Table of Contents:

 1. Hvordan folder man gardiner?
 2. Hvor stort skal et gardin være?
 3. Hvor lang skal en gardinstang være?
 4. Hvor meget stof skal jeg bruge til gardiner?
 5. Hvordan får jeg gardiner til at hænge pænt?
 6. Kan man sætte gardiner op uden at bore?
 7. Hvordan får jeg mine gardiner til at hænge pænt?
 8. Hvordan sætter man en gardinstang op?
 9. Hvordan tager man foldegardiner ned?
 10. Hvor meget ekstra stof til gardiner?
 11. Hvilken gardin til moderne hjem?
 12. Hvilke gardiner til stue?
 13. Hvordan syr man rynkebånd på gardiner?
 14. Hvordan sætter man rynkebånd på gardiner?
 15. Hvad farve gardin skal man vælge?

Hvordan folder man gardiner?

Fold gardinerne i de folder, som du gerne vil have. Er der en søm i bunden af gardinet, kan du putte en 10-krone eller en 20-krone i sømmen. Vægten af mønten holder gardinet udstrakt. Når du har foldet gardinet, så fold et stykke A4-papir på den lange led.

Hvor stort skal et gardin være?

Gardinstangen skal være ca. 8-10 cm længere end vinduesåbningen. Ved større vinduer helt op til 25-30 cm længere end vinduet, for at gardinet ikke fylder for meget i vinduet og tager for meget lys i stuen. Går vinduesbænken 6 cm ud på væggen, skal disse lægges til stanglængden.

Hvor lang skal en gardinstang være?

Bredden på gardinerne? Som tommelfingerregel skal gardinerne være dobbelt så bredde, som det vindue de skal hænge indover. Men det betyder ikke at man ikke kan vælge gardiner i standardmål hvis man har ekstra bredde vinduer. Man kan nemlig sagtens hænge flere sæt gardiner ved siden af hinanden.

Hvor meget stof skal jeg bruge til gardiner?

Brug dobbelt så meget stof som vinduet er bredt. Vores standard bredde er ca 140 cm per gardin. Hvis dit vinduesparti er 3 meter bredt skal du derfor kalkulerede med to gardiner på hver side.

Hvordan får jeg gardiner til at hænge pænt?

Hæng gardinerne op så langt ude i siden som muligt, hvor det stadig dækker vinduet. Gardinet skal gøre vinduet større; ikke mindre. Det samme princip, som gælder for bredden af vinduet, gælder også for højden af vinduet. Sørg for, at gardinet er længere end vinduet.

Kan man sætte gardiner op uden at bore?

Søde plissegardiner med mørklægning der kan monteres uden at bore til børn er lavet med mønstre af ulve. Hvis det er blæsevejr så find nogle som er kulde afskærmende. Rubust design af polyester er populært. Plisségardiner med mørklægning der kan monteres uden at bore ned samt op kan er lavet automatisk på nettet.

Hvordan får jeg mine gardiner til at hænge pænt?

Hænger du nemlig gardinerne for tæt på siderne af vinduet, føles det som om, vinduet næsten krymper i størrelse. Dæk ikke vinduet, men træk i stedet gardinerne så meget som muligt ud på begge sider. På den måde får du mere lys, og kan samtidig vise dine stilfule gardiner og hele dit stilfulde vindue.

Hvordan sætter man en gardinstang op?

Sådan monterer du holdere på væg
 1. Mål op og bor huller i væggen. ...
 2. Sæt holderen på plads ved at placere skruehovedet i holderens øje og før holderen nedad.
 3. Spænd skruen.
 4. Justér den regulérbare gardinstang i sideretningen og fastgør den ved at stramme den lille skrue i holderen.

Hvordan tager man foldegardiner ned?

Du rengør lettest dine foldegardiner ved enten at bruge en blød børste eller støvsuge med børste på ved svag kraft. Vi anbefaler ikke vask af foldegardinerne, da stoffet kan trække sig sammen.

Hvor meget ekstra stof til gardiner?

Ved gardiner med rynkebånd bliver det færdige gardin 80-100% bredere end det bestilte mål, da der skal være nok stof til at rynke. Ved gardiner med stropper bliver det færdige gardin 80-100% bredere end det bestilte mål, da der skal være nok stof til at det folder selv når der er trukket for.

Hvilken gardin til moderne hjem?

Tunge tekstiler og lange gardiner Den nyeste trend hvad angår moderne gardiner, gør dem til en synlig del af din indretning. I denne sæson er tunge gardiner i stof som fx velour meget trendy. Et tungt gardin som det blå AUSTRA giver fylde til et rum og skaber en hyggelig og næsten overdådig atmosfære.

Hvilke gardiner til stue?

I en stue eller spisestue kan lette gardiner skabe en romantisk og let atmosfære. De skaber private rammer og beskytter rummet mod det skarpeste sollys, men lader alligevel noget skinne igennem. Med lette gardiner får dine rum en blød, drømmeagtig stemning. Omvendt kan kraftigere stoffer som fx fløjl tynge et rum.

Hvordan syr man rynkebånd på gardiner?

Rynkebånd
 1. Når du syr et bånd på med lommer til rynkebåndshægter så sørg for at de små lommer ligger opad – mod dig.
 2. Inden du syr, er det vigtigt at den første lomme på båndet kommer ca. ...
 3. Træk i trådene for at rynke gardinet. ...
 4. Stofforbruget er afhængig af, hvor tætte rynker, du vil have på dit gardin.

Hvordan sætter man rynkebånd på gardiner?

Fremgangsmåde
 1. Sæt gardinkrogene ind i rynkebåndet ca. hver 8-10 cm.
 2. Du skal rynke gardinet, før du hænger det op. Det gør du ved at trække på snorene for enden af rynkebåndet. OBS: Du skal knytte snorene for at blokere rynkerne. ...
 3. Hæng gardinet op ved at føre gardinkrogene ind i kovseringene på gardinstangen.

Hvad farve gardin skal man vælge?

Der er ingen facitliste på hvilke farver, der er bedst til gardiner. Vi reagerer individuelt på farver, og derfor er ingen farve garant for universel velvære. Der er farver, som påvirker dig mere positivt end andre. For at finde dine velværefarver kan du finde inspiration i farvelæren.