Table of Contents:

 1. Hvad betyder forkortelsen ACE?
 2. Hvad er en ACE-hæmmer?
 3. Er amlodipin en ACE-hæmmer?
 4. Er ramipril en ACE-hæmmer?
 5. Hvilke præparater er ACE-hæmmere?
 6. Er losartan en ACE-hæmmer?
 7. Er amlodipin en betablokker?
 8. Hvad gør ramipril?
 9. Hvilken medicin mod forhøjet blodtryk?
 10. Kan ikke tåle losartankalium?
 11. Er blodtryksmedicin betablokker?
 12. Hvilken medicin er betablokkere?
 13. Er ramipril vanddrivende?
 14. Hvad gør betablokkere?
 15. Kan man sænke blodtrykket uden medicin?

Hvad betyder forkortelsen ACE?

Ace. – Du har «acet» hvis det er lykkedes dig at slippe af med alle dine modstandere helt alene.

Hvad er en ACE-hæmmer?

ACE står for Angiotensin Converting Enzyme. En ACE-hæmmer hæmmer dette enzym, som i kroppen sørger for at det inaktive angiotensin I omdannes til det aktive angiotensin II. Angiotensin II virker sammentrækkende på blodkarrene.

Er amlodipin en ACE-hæmmer?

Størst additiv effekt opnås som hovedregel ved at kombinere ACE-hæmmer eller A-II antagonister med enten diuretikum (thiazid) eller calciumantagonist (amlodipin) [2]. Kombination af ACE-hæmmer og A-II antagonist frarådes, og behandling med mere end 4 antihypertensiva er en specialistopgave [2].

Er ramipril en ACE-hæmmer?

Ramipril "HEXAL" er en middel mod forhøjet blodtryk og hjertesvigt. ACE-hæmmer.

Hvilke præparater er ACE-hæmmere?

Præparater
Virksomme stofferNavn
CaptoprilCaptopril "Paranova", Parallelimport
CaptoprilCaptopril "Stada", STADA Nordic
LisinoprilCardiostad, STADA Nordic
EnalaprilCorodil®, HEXAL

Er losartan en ACE-hæmmer?

Blodtryksmedicin af typerne ACE-hæmmer (fx Enalapril, Captopril) og angiotensin 2-hæmmere (fx Losartan) bruges i vid udstrækning til patienter med forhøjet blodtryk, sukkersyge, nyresvigt og – ikke mindst – patienter med hjertesygdom, særligt dem med hjertesvigt.

Er amlodipin en betablokker?

Hos risikopatienter (f. eks. mennesker, der for nyligt har haft et hjerteanfald), kan kombinationen af amlodipin tabletter med en betablokker medføre hjertesvigt, lavt blodtryk og et (nyt) hjerteanfald. Tabletterne tages med et glas vand uafhængigt af måltider.

Hvad gør ramipril?

Stoffet tilhører en gruppe medicin, der kaldes ACE-hæmmere (Angiotensin Converting Enzyme Inhibitors). Ramipril Hexal virker ved at: Mindske kroppens produktion af stoffer der gør, at man får forhøjet blodtryk. Få dine blodkar til at slappe af og udvide sig.

Hvilken medicin mod forhøjet blodtryk?

De hyppigst anvendte blodtrykssænkende midler er vanddrivende medicin, calciumblokkere, ACE-hæmmere, angiotensin II-blokkere og beta-blokkere. Mange af de blodtryksnedsættende midler findes i samme tablet, så selvom du skal have flere slags blodtryksnedsættende medicin, behøver det ikke at betyde flere tabletter.

Kan ikke tåle losartankalium?

Hvis du har taget for mange Losartankalium Teva-tabletter Hvis du kommer til at tage for mange tabletter, eller et barn sluger nogle tabletter, skal du straks kontakte lægen. Symptomer på overdosering er lavt blodtryk, øget hjerterytme, muligvis nedsat hjerterytme.

Er blodtryksmedicin betablokker?

Beta-blokkere har desuden ofte god effekt mod angina pectoris ("hjertekrampe"). Det har imidlertid vist sig, at beta-blokkerne er dårligere end andre former for blodtryksmedicin til at forebygge apopleksi (blodprop i hjernen eller hjerneblødning). Derfor bruges beta-blokkere mindre end før.

Hvilken medicin er betablokkere?

Beta-blokkere, også kaldet ”β–blokkere” eller ”betareceptor blokerende midler”, er en fællesbetegnelse for en gruppe lægemidler, der primært bruges ved hjerte- og kredsløbs-sygdomme. Stofferne virker ved at hæmme (blokere) den normale virkning af signalstofferne adrenalin og noradrenalin.

Er ramipril vanddrivende?

Ramipril/hydrochlorthiazid "1A Pharma" er en middel mod forhøjet blodtryk. ACE-hæmmer og vanddrivende middel.

Hvad gør betablokkere?

Betablokkere sænker pulsen, og den mængde blod, hjertet pumper ud hvert minut, bliver mindre. Det betyder, at blodtrykket falder, hjertet skal arbejde mindre, rysten på hænderne og symptomer på nervøsitet falder. Betablokkere kan opdeles i to grupper - selektive og ikke-selektive efter, hvilke receptorer de påvirker.

Kan man sænke blodtrykket uden medicin?

Dyrk motion Personer med forhøjet blodtryk kan sænke deres diastoliske blodtryk (det lave tal) med ca. 5 millimeter kviksølv (mmHg) ved at motionere en halv time hver dag. Træningen kan fx være jogging, svømning, cykling eller en rask spadseretur.