Table of Contents:

  1. Hvad er det mørke web?
  2. Hvad kan man finde på dark web?
  3. Hvor sikker er Tor?
  4. Hvordan kommer man på det mørke net?
  5. Er Tor browser ulovlig i Danmark?
  6. Hvordan bruger man Tor netværk?
  7. Hvordan kommer man på Tor netværket?

Hvad er det mørke web?

Det mørke web er en skjult gruppe af internetsider, der kun kan tilgås via en speciel browser. Det gør aktiviteten på internettet anonym og privat, hvilket kan være nyttigt mht. lovlige såvel som ulovlige applikationer.

Hvad kan man finde på dark web?

Det inkluderer bl. a. salg af våben, euforiserende stoffer og falske pas, deling af børneporno, og servicetjenester som tilbyder hacking og lejemord. Det skal dog ikke betyde, at dark web er et farligt sted at være, medmindre at det er det man opsøger.

Hvor sikker er Tor?

Tor giver omtrent samme anonymitet og sikkerhed som VPN, men er pga. sin opbygning meget langsomt og kan derfor ikke bruges til downloads, streaming o. lign. Tor forbinder brugerne til internettet gennem en række knudepunkter, hvor imellem datastrømmen krypteres.

Hvordan kommer man på det mørke net?

Særlige browsere giver dig adgang Når man skal på det mørke net, er det nødvendigt med en særlig krypteret browser. Den mest kendte browser er TOR (The Onion Router), men der findes også andre. Ligesom et løg tilføjer TOR browseren flere lag af kryptering, når data sendes, og indtil det modtages.

Er Tor browser ulovlig i Danmark?

Det er ikke forbudt at være på dark web eller søge på DuckDuckGo og besøge onion-indekserede hjemmesider. Du behøver heller ikke nogen Tor VPN lignende forbindelse, da netværket i sig selv er krypteret. Der findes ikke noget dark web på dansk, så man søger på samme måde som enhver anden bruger overalt i verden.

Hvordan bruger man Tor netværk?

Sådan virker TOR-browseren Når du vil besøge en hjemmeside via TOR, sendes en krypteret forespørgsel afsted gennem tre tilfældigt valgte knudepunkter i netværket - kaldet "nodes". Ved hvert knudepunkt sker en ny kryptering.

Hvordan kommer man på Tor netværket?

Brugen af Tor er relativt nemt. Du downloader og installeret ganske enkelt Tor Browser, som burde erstatte Chrome, Firefox, eller hvilken browser du nu normalt anvender. Alt du foretager dig i browseren er så privat og sikkert. Tor pakker dine data i krypterede pakker, før det kommer ud i netværket.