Table of Contents:

  1. Hvad betyder symbolet flag?
  2. Hvad symboliserer en fane?
  3. Hvad hedder læren om flag og deres symboler?
  4. Hvad betyder de røde faner?
  5. Hvad er de røde faner?
  6. Hvad er navnet på det franske flag?
  7. Hvor kommer flaget fra?
  8. Hvor meget vejer en fane?

Hvad betyder symbolet flag?

Flag, symboliserer – sammen med faner, bannere, våbenskjold og logoer – nationer, organisationer, militære enheder, slægter og firmaer.

Hvad symboliserer en fane?

Fanens betydning kædes ofte sammen med skiftende farver. Den gule fane – også kaldet pestfanen – er blevet brugt som tegn på sygdom og hejst eksempelvis ved et hus eller et skib som tegn på smittefare. Den hvide fane er et tegn på fredelige hensigter eller et tegn på overgivelse.

Hvad hedder læren om flag og deres symboler?

Studiet af flag kaldes vexillologi.

Hvad betyder de røde faner?

Røde Fane-ordenen (russisk: Орден Крaсного Знамени), var en orden, der blev indstiftet under Den Russiske Borgerkrig. Det skete ved et dekret udstedt den 16. september 1918 af den Alrussiske Centrale Eksekutivkomite. Efter oprettelsen af Sovjetunionen i 1922 blev ordenen den 1.

Hvad er de røde faner?

Traditionen stammer nu faktisk helt tilbage fra den franske revolution 1789. Her blev der hejst rødt flag som advarsel og forbud mod forsamlinger af borgere. Soldater anvendte rødt flag, når de slog ned på "pøblen". Efter 1792 tog demonstranter den røde fane i besiddelse, vel som en slags hævnakt og oprør.

Hvad er navnet på det franske flag?

Tricolore betyder tre farver og er navnet på det franske flag (le drapeau tricolore). De tre farver er blevet forbundet med "Frihed, lighed og broderskab" ("Liberté – égalité – fraternité"), der var sloganet under Den franske revolution, men repræsenterer i virkeligheden kongen (hvid) og Paris (blå og rød).

Hvor kommer flaget fra?

Dannebrog er formentlig det ældste flag i verden. Ifølge overleveringen stammer det fra 1219, hvor Kong Valdemar Sejr, der var på korstog, så et hvidt kors på den mørke himmel. Han så det som et guddommeligt tegn på, at han skulle angribe esterne.

Hvor meget vejer en fane?

Den nye fane... vejer 8 kg.