Table of Contents:

 1. Hvilken side er øst?
 2. Hvad er øst og hvad er vest?
 3. Hvad kalder man nord syd øst og vest?
 4. Hvad vej er vest?
 5. Hvordan var livet i Østtyskland?
 6. Hvor er Østberlin?
 7. Hvor er øst i Danmark?
 8. Hvor er vest i Danmark?
 9. Hvordan finder man verdenshjørnerne?
 10. Er verdenshjørner med stort?
 11. Hvor gik grænsen til DDR?
 12. Hvordan var livet i BRD?
 13. Hvad var bedst øst eller Vesttyskland?
 14. Hvilket år blev Berlinmuren væltet?
 15. Hvor ligger Østdanmark?

Hvilken side er øst?

Nord som er op. Syd som er ned. Øst som er til højre. Vest som er til venstre.

Hvad er øst og hvad er vest?

Den modsatte kompasretning er vest. Ordet er beslægtet med de norrøne ord aurora (morgenrøde) og aurum (guld) som er en reference til solopgangen. Øst forkortes med bogstaverne Ø, O (tidligere blev ordet stavet ost) eller E (engelsk). Øst er modsat retning af vest og er vinkelret på nord og syd.

Hvad kalder man nord syd øst og vest?

Verdenshjørner, de fire hovedretninger i horisontens plan, nord, syd, øst og vest. Retningerne er fastlagt ud fra Jordens rotation: nord ligger i retning mod Nordpolen, syd i den modsatte retning. Øst ligger lige langt fra nord og syd og til højre, set fra syd mod nord. Vest ligger modsat øst.

Hvad vej er vest?

Vest står vinkelret på nord og syd. På et kompas er vest 270 grader. Vest er modsat af den retning Jorden følger ved sin rotation om sin egen akse.

Hvordan var livet i Østtyskland?

Livet i hele Østtyskland (DDR) var meget svært for dem, der ikke støttede landets kommunistiske styre. Mange blev overvåget af det hemmelige politi (Stasi), og man risikerede at blive sat i fængsel eller miste sit arbejde og uddannelse, hvis man kritiserede kommunisterne.

Hvor er Østberlin?

Østberlin er den del af det delte Berlin, som fra 19 var hovedstad i den sovjetiske sektor efter Nazitysklands sammenbrud og senere DDR. Fra den 13. august 1961 til den 9. november 1989 var bydelen adskilt fra Vestberlin af Berlinmuren.

Hvor er øst i Danmark?

Østdanmark er en politisk-geografisk betegnelse for den del af Danmarks areal, der ligger øst for Storebælt, og derved omfatter Sjælland, Amager, Lolland, Falster, Møn, Bornholm og Ertholmene. Betegnelsen står dermed i kontrast til Vestdanmark.

Hvor er vest i Danmark?

Vestdanmark er en politisk-geografisk betegnelse for den del af Danmarks areal, der ligger vest for Storebælt, og derved omfatter Jylland og Fyn. Betegnelsen står dermed i kontrast til Østdanmark. Denne artikel om Danmarks geografi er en spire som bør udbygges.

Hvordan finder man verdenshjørnerne?

Du kan finde verdenshjørnerne ved hjælp af et gammeldags armbåndsur med visere. Hold uret vandret, og lad den lille viser (timeviseren) pege mod solen. Halvér nu afstanden mellem den lille viser og klokken 12 på uret. Denne retning er syd.

Er verdenshjørner med stort?

Forkortelser for verdenshjørner skrives altid med store bogstaver og uden punktum: N, SV, Ø, NNØ.

Hvor gik grænsen til DDR?

DDR's territorium bestod af de nuværende delstater Mecklenburg-Vorpommern, Brandenburg, Sachsen, Sachsen-Anhalt og Thüringen, endvidere også den østlige del af den nuværende delstat Berlin. DDR grænsede op til den indretyske grænse til Vesttyskland, Tjekkoslovakiet samt Polen, mod nord Østersøen.

Hvordan var livet i BRD?

Livet i Vesttyskland var for mange mennesker lettere end i Østtyskland. Vesttyskerne havde flere penge, og de var mere frie. I Østtyskland blev folk overvåget, og mange var bange for at komme i fængsel. Da Berlinmuren blev revet ned, kunne familier, som havde boet på hver sin side af muren, endelig mødes igen.

Hvad var bedst øst eller Vesttyskland?

Ifølge kilder var ikke mindre end 2.5 mio. østtyskere flygtet til Vesttyskland/Vestberlin....Vestberlin.
Vestberlin Vestberlin eller Berlin (West)
Historisk periodeKolde krig
Etableret1949
Genforeningen 19903 oktober 1990
Efterfulgte Efterfulgt af Besættelseszoner i Tyskland efter 2. verdenskrig Tyskland Berlin

Hvilket år blev Berlinmuren væltet?

november 1989. Berlinmurens fald den 9. november 1989 blev symbolet på den kolde krigs ophør og indledningen på en ny æra i verdenshistorien. Muren havde i 28 år ikke bare adskilt østberlinerne fra vestberlinerne, men også stået som et uskønt monument over det delte Tyskland og det delte Europa.

Hvor ligger Østdanmark?

Østdanmark er en politisk-geografisk betegnelse for den del af Danmarks areal, der ligger øst for Storebælt, og derved omfatter Sjælland, Amager, Lolland, Falster, Møn, Bornholm og Ertholmene. Betegnelsen står dermed i kontrast til Vestdanmark.