Table of Contents:

 1. Hvad koster det at få fragtet en bil?
 2. Hvor langt må et slæbetov være?
 3. Kan man trække en bil med automatgear?
 4. Hvor lang må en bil være?
 5. Hvor lang afstand skal du mindst have til forankørende?
 6. Hvad koster vejhjælp uden abonnement?
 7. Hvilke regler gælder når man trækker en anden bil?
 8. Hvornår skal man sætte en advarselstrekant?
 9. Hvad er ratbetjent gearskifte?
 10. Hvordan skubber man en bil med automatgear?
 11. Hvor langt må det stikke ud af bilen?
 12. Hvad er totalvægten på en bil?
 13. Hvor mange sekunders afstand skal man holde til forankørende?
 14. Hvor mange sekunders afstand på motorvej?
 15. Hvad koster vejhjælp uden forsikring?

Hvad koster det at få fragtet en bil?

Afstanden har selvfølgelig en meget afgørende rolle for prisen – hvis din bil blot skal transporteres op til 25 kilometer, så koster det kun omkring 700-800 kr., mens hvis det er over 200 kilometer – måske endda til udlandet – så vil prisen være noget højere og helt oppe på mellem 2.500 – 3.000 kr.

Hvor langt må et slæbetov være?

Ved bugsering af en bil der højst være 4 meter mellem den bugserende og den bugserede bil. Slæbetovet må altså, som en tommelfingerregel, ikke være længere end 4 meter. Derudover er der regler for, hvor meget begge biler kan fylde på vejen ved autobugsering.

Kan man trække en bil med automatgear?

Vær forsigtig ved slæbning af bil med automatgear I udgangspunktet fraråder vi at slæbe biler med automatgear og i stedet for tilkaled veihjælp for sikker fragt af bilen. Dette er fordi automatkassen på den type biler får smøring fra motoren, når den er tændt.

Hvor lang må en bil være?

Når du skal transportere gods i bil eller på trailer, længden på det maks. være 12 meter. Den samlede længde af vogntoget – altså bil plus trailer, dog ikke overstige 18,75 meter. Bredden for bil eller trailer med læs må ikke overstige 2,55 meter.

Hvor lang afstand skal du mindst have til forankørende?

Som en tommelfingerregler gælder det, at hvis man kører 100 km/t, så skal afstanden til den forankørende være mindst 50 meter – og det er faktisk længere, end de fleste lige tror. Til sammenligning er der 100 meter mellem de hvide kantpæle, der står langs vej.

Hvad koster vejhjælp uden abonnement?

Prisen for autohjælp starter ved cirka 4 kroner per år for en basis dækning og for den pris, får du rigtig meget for pengene! Hvis uheldet er ude og du ikke har tegnet et abonnementautohjælp, så kan du hurtigt komme af med et par tusinde kroner.

Hvilke regler gælder når man trækker en anden bil?

Trækforbindelsen skal tydeligt markeres, hvis der er mere end to meter mellem bilerne. Der må højst være fire meter mellem de to biler. I må højst køre 30 km/t. Du må ikke trække en bil på motor- og motortrafikvej.

Hvornår skal man sætte en advarselstrekant?

En advarselstrekant skal sættes ud, når du forventer at køretøjet skal blive stående på kørebanen eller i nødsporret i et stykke tid, som følge af fx en ulykke eller motorstop. Dette gælder altid, hvis det er forbudt at standse eller parkere. Det er altså din pligt at placere en advarselstrekant.

Hvad er ratbetjent gearskifte?

Nyere Porsche-modeller har i stedet taster, som der trækkes i eller trykkes på. Audi benytter til ratbetjening af deres Tiptronic derimod såkaldte skiftepedaler, som er vippeknapper monteret bag rattet som man trækker i. På højre knap skifter man op og på venstre ned. Denne variant benyttes delvist også af Porsche.

Hvordan skubber man en bil med automatgear?

Hvis du skal skubbe eller trille bilen, er det dette trin du vælger. En væsentlig forskel i forhold til biler med manuelt gear er, at du ikke skal sætte bilen i N, når du kører ned af bakke, og øjner en mulighed for at spare brændstof. D står for Drive, og her er der en ret vigtig forskel i forhold til manuelle gear.

Hvor langt må det stikke ud af bilen?

Ved transport af gods, som rækker mere end 1 m ud over et køretøjs eller vogntogs bageste punkt, skal godset være afmærket. Stk. 2. Afmærkningen foretages med en cylinderformet genstand, der skal være hvid med mindst 2 røde og reflekterende striber samt have en højde på mindst 30 cm og en diameter på mindst 10 cm.

Hvad er totalvægten på en bil?

Bilens ”tekniske totalvægt” er den af bilproducenten fastsatte maximale vægt, bilen må have inkl. last (personer, bagage mv.). Bilens tilladte totalvægt er den gældende maximale vægt med læs.

Hvor mange sekunders afstand skal man holde til forankørende?

Hold altid sikkerhedsafstand til forankørende. Det vil i de fleste tilfælde svare til to sekunder i tidsafstand i normalt føre, hvis man er en erfaren bilist. 2. Du kan fx lægge mærke til, hvornår bilen foran passerer en kantpæl.

Hvor mange sekunders afstand på motorvej?

Som tommelfingerregel skal der være to sekunders afstand til forankørende. Du kan tage udgangspunkt i skilte eller kantpæle, så du tæller sekunder fra det tidspunkt, hvor den forankørende passerer og indtil du selv passerer samme skilt eller pæl. I meter svarer det cirka til halvdelen af det antal km/t, du kører.

Hvad koster vejhjælp uden forsikring?

Sådan virker det!
 • 595,- Vejhjælp uden abonnement tager typisk kr. 595,- for at starte din bil.
 • 995,- Vejhjælp uden abonnement tager typisk kr. 995,- for at transportere din bil til nærmeste værksted.
 • Hvordan? Vi er en online service uden en administration. Vejhjælpen er en del af vores lokale værksteder.