Table of Contents:

 1. Hvad betyder farven lysegrå?
 2. Hvilke farver giver grå?
 3. Hvilken grå farve skal jeg vælge?
 4. Hvordan blander man farven grå?
 5. Hvad skal man blande for at få hudfarve?
 6. Hvilken farve er flot til grå?

Hvad betyder farven lysegrå?

Lysegrå er afslappende og beroligende. Den kan hjælpe i vanskelige livssituationer. Mørkegrå er alvorlig, højtidelig og ufleksibel. Den forbindes med selvfornægtelse og selvdisciplin.

Hvilke farver giver grå?

Alle blandinger af sort og hvid giver grå, men også her skal du være opmærksom på at der skal få procent sort pigment til hvid pigment, for ikke at farven bliver meget mørk. Start med at tilsætte 1-5% sort, da det som sagt skal mindre sort til at få noget mørkt, end der skal hvidt til igen at gøre det lyst.

Hvilken grå farve skal jeg vælge?

For at finde den grå farve som passer dig bedst, er det vigtigt at du udgår fra forudsætningerne i værelset, tænker på helheden samt hvilken stemning du vil skabe. Køligt nordlys fra store, generøse glaspartier kan få en neutral farve til at føles kold.

Hvordan blander man farven grå?

Den grå farve er pr definition en blanding af sort og hvid, men man kan også opnå den ved at blande blå/orange, gul/violet, rød/grøn og blå/gul/orange. Alt efter blandingens forhold kan det opnåede resultat være en ”kulørt” grå, som nærmer sig farven med det største mængdeforhold.

Hvad skal man blande for at få hudfarve?

Da hudfarver kommer i et væld af nuancer er der selvfølgelig ikke en opskrift der passer til alle, men for at blande en lys hudfarve skal du:
 1. Start med at blande en hvid maling op, så du har en base af hvid.
 2. Tilsæt 3 dele gul farve.
 3. Tilsæt 1 del blå farve.
 4. Tilsæt 1 del rød farve.
 5. Bland disse sammen.

Hvilken farve er flot til grå?

For grå har den unikke egenskab, at den ser flot ud sammen med næsten alle farver. Både fra de svage rosa toner til lækre lilla aubergine toner. Til blå, gråblå eller en frisk gul eller orange farve? Men når det så er sagt, så findes der en række forskellige nuancer af grå, som naturligvis giver forskellige udtryk.