Table of Contents:

 1. Hvad består Nederlandene af?
 2. Hvad er der med Holland og orange?
 3. Hvem reagere i Holland?
 4. Hvorfor har Holland orange trøjer?
 5. Hvad er det officielle navn på det kongedømme i Nordvesteuropa der indtil 1830 også omfattede Belgien?
 6. Hvorfor kalder vi Nederlandene for Holland?
 7. Hvilken farve er hollandske flag?
 8. Hvordan ser Holland flag ud?
 9. Hvor mange hollændere er der?
 10. Er Holland større end Danmark?
 11. Hvor kommer orange fra?
 12. Hvad hedder Holland på hollandsk?
 13. Hvad hedder Belgiens 3 delstater?
 14. Hvorfor taler de fransk i Belgien?
 15. Hvad kalder hollænderne sig selv?

Hvad består Nederlandene af?

Kongeriget Nederlandene består af fire ligeværdige lande med hver sin forfatning og hver sin regering.
 • Nederlandene (Holland) med sine 12 provinser og særkommunen BES-øerne (Bonaire, Sint Eustatius og Saba)
 • Aruba.
 • Curaçao.
 • Sint Maarten.

Hvad er der med Holland og orange?

Farven orange er tæt knyttet til Holland og ses bl. a., når hollandske sportsfolk trækker i nationaldragten. Koblingen til den orange kulør går tilbage til 1500-tallet, hvor nutidens Holland var underlagt Spanien, hvis konge var af slægten Habsburg. I 1559 indsatte habsburgerne Vilhelm 1.

Hvem reagere i Holland?

Nederlandene har været et konstitutionelt monarki siden 1815. Det var republik fra 15 (og var besat af Frankrig mellem 18). Kong Willem-Alexander af huset Oranje-Nassau har været landets statsoverhoved siden 2013.

Hvorfor har Holland orange trøjer?

Men hvorfor er det nu at de spiller i orange trøjer de hollændere? Forklaringen er at orange er det hollandske kongehus farve, og det er af den grund at det hollandske landshold også spiller i farven, selv om flaget er blåt, hvidt og rødt.

Hvad er det officielle navn på det kongedømme i Nordvesteuropa der indtil 1830 også omfattede Belgien?

Kongeriget Nederlandene (Koninkrijk der Nederlanden) har siden 1815 været det officielle navn på et kongedømme i Nordvesteuropa, som indtil 1830 også omfattede Belgien.

Hvorfor kalder vi Nederlandene for Holland?

Undtaget er indbyggerne i de to hollandske provinser, der kalder deres land for Holland, deres sprog hollandsk og sig selv for hollændere. Navnet Holland stammer fra oldfrankisk “holt-land”, der betyder “træland”, idet store dele af området oprindelig var dækket af skov.

Hvilken farve er hollandske flag?

Det hollandske flag i en horisontal trikolore med farverne vermillion rød, hvid, og koboltblå.

Hvordan ser Holland flag ud?

Nederlandenes flag er symbolet på Kongeriget Nederlandenes enhed og uafhængighed. Flaget stammer fra ca. 1630, og blev officielt anerkendt i 1796 og bekræftet i 1937. Flaget har tre lige brede, horisontale striber i vermillion, hvidt og koboltblåt (regnet ovenfra).

Hvor mange hollændere er der?

16,8 millioner mennesker i Holland. Holland har et areal på 33.883 kvadratkilometer. Det betyder, at der i gennemsnit bor 493 mennesker per kvadratkilometer. Selv om Holland er så tæt befolket, er der faktisk ingen byer med mere end 1 million indbyggere.

Er Holland større end Danmark?

I Holland bor der mere end tre gange så mange mennesker på et areal, der er lidt mindre end Danmarks. Selvom befolkningen i Danmark stiger, så stiger den ikke jævnt.

Hvor kommer orange fra?

Orange er en farve mellem rød og gul. Farvens navn stammer oprindeligt fra appelsinen, der på latin hedder aurantius. Det engelske ord 'orange' er påvirket fra latins aurum, der betyder guld.

Hvad hedder Holland på hollandsk?

Holland er faktisk en region i Nederlandene, men selv hollænderne kalder hele landet for Holland. Landet er gunstigt placeret ved en vigtig "skæringslinje" mellem de europæiske lande, der har mest indflydelse økonomisk og politisk.

Hvad hedder Belgiens 3 delstater?

I 1970 opdeltes Belgien grundlæggende i tre regioner efter sproggrænsen, og i 1993 blev landet til en føderation. Den føderale opbygning består af to parallelle systemer: regionerne Flandern, Vallonien og Bryssel samt de nederlandske, franske og tyske kulturfællesskaber.

Hvorfor taler de fransk i Belgien?

I 1830 førte den Belgiske Revolution frem til at de sydlige provinser løsrev sig fra Nederlandene og etablerede en katolsk borgerlig samt officielt fransksproget stat, derudover var landet neutralt. 21. juli 1831 blev Leopold I.

Hvad kalder hollænderne sig selv?

De fleste nederlændere skelner konsekvent mellem Holland og Nederlandene. Undtaget er indbyggerne i de to hollandske provinser, der kalder deres land for Holland, deres sprog hollandsk og sig selv for hollændere.