Table of Contents:

 1. Hvad er der galt hvis min ESP lyser?
 2. Hvorfor lyser ESP lampen i bilen?
 3. Hvad er ABS ESP?
 4. Hvordan virker parkeringsbremse?
 5. Hvad betyder VSC i en bil?
 6. Hvad betyder de forskellige advarselslamper i bilen?
 7. Hvad er EPC i en bil?
 8. Hvordan virker en ABS føler?
 9. Hvad gør håndbremsen?
 10. Hvordan virker ABS systemet?
 11. Hvad betyder lamperne i min bil?
 12. Hvad betyder de forskellige lamper i bilen?

Hvad er der galt hvis min ESP lyser?

Helt grundlæggende sker der altså følgende: Hvis det elektroniske stabilitetsprogram bestemmer, om føreren styrer til venstre, men bilen bryder ud til højre, bremser systemet det højre forhjul. På denne måde holdes bilen i sin bane. Ser du, at bilens ESP lampe lyser, er det fordi ESP er aktivt.

Hvorfor lyser ESP lampen i bilen?

ESP-Lampe. ESP-lampen lyser op, når det er vådt eller glat og bilens dæk mangler vejgreb. Derfor kan den blinke heftigt. Du behøver ikke standse bilen, men lampen er en advarsel om at du bør køre forsigtigt.

Hvad er ABS ESP?

ABS står for Anti-Blokerings-System. Det betyder, at hjulene ikke blokerer, selvom du træder nok så hårdt på bremsepedalen. Det det vil sige, at du kan lave en katastrofeopbremsning uden at blokere. Dette gør, at bremselængden forkortes i forhold til en katastrofeopbremsning, hvor hjulene blokeres.

Hvordan virker parkeringsbremse?

Hvis bilen står stille, når parkeringsbremsen trækkes, virker den kun på baghjulene. Hvis den aktiveres, mens bilen er i bevægelse, anvendes den normale driftsbremse, dvs. bremsen virker på alle fire hjul. Bremseeffekten overføres til baghjulene, når bilen holder næsten stille.

Hvad betyder VSC i en bil?

VSC, Vehicle Stability Control, er et system, som hjælper med at genvinde kontrollen over bilen i tilfælde at, at den begynder at skride ud i glat føre eller ved pludselig manøvre. Systemet sørger for at over- eller understyring modvirkes ved at dosere motor- og bremsekraften ud til hver enkelt hjul.

Hvad betyder de forskellige advarselslamper i bilen?

Rød advarselslampe: Stop bilen sikkert, hurtigst muligt og sluk motoren! Følg vejledningen i instruktionsbogen. Hvis du er i tvivl, så tilkald assistance. Gul/Orange advarselslampe: En handling er påkrævet.

Hvad er EPC i en bil?

EPC er Electronic Power Control = det som også kaldes Egas. Det er oftest en fejl på en føler et sted, men det kan være et vidt begreb for EPC har pølserne inde mange steder både i motorstyring og ABS/ESP. Oftest kommer den sammen med en anden lampe også, f. eks ABS eller motorstyring (MIL).

Hvordan virker en ABS føler?

ABS fungerer ved, at sensorer ved hvert hjul måler hastigheden kontinuerligt og registrerer således, hvornår et hjul er ved at blokere og dermed i risiko for at glide hen over underlaget. ... På den måde vil bilen automatisk sørge for, at du altid kan bremse med den størst mulige kraft, uden at hjulene blokerer.

Hvad gør håndbremsen?

Parkeringsbremsen (håndbremsen) er mekanisk (f. eks. kabeltræk), og skal kunne holde bilen standset på hældende vej. Den skal kunne stå fastspændt og virke på mindst 2 hjul på samme aksel.

Hvordan virker ABS systemet?

ABS fungerer ved, at sensorer ved hvert hjul måler hastigheden kontinuerligt og registrerer således, hvornår et hjul er ved at blokere og dermed i risiko for at glide hen over underlaget. I så fald vil systemet lette trykket på bremserne i et brøkdel af et sekund, hvorefter trykket genopbygges.

Hvad betyder lamperne i min bil?

Du kan altid se advarselslampernes betydning i bilens instruktionsbog. En gul lampe betyder ofte, at du selv kan køre bilen på værksted hvorimod en rød lampe betyder, at du skal holde ind til siden, stoppe bilen og ringe efter hjælp hurtigst muligt.

Hvad betyder de forskellige lamper i bilen?

Du kan altid se advarselslampernes betydning i bilens instruktionsbog. En gul lampe betyder ofte, at du selv kan køre bilen på værksted hvorimod en rød lampe betyder, at du skal holde ind til siden, stoppe bilen og ringe efter hjælp hurtigst muligt.