Table of Contents:

 1. Hvor mange Svejsemetoder er der?
 2. Hvordan bruger man en TIG svejser?
 3. Hvad står TIG for?
 4. Hvordan svejser man med elektroder?
 5. Hvad er MAG svejser?
 6. Hvad er en god svejsning?
 7. Kan man svejse rustfri og aluminium?
 8. Hvordan indstiller man en svejser?
 9. Hvad består TIG Svejsebrænderen af?
 10. Hvad er Elektrosvejsning?
 11. Hvad kalder man Elektrodesvejsning 1?
 12. Hvilken Elektrodesvejser?
 13. Hvad er forskellen på TIG og MAG-svejsning?
 14. Hvilken svejsning er bedst?
 15. Kan man tig svejse aluminium?

Hvor mange Svejsemetoder er der?

Der anvendes generelt to typer tilsatsmateriale i lysbuesvejsning: svejsetråde og svejseelektroder. I dag findes der forskellige processer for lysbuesvejsning, som anvendes til forskellige formål. De mest udbredte typer lysbuesvejsning er elektrodesvejsning (MMA), MIG/MAG-svejsning (GMAW) og TIG-svejsning (GTAW).

Hvordan bruger man en TIG svejser?

TIG-svejsning kan udføres på alle svejsbare materialer. Smeltebadet og elektroden beskyttes af en beskyttelsesgas indholdende Argon, strømmer fra en gasdyse hvori elektroden er centralt placeret. TIG Elektroden slibes spids så elektroden kan styrer strømmen præcist ned i smeltebaddet.

Hvad står TIG for?

Denne håndbog gennemgår TIG- og MIG/MAG-svejsning. Ved TIG- svejsning anvendes en ikke-nedsmeltende wolfram-elektrode. TIG står for "Tungsten Inert Gas" (wolfram-ædelgas). Ved MIG/MAG- svejsning anvendes massiv tråd eller pulverfyldt rørtråd som elek- trode, som fremføres løbende ind i buen.

Hvordan svejser man med elektroder?

Svejsningen startes ved, at man slår kraftigt nederst på fugen med svejseelektroden. Derefter bevæges svejseelektroden tilbage til starten, uden at lysbuen strækkes, og elektroden flyttes langsomt, mens man holder øje med bredden af svejsebadet. Bevæg svejseelektroden med håndtaget pegende fremad.

Hvad er MAG svejser?

MAG svejsning, som også benævnes CO2 svejsning, er en svejsemetode, hvor svejsematerialet, dvs. tråden, tilsættes løbende under svejsningen. Ved at anvende forskellige svejsematerialer, beskyttelsesgasser og strømstyrker i svejsemaskinen, kan der svejses i alle svejsbare materialer med MIG MAG svejsning.

Hvad er en god svejsning?

Den langsommere TIG-svejsning giver mulighed for at opnå yderst fine svejseresultater, og den bruges derfor til svejsninger, der kan ses, eller som kræver særlig nøjagtighed. MIG/MAG-svejsning er en alsidig svejsemetode, hvor tilsatsmaterialet ikke behøver at blive ført separat ind i svejsebadet.

Kan man svejse rustfri og aluminium?

TIG svejsning rustfri (141) Har du brug for at få svejset i tyndere, ædle materialer som rustfri stål og aluminium, anvender vi typisk TIG svejsning. TIG svejsning er velegnet på finere emner, fordi vi med svejsemetoden kan få en højkvalitetssvejsning, der samtidigt kræver minimum efterbearbejdning.

Hvordan indstiller man en svejser?

At svejse er nemlig ikke så svært....ALMINDELIG SVEJSNING
 1. Strømstyrken indstilles på dit svejseanlæg. ...
 2. Svejsepistolens munding holdes cirka en centimeter fra det emne, du skal svejse. ...
 3. Du kan samle og fiksere stykker af plade ved at punktsvejse, hvor du kun svejser med små portioner svejsetråd i punkter.

Hvad består TIG Svejsebrænderen af?

TIG-svejseudstyr består af en strømkilde, et jordkabel, en svejsebrænder og en beskyttelsesgasbeholder eller et gasnetinterface. Maskinen kan også omfatte en væskekølingsenhed. Det er ikke nødvendigt at bruge en trådboks, da tilsatsmaterialet indføres manuelt.

Hvad er Elektrosvejsning?

Afsmeltende elektrode Det kan enten være, hvad der omtales som elektrodesvejsning eller MMA (Manual Metal Arc)-svejsning, hvor beskyttelsesgassen frigives fra elektroden, når denne smeltes. Elektroden er oftest belagt med en masse, der afgiver gas, når det smeltes som følge af varmen fra kernen, der smelter.

Hvad kalder man Elektrodesvejsning 1?

På kurset lærer du atudføre svejsninger i asymmetriske svejsefuger (Y-joints) i svære stålkonstruktioner, materialetykkelse over 14mm, i st. gr. 1.1, 1.2,1.2, eller 1.4 med følgende svejseprocesser: svejse processer: 138/136 eller svejse processer: 111/136.

Hvilken Elektrodesvejser?

Elektrodesvejser Test (2021) → Se de 5 bedste svejsemaskiner her!
 • #1 CFH svejseværk 230V ESG 160 – Den bedste elektrode svejsemaskine.
 • #2 Telwin bærbar elektrodesvejser 170 A – Den bedste transportable elektrodesvejser.
 • #3 Elektrodesvejser Telwin Linear 340 – Den bedste MMA elektrodesvejser.

Hvad er forskellen på TIG og MAG-svejsning?

MIG (Metal Inert Gas) og MAG (Metal Aktiv Gas) er de mest almindelig anvendte svejsemetoder i Vesteuropa, USA og Japan. Det skyldes at MIG/MAG-svejsning har en høj produktivitet, samt at de er nemme at mekanisere. TIG (Tungsten Inaktiv Gas) svejsemetoden er en lysbue-svejseproces, som fungerer ved høj temperatur.

Hvilken svejsning er bedst?

Som vi også nævnte under TIG-svejsning i aluminium, der faktisk fungerer på præcis samme måde, er TIG-svejsning klart den flotteste svejsemetode. Man kan både TIG-svejse i almindeligt stål, rustfrit stål og aluminium, hvilket gør det til et alsidigt stykke værktøj.

Kan man tig svejse aluminium?

Man kan bruge TIG svejsning til aluminium, almindeligt stål, rustfrit stål og kobber. Så derfor er metoden meget alsidig. kan bruges på mange typer metaller Man gør oftest brug af TIG svejsning når man arbejder med tyndere materialer.