Table of Contents:

  1. Hvad bruger man en CPU til?
  2. Hvor sidder CPU?
  3. Hvad betyder Ryzen?
  4. Hvad er en i7 processor?
  5. Hvad er en god processor?
  6. Hvordan ser man hvilke programmer der kører i baggrunden?
  7. Kan man selv skifte cpu?
  8. Hvad bruger man kølepasta til?

Hvad bruger man en CPU til?

CPU er en forkortelse for “Central Processing Unit”, men på dansk kaldes det ofte bare en processor. Det er den, der udfører alle beregninger i en computer. Det er selve “motoren”, som styrer en stor del af dataen rundt i systemet. Uden en processor ville en computer slet ikke fungere.

Hvor sidder CPU?

Processoren, RAM og alle udvidelseskortene sidder på bundkortet. Bundkortet sørger for at alle enhederne kan snakke sammen. På bundkortet sidder BIOS'en, hvori man indstiller computerens grundlæggende opsætninger.

Hvad betyder Ryzen?

Ryzen er navnet, og sammen med navnet offentliggjorde AMD en lang række informationer omkring processoren, der er rettet mod desktop-computere.

Hvad er en i7 processor?

Intel Core processor Intel Core-processorerne er nok verdens mest udbredte, og de er Intels pendant til AMD's Ryzen. De er bygget til computere, og der er fire udgaver: i3, i5, i7 og i9, og som det er tilfældet med AMD Ryzen, er i3 kort sagt den svageste, mens i7 er den stærkeste.

Hvad er en god processor?

Bedste begynder-CPU: AMD Ryzen 3 3100. Bedste gaming-CPU: AMD Ryzen 7 5800X. Bedste VR-CPU: Intel Core i5-10600K. Bedste performance-CPU: AMD Ryzen Threadripper 3960X.

Hvordan ser man hvilke programmer der kører i baggrunden?

Prøv at dan dig et overblik i Joblisten over hvilke programmer og processer, der kører i baggrunden på din PC. Du fremkalder Joblisten ved at trykke på CTRL, SHIFT og ESC på tastaturet simultant. Mange kørende baggrundsprogrammer starter fordi de starter sammen med opstarten af Windows.

Kan man selv skifte cpu?

Det er nemt nok fysisk at skifte din processor, men din bios skal dog først opdateres.. Vi antager, at dit motherboard har brug for en bios opdatering, før du kan bruge din nye cpu. at kigge i fora på nettet for at sikre, at folk ikke har problemer med den nyeste bios.

Hvad bruger man kølepasta til?

Man skal dog være påpasselig med ikke at putte for meget kølepasta på. Så en tynd stripe fra hvert hjørne, og så kan man roligt spænde sin blok på uden at skulle bekymre sig om pasta'en er jævnt fordelt, eller om der er for lidt på. Husk altid at rense overfladen af din CPU inden du skifter kølepasta.