Table of Contents:

 1. Hvad er en Tunnelmail?
 2. Hvad er Tunnelkryptering?
 3. Hvad er Dpg?
 4. Hvordan sender man en sikker mail?
 5. Hvornår skal man sende krypteret mail?
 6. Hvornår skal man sende sikkert?
 7. Hvem kan modtage sikker mail?
 8. Hvordan sender man mail til CVR nummer?
 9. Hvordan sender jeg en sikker mail i Outlook?
 10. Hvordan sender man en sikker mail i Outlook?
 11. Er ProtonMail sikker?
 12. Hvad betyder krypteret mail?
 13. Hvornår skal en mail krypteres?
 14. Hvornår må man videregive personoplysninger?
 15. Hvorfor kan jeg ikke modtage sikker mail?

Hvad er en Tunnelmail?

Tunnelmail handler om domæne til domæne kryptering, hvor brugere på et domæne, der er tilmeldt tunnelmail-listen kan kommunikere med alle andre brugere på et andet domæne, som også er tilmeldt tunnelmail-listen. Denne krypteringsform betegnes som END2END kryptering (stærk kryptering).

Hvad er Tunnelkryptering?

Offentlige institutioner i Danmark kan generelt sende sikker mail til hinanden via "tunnelkryptering" - et sikkert netværk. Det betyder, at man som ansat i en offentlig myndighed som udgangspunkt kan sende sikker mail til andre offentlige myndigheder via Outlook, hvis man sender til den rigtige, sikre postkasse.

Hvad er Dpg?

DPG Sikker Post er en moderne e-postløsning, der gør alle typer virksomheder og offentlige myndigheder i stand til, at kommunikere enkelt og sikkert via krypteret og signeret post. DPG Sikker Post er 100% integreret med Outlook og Microsoft infrastruktur og understøtter både on-premise og cloud baseret Exchange.

Hvordan sender man en sikker mail?

Der er to måder, du kan bruge sikker mail fra NemID. Du kan enten signere den, eller du kan kryptere den. Signering er en slags underskrift, du kan anvende, så modtager kan være sikker på, at mailen kommer fra dig. I princippet er det ikke en sikker mail, da e-mailen stadig kan læses af alle.

Hvornår skal man sende krypteret mail?

januar 2019 skal kryptere alle mails, der indeholder følsomme og fortrolige personoplysninger. Nu løfter Datatilsynet sløret for, hvordan krypteringen kan ske, og hvor omfangsrig den kan være. Datatilsynet oplyser, at det ”normalt” vil være passende med kryptering af transmissionen.

Hvornår skal man sende sikkert?

politisk, religiøs eller filosofisk overbevisning. fagforeningsmæssigt tilhørsforhold. oplysninger om helbredsmæssige og seksuelle forhold. genetiske og biometriske data (personoplysninger om fysiske karakteristika, såsom ansigtsbillede eller fingeraftryksoplysninger)

Hvem kan modtage sikker mail?

Alle kan i princippet læse med. Sikker e-mail svarer til at putte dit postkort i en konvolut, der kun kan åbnes af den rigtige modtager. Sikker e-mail kan bruges til to ting: Kryptering – når ingen uvedkommende må læse din besked.

Hvordan sender man mail til CVR nummer?

Du skal blot logge ind på Virk.dk for at benytte funktionen, og så kan du sende sikre mails til det offentlige. Hvis du har en virksomhed og CVR-nummer, er du faktisk forpligtet til at bruge ”Digital post” til at modtage post fra det offentlige og besvare post i samme retning.

Hvordan sender jeg en sikker mail i Outlook?

Kryptere en enkelt meddelelse
 1. Klik på Filer > Egenskaber i den meddelelsen, du er ved at skrive.
 2. Klik på Sikkerhedsindstillinger, og markér derefter afkrydsningsfeltet Kryptér indhold af meddelelser og vedhæftede filer.
 3. Skriv din meddelelse, og klik derefter på Send.

Hvordan sender man en sikker mail i Outlook?

Afsendelse af sikker mail via Outlook Hvis du vil sende sikker mail fra Outlook, skal du bruge dit digitale ID (NemID). Når du har startet en ny mail, vælger du fanen Indstillinger, og herfra kan du vælge knappen Krypter, som krypterer meddelelsen, så den bliver sværere for uautoriserede brugere at læse.

Er ProtonMail sikker?

Vi bruger end-to-end kryptering og nul-adgang-kryptering til at sikre e-mails. Det betyder, at selv vi ikke kan dekryptere og læse dine e-mails. Som følge heraf kan dine krypterede e-mails ikke deles med tredjeparter.

Hvad betyder krypteret mail?

Ved at kryptere dine e-mail kan du sikre dig, at ingen andre end modtageren kan læse indholdet. Kryptering med NemID er en fordel for dig, hvis du vil sende fortrolige oplysninger over nettet, eller hvis du vil være sikker på, at ingen uvedkommende kan læse din besked.

Hvornår skal en mail krypteres?

Fra 1. januar 2019 skal alle private virksomheder kryptere e-mails, der indeholder fortrolige og følsomme personoplysninger. Det oplyser Datatilsynet, der skærper sin praksis i kølvandet på Persondataforordningen.

Hvornår må man videregive personoplysninger?

Persondatalovens § 7 Særligt følsomme personoplysninger kan som udgangspunkt kun videregives, hvis det er samtykke. Men følsomme personoplysninger kan dog videregives, hvis oplysningerne er nødvendige for myndighedsudøvelsen hos den myndighed, der får dem.

Hvorfor kan jeg ikke modtage sikker mail?

Sikker e-mail kræver: at du har NemID med offentlig digital signatur tilknyttet. Det har du, hvis du bruger NemID til andet end netbank. Hvis du fx kan logge på SKAT, har du NemID med offentlig digital signatur.