Table of Contents:

 1. Hvad er 3 D?
 2. Hvad er tredimensionelt?
 3. Hvordan staver man til 3D?
 4. Hvordan laver man 3D tegninger?
 5. Hvad betyder 2 dimensionelt?
 6. Hvad er todimensionelt?
 7. Hvordan laver jeg en plantegning?
 8. Hvilket program til 3D-printer?
 9. Hvad er 2 d?
 10. Hvilke figurer er i 2 dimensioner?
 11. Hvad er 2D?
 12. Hvad er 2D tegning?
 13. Kan man selv lave en plantegning?
 14. Hvor finder jeg gamle tegninger over mit hus?
 15. Hvordan laver man en 3D tegning?

Hvad er 3 D?

Noget der har 3 dimensioner F. eks.: (højde, bredde, længde) eller (længde, antal, tid). Et vektorrum eller koordinatrum med 3 dimensioner.

Hvad er tredimensionelt?

Et tredimensionelt rum er en geometrisk model af det fysiske univers, hvor alle kendte fænomener eksisterer. De tre dimensioner kan kombinere længde, bredde, højde og dybde. I fysik og matematik er dimensionerne knyttet til den Euklidske vektor.

Hvordan staver man til 3D?

3D-film tre-d-film sb. 3D-kopi tre-d-kopi sb. 3D-model tre-d-model sb. 3-dobbelt eller tredobbelt adj.

Hvordan laver man 3D tegninger?

3DTin kan du bruge direkte i din browser og er et eksempel på et meget simpelt og brugervenligt 3D-program. Det er gratis, så længe du deler dit design. Hvis du vil gemme dit design, skal du dog oprette dig som bruger. Blender er et meget kraftfuldt 3D-modelleringsværktøj fyldt med muligheder.

Hvad betyder 2 dimensionelt?

2D eller 2-D er en udbredt forkortelse for "to dimensioner", dvs. en visuel flade der ikke udtrykt med dybde, men kun med to akser: højde (typisk benævnt y) og bredde (x).

Hvad er todimensionelt?

som rummer to dimensioner; som foregår på to planer olgn.

Hvordan laver jeg en plantegning?

Lav din egen plantegning Begynd i et rum og mål væggene op og noter målene. Noter også, hvor langt døre og vinduer sidder fra væggen, så du kan placere dem senere. Mål og noter også højden i rummet. Mange plantegninger bruger størrelsesforholdet 1:100.

Hvilket program til 3D-printer?

Gratis 3D-programmer
 • 123D Design. 123D Design ligger i den simple ende af programmer, som er lettere at tilgå. ...
 • 3DTin. 3DTin kan du bruge direkte i din browser og er et eksempel på et meget simpelt og brugervenligt 3D-program. ...
 • Blender. ...
 • SketchUp Make. ...
 • Sculptris. ...
 • FreeCAD.

Hvad er 2 d?

2D eller 2-D er en udbredt forkortelse for "to dimensioner", dvs. en visuel flade der ikke udtrykt med dybde, men kun med to akser: højde (typisk benævnt y) og bredde (x). 3D-grafik tilføjer denne ekstra dimension/akse, dybden (z).

Hvilke figurer er i 2 dimensioner?

2-dimensionelle
 • Cirkel, Ellipse, Superellipse.
 • Trekant, Béziertrekant.
 • Firkant, Kvadrat, Trapez, Rektangel.

Hvad er 2D?

2D eller 2-D er en udbredt forkortelse for "to dimensioner", dvs. en visuel flade der ikke udtrykt med dybde, men kun med to akser: højde (typisk benævnt y) og bredde (x). 3D-grafik tilføjer denne ekstra dimension/akse, dybden (z).

Hvad er 2D tegning?

2D-design står for todimensionelt design. 3D-design står for tredimensionelt design.

Kan man selv lave en plantegning?

RoomSketcher er et letanvendeligt plantegnings- og indretningsværktøj, hvor du kan lave din plantegning på få minutter. Værktøjet bliver anvendt og er elsket af både privatpersoner og virksomheder over hele verden. Kom i gang med at indrette eller lave din plantegning nu!

Hvor finder jeg gamle tegninger over mit hus?

Der findes to hjemmesider, boligejer.dk og weblager.dk, hvor man højst sandsynligt kan finde sin plantegning. Hvis man dengang, man købte huset ikke har fået alle de nødvendige dokumenter med, er boligejer.dk en af hjemmesiderne, der kan hjælpe dig.

Hvordan laver man en 3D tegning?

For at lære at tegne 3D i SketchUp får du brug for en almindelig stationær eller bærbar computer, der er forbundet til internettet. Har du tænkt dig at arbejde med 3D fra en bærbar, vil vi klart anbefale, at du anskaffer en almindelig mus. Bærbare PC'ers indbyggede pegeplader er komplet umulige at arbejde med.