Table of Contents:

  1. Hvad er en Kongres?
  2. Hvordan skabes og vedtages love i USA?
  3. Hvad er forskellen mellem Senatet og Repræsentanternes Hus?
  4. Hvad bestemmer Senatet og Repræsentanternes Hus?
  5. Hvor bor den amerikanske præsident?
  6. Hvad er Initiativfasen?

Hvad er en Kongres?

En Kongres el. engelsk Congress er betegnelse for et møde eller en faglig sammenkomst af en bred variation af fagfolk, politikere eller videnskabsmænd. I en lang række lande betegnes landets lovgivende forsamling med betegnelsen Kongres, Congress, Congreso, Kongreso, el. lign.

Hvordan skabes og vedtages love i USA?

Kongressen udgør den lovgivende magt i USA. Når lovgivning vedtages, gøres det i fællesskab mellem Kongressens kamre (Senatet og Repræsentanternes Hus). Præsidenten kan vælge at nedlægge veto. Alle tre dele er derfor en vigtig del af lovgivningsprocessen.

Hvad er forskellen mellem Senatet og Repræsentanternes Hus?

Senatet er det ene af to kamre i USA's føderale lovgivende forsamling, USA's Kongres. Det andet er Repræsentanternes Hus. Hver af USA's 50 delstater har to senatorer. Hvert andet år er en tredjedel af senatorerne på valg, og en valgperiode varer dermed seks år for en senator.

Hvad bestemmer Senatet og Repræsentanternes Hus?

Kongressen: Senatet og Repræsentanternes Hus Mens præsidenten fungerer som den udøvende magt i USA, så udgøres den lovgivende magt af Kongressen. Du vil i dette afsnit kunne læse om Kongressens opbygning, og om hvordan valg hertil foregår. Kongressen er det nationale parlament i USA.

Hvor bor den amerikanske præsident?

Det Hvide Hus er USA's præsidents embedsbolig i det nordvestlige Washington D.C. på adressen 1600 Pennsylvania Avenue. Huset blev besluttet bygget i 1790 og præsidenten George Washington og byplanlæggeren Pierre L'Enfant valgte stedet sammen.

Hvad er Initiativfasen?

Initiativfasen - En idé til et lovforslag, som oftest bliver udarbejdet i et ministerium, af interesseorganisationer, EU eller partier. Lovforberedelsesfasen - Et udvalg sættes grundigt ind i sagen, og kigger bl. a. på økonomi og miljømæssige konsekvenser.