Table of Contents:

 1. Hvad betyder Notre Dame på dansk?
 2. Hvem er begravet i Notre Dame?
 3. Kan man komme ind i Notre Dame?
 4. Hvordan ser Notre Dame ud i dag?
 5. Hvilken kirke brændte i Paris?
 6. Hvorfor brænder Notre Dame?
 7. Hvordan går det med genopbygningen af Notre Dame?
 8. Er Notre Dame åben i Paris?
 9. Hvornår er genopbygningen af Notre Dame færdig?
 10. Hvad skyldes branden i Notre Dame?
 11. Hvornår brændte Notre Dame ned?
 12. Hvornår er Notre Dame færdig?
 13. Hvordan går det med renoveringen af Notre Dame?
 14. Er Notre Dame i Paris åben?
 15. Hvor stor er Notre Dame?

Hvad betyder Notre Dame på dansk?

Notre-Dame eller Notre-Dame de Paris er en katolsk domkirke på Île de la Cité i Frankrigs hovedstad, Paris. Notre Dame betyder 'Vor Frue', dvs. Jomfru Maria.

Hvem er begravet i Notre Dame?

Sammen med de storslåede katedraler i Reims og Chartres er Notre Dame Frankrigs nationale kirkebygning. Præsidenter er blevet begravet herfra. Kejsere er blevet kronet. Den har huset den nationale erindring og identitet.

Kan man komme ind i Notre Dame?

Det er gratis at komme ind i Notre Dame, men billetter til tårnet koster 8,50 EUR og til krypten 6,00 EUR. Paris Pass giver dig adgang til begge dele.

Hvordan ser Notre Dame ud i dag?

I dag er den franske præsident, Emmanuel Macron, taget til katedralen for at mindes den tragiske dag i 2019 og besøge den igangværende genopbygning. Han har tidligere udtalt, at kirkens skal stå klar i 2024. Det er også året, hvor Frankrig får værtsskabet for de olympiske lege.

Hvilken kirke brændte i Paris?

Branden i Notre Dame var en brand som brød ud 15. april 2019 omkring klokken 18:20 under taget på katedralen Notre Dame i Paris, Frankrig.

Hvorfor brænder Notre Dame?

En af teorierne går blandt andet på, at den franske regering selv stod bag branden for at få penge til renovering. Ingen kom til skade under branden.

Hvordan går det med genopbygningen af Notre Dame?

Arbejdet med at genopbygge katedralen skrider frem trods flere forstyrrelser undervejs, og den vil være genopbygget i 2024. Sådan lyder det fra den franske præsident, Emmanuel Macron, der torsdag har besøg Notre Dame i forbindelse med toårsdagen for branden.

Er Notre Dame åben i Paris?

Mennesker fra adskillige nationer blev lamslåede, da den katolske domkirke Notre Dame de Paris på Ile de la Cité i Frankrigs hovedstad brød i brand den 15. april 2019. Det resulterede i massive ødelæggelser af den 850 år gamle kirke....Åbningstider.
Man-Tors09:00 - 16:00
Fredag09:00 - 15:30
Weekend & helligdageLUKKET
18. jul. 2020

Hvornår er genopbygningen af Notre Dame færdig?

Han bekræfter desuden, at man fortsat forventer, at katedralen vil stå klar til at genåbne i april 2024. Arbejdet med at sikre bygningen var ellers blevet forsinket på grund af coronapandemien. Renoveringen af området omkring Notre Dame forventes dog først at blive indledt i 2025.

Hvad skyldes branden i Notre Dame?

En cigaret eller en elektrisk kortslutning er blandt de mulige årsager til branden i Notre Dame kirken i Paris. Det siger talsmænd for den franske anklagemyndighed, som fastslår, at der ikke er tegn på, at katastrofen skyldes en påsat brand.

Hvornår brændte Notre Dame ned?

Branden i Notre Dame var en brand som brød ud 15. april 2019 omkring klokken 18:20 under taget på katedralen Notre Dame i Paris, Frankrig.

Hvornår er Notre Dame færdig?

til genopbygningen af Notre Dame i Paris. Torsdag er det to år siden, at en voldsom brand ramte katedralen Notre Dame i den franske hovedstad, Paris. Arbejdet med at genopbygge katedralen skrider frem trods flere forstyrrelser undervejs, og den vil være genopbygget i 2024.

Hvordan går det med renoveringen af Notre Dame?

Restaureringsarbejdet starter først i 2021 (7,45 mia. dkk) er blevet afsat for arbejdet med Paris' vartegn. Dette inkluderer fjernelsen af 250 ton smeltet stillads, der blev installeret i taget, før branden opstod til renovering af katedralens spir. Som et resultat begynder selve genopbygningsprocessen ikke før 2021.

Er Notre Dame i Paris åben?

Mennesker fra adskillige nationer blev lamslåede, da den katolske domkirke Notre Dame de Paris på Ile de la Cité i Frankrigs hovedstad brød i brand den 15. april 2019....Åbningstider.
Man-Tors09:00 - 16:00
Fredag09:00 - 15:30
Weekend & helligdageLUKKET
18. jul. 2020

Hvor stor er Notre Dame?

Notre-Dame de Paris er Paris' hovedkirke, der ligger på Île de la Cité i Seinen. Den 130 m lange, femskibede basilika er opført i unggotisk stil fra 1163 til ca. 1345. Det høje slanke kor stod færdigt i 1182, vestfacaden med de to 69 m høje vesttårne i 1250.