraftige lys. Grundet den ultraviolette belysning, genkender man typisk LED-belysningen på sit meget hvide/blålige skær.

Hvad betyder det at en webshop er e-mærket?

Når du handler på en e-mærket webshop, er du sikret, at shoppen overholder de krav og regler, der er til de handelsbetingelser, der stilles i forbindelse med din bestilling. Du er også sikret, at webshoppen leverer som lovet, og at varerne lever op til det beskrevne.

Hvad betyder e efter vægt?

En vægt der passer til formålet skal have en passende verifikationsværdi (angivet med lille ”e”) i forhold til det emne den skal veje. Benyttes en vægt med verifikationsværdi på 0,1 g kan den anvendes til alle pakningsstørrelser.

Hvilke tegn angiver E-mærket som karakteristiske for Fupbutikker?

Sådan spotter du en fupbutik
 • Underlige web-adresser. Tjek altid, om web-adressen passer til det, webshoppen sælger. ...
 • Meget billige mærkevarer. En stor del af de falske webshops reklamerer med kæmpe besparelser på kendte mærkevarer som Nike, RayBan og Gucci. ...
 • Sprogfejl. ...
 • Tjek "Om os"-siden. ...
 • Tjek sociale medier.