Table of Contents:

 1. Hvordan ser det skånske flag ud?
 2. Hvad betyder Sveriges flag?
 3. Hvad hedder Nordirlands flag?
 4. Hvorfor har Bornholm sit eget flag?
 5. Kan Danmark få Skåne tilbage?
 6. Hvor kommer Sveriges flag fra?
 7. Hvad hedder verdens flag?
 8. Hvad hedder det skotske flag?
 9. Hvad er hovedstaden i Nord Irland?
 10. Hvorfor er Bornholms flag rødt og grønt?
 11. Hvor stor er Opalsøen?
 12. Hvorfor tabte Danmark Skåne?

Hvordan ser det skånske flag ud?

Skånelands flag eller Skånes flag er rødt med gult kors og lanceredes i 1800-tallet af professor Martin Weibull som det moderne hjemstavnssymbol for Skånelandene (Skåne, Halland, Blekinge og Bornholm): Med andre ord det gamle østensundske Danmark.

Hvad betyder Sveriges flag?

I 1562 lød det efter kongelig forordning, at flaget skulle være "gult udi korssvijs fördeelt påå blott", hvilket betyder "gult kryds lagt på blåt". Flagets oprindelse er uklar, men nogle påstår, at flaget skulle være blevet til i 1400-tallet som modsætning til det danske flag, Dannebrog.

Hvad hedder Nordirlands flag?

Det nordirske flag består af et rødt georgskors på en hvid dug med en rød hånd i en hvid sekstakket stjerne med krone i midten. I en lang periode fra var flaget Nordirlands officielle flag, men efter det direkte styre indtraf i 1972 har det blot været provinsens uofficielle flag.

Hvorfor har Bornholm sit eget flag?

Det er designet i 1970'erne af Bent Kaas som et korsflag med et grønt kors. Den grønne farve symboliserer naturen på øen. Flaget har intet historisk fundament. Det anvendes primært i turismesammenhæng på diverse produkter (som normalt ikke er produceret på Bornholm).

Kan Danmark få Skåne tilbage?

”En afstemning i Aftonbladet viste f. eks. at 51, 4 % af svenskerne mener, at Skåne skal tilbage til Danmark. Hvad man dog ikke kan se af sådan en afstemning er, hvor mange der er skåninge, og hvor mange andre svenskere, der bare vil af skåningene, og hvor mange der betragter sådan en afstemning som en spøg.

Hvor kommer Sveriges flag fra?

Det svenske flags historie går tilbage til midten af 1500-tallet. Mønsteret siges at være inspireret af det danske flag, Dannebrog. Det svenske flags historie går langt tilbage i tiden, men flagets præcise alder vides ikke med sikkerhed.

Hvad hedder verdens flag?

Hvilke lande og hvad hedder flaget? Der er umiddelbart kun 4 lande: Danmark (Dannebrog), Storbritannien (Union Jack), Frankrig (Tricolore) og USA (Stars and Stripes/Old Glory). Derudover findes sørøverflaget Jolly Roger.

Hvad hedder det skotske flag?

Andreaskorset (Skotlands flag) Union Jack, 1606.

Hvad er hovedstaden i Nord Irland?

BelfastNordirland / Hovedstad Nordirland (engelsk: Northern Ireland, irsk: Tuaisceart Éireann, ulsterskotsk: Norlin Airlann) er et af de fire lande, der udgør Det Forenede Kongerige Storbritannien og Nordirland. Hovedstaden er Belfast.

Hvorfor er Bornholms flag rødt og grønt?

Flaget er som sagt fra slutningen af 1970'erne. Den røde farve er den samme som på Dannebrog, mens den grønne korsfarve skal symbolisere naturrigdommen på Bornholm. Bornholmerflaget er et uofficielt flag. En borger på øen anmodede i 2005 om at få bornholmerflaget godkendt som et officielt områdeflag.

Hvor stor er Opalsøen?

Den er knapt 10 hektar stor og er 13 meter dyb. Søens overflade ligger otte meter over havniveau. Da den ligger lige ved siden af Opalsøen, er der de samme aktivitetsmuligheder i området.

Hvorfor tabte Danmark Skåne?

En deling af Øresund mellem Sverige og Danmark passede stormagten Frankrig bedst. Som følge af det franske pres måtte Danmark affinde sig med, at fredsaftalen fra 1660 blev genoprettet, og dermed måtte Danmarks konge for tredje gang underskrive en aftale, hvor han afstod Skåne, Blekinge og Halland til Sverige.