Table of Contents:

 1. Hvordan er Eiffeltårnet konstrueret?
 2. Hvem opførte Eiffeltårnet?
 3. Hvem står bag Eiffeltårnet?
 4. Kan man spise i Eiffeltårnet?
 5. Hvornår begyndte man at bygge Eiffeltårnet?
 6. Hvor meget koster det at komme op i Eiffeltårnet?
 7. Hvor skal vi spise i Paris?
 8. Hvad skal man smage i Paris?
 9. Hvornår begynder Eiffeltårnet at lyse?
 10. Er der lys i Eiffeltårnet?
 11. Hvor højt kommer man op i Eiffeltårnet?

Hvordan er Eiffeltårnet konstrueret?

Eiffeltårnet kostede 7,8 millioner francs, da 300 arbejdere byggede tårnet fra 18 (åbnede officielt i 1889) ved at samle 18.038 stykker smedejern med 2,5 millioner nitter. I alt blev der anvendt cirka 7.000 tons jern. De 4 fundamenter er gravet 9-14 meter ned i jorden og har hver en flade på 26 kvadratmeter.

Hvem opførte Eiffeltårnet?

Eiffel et CieEiffeltårnet / Ingeniørfirma

Hvem står bag Eiffeltårnet?

Eiffeltårnet, Tour Eiffel, tårn på Champ-de-Mars i Paris, opført til verdensudstillingen i 1889 som symbol på den industrielle revolution. Byggeriets ledende medarbejdere var ingeniørerne Gustave Eiffel, Émile Nouguier og Maurice Koechlin samt arkitekten Stephen Sauvestre.

Kan man spise i Eiffeltårnet?

Nyd en middag i hjertet af Paris på Restaurant 58 i Eiffeltårnet. Det er en ægte parisisk oplevelse, som du aldrig vil glemme. Med forhåndbestilte billetter springer du den normal kø over til Eiffeltårnet, så du kan begynde din særlige aften med det samme. Du kan nu gratis ændre dato.

Hvornår begyndte man at bygge Eiffeltårnet?

28. januar 1887Eiffeltårnet / Byggeriet blev påbegyndt

Hvor meget koster det at komme op i Eiffeltårnet?

Voksne (over 24 år) betaler fra 7,00 € til omkring 17,00 €. Børn 4-24 år koster fra 5,00 € til omkring 14,50 €. Børn under 4 år er gratis. Læs mere om priserne på Eiffeltårnets hjemmeside her.

Hvor skal vi spise i Paris?

L´as du fallafel er et kendt og meget hypet falafelsted i det hyggelige Marais kvarter – kendt for at have de bedste falafler i Paris, for den lange kø, som dog bliver ekspederet ret hurtigt. De var lækre og jeg snupper gerne en mere, næste gang jeg er i det område. Rose Bakery er en lille perle ved Montmartre.

Hvad skal man smage i Paris?

Paris guide – Spis godt og lækkert i Paris
 • Boeuf Bourguignon.
 • Coq au vin.
 • Creme Brulee.
 • Hjemmelavet lasagne à la Madsvin (ja den fik jeg også gjort temmelig fransk)
 • Gateau Marcel.
 • Fransk løgsuppe.
 • Hjemmelavet bearnaise sauce.
 • Hummerbisque.

Hvornår begynder Eiffeltårnet at lyse?

Eiffeltårnets lysshow finder sted hver aften og er et must for alle, der besøger Paris. Showet begynder ved solnedgang hver aften og indhyller tårnet i et fortryllende, gyldent lys i fem minutter hver hele time.

Er der lys i Eiffeltårnet?

20.000 blinkende pærer gør Eiffeltårnet til et funklende pejlemærke. Showet starter ved mørkets frembrud med glitren af lys hver femte minut til et godt stykke ud på natten. Det er nemt at komme til Eiffeltårnet med offentlig transport, herunder bus, undergrund og tog.

Hvor højt kommer man op i Eiffeltårnet?

300 meter i højden Når man står foran "den smukke giraf i blonder" (som digteren Jean Cocteau yndede at kalde tårnet), kan man ikke lade være med at spærre øjnene op. Eiffeltårnet står stolt og rankt.