Table of Contents:

 1. Hvad kendetegner Sydafrika?
 2. Hvilken religion er der i Sydafrika?
 3. Hvem opdagede Sydafrika?
 4. Hvilke penge bruger man i Sydafrika?
 5. Hvilke varer producerer Sydafrika?
 6. Hvornår besatte Storbritannien Sydafrika?
 7. Hvorfor har Sydafrika 3 hovedstæder?
 8. Hvilken religion har de i Afrika?
 9. Hvornår kom europæerne til Sydafrika?
 10. Hvornår blev apartheid afskaffet i Sydafrika?
 11. Hvad hedder penge i Afrika?
 12. Hvor mange farver er der i det sydafrikanske flag?
 13. Hvad betyder apartheidregimet?
 14. Hvornår blev Afrika Afkoloniseret?
 15. Hvilke faser kan afkoloniseringen opdeles i?

Hvad kendetegner Sydafrika?

Sydafrika er en republik i det sydlige Afrika. Landet er opdelt i ni provinser, som har et vist selvstyre. Sydafrika rummer mange forskellige kulturer og naturmiljøer og præsenteres ofte som regnbuelandet.

Hvilken religion er der i Sydafrika?

Sydafrika - religion, Ca. 80% af befolkningen er kristne. Kristendommen kom til Sydafrika i 1600-t. og har siden da været tæt knyttet til statsmagten.

Hvem opdagede Sydafrika?

Kapkolonien var en koloni i det der i dag er Sydafrika, etableret af det hollandske Ostindiske kompagni i 1652 med grundlæggelsen af Kapstaden. Den blev grundlagt som en mellemstation for skibe, der sejlede mellem Holland og Batavia.

Hvilke penge bruger man i Sydafrika?

Sydafrikansk randSydafrika / ValutaRand er en sydafrikansk møntenhed. En rand svarer til 100 cents. Den sydafrikanske rand blev introduceret i 1961. Den erstattede det sydafrikanske pund. Wikipedia

Hvilke varer producerer Sydafrika?

Sydafrika har altid været et af Afrikas økonomiske magtcentre. I dag udgør guld og ædelstene stadig halvdelen af ​​landets samlede eksport og landet er også verdens største producent af metallerne mangan, platin og krom.

Hvornår besatte Storbritannien Sydafrika?

Sydafrika. Britiske tropper besætter Pretoria juni 1901 under Boerkrigen.

Hvorfor har Sydafrika 3 hovedstæder?

Sydafrikas 3 hovedstæder I dag repræsenterer hver hovedstad et statsligt ansvarsområde, hvor Pretoria fungerer som den administrative hovedstad, der blandt andet huser den sydafrikanske regerings udøvende gren.

Hvilken religion har de i Afrika?

Religion. Afrikanerne har mange forskellige religiøse trossystemer, hvor kristendom og islam er de mest udbredte. Omkring 46,3 % af alle afrikanere er kristne og 40,5 % er muslimer. Omkring 11,8 % af afrikanerne følger oprindelige afrikanske religioner.

Hvornår kom europæerne til Sydafrika?

De første hvide kom til Afrikas sydspids i 1488, men først imidten af 1600-tallet slog europæere sig permanent ned. Det varhollanske bønder kaldet boere, det hollandske ord for bonde. Detsydlige Afrika var tyndt befolket. Europæerne døbte indbyggernehottentotter, buskmænd og kaffirs.

Hvornår blev apartheid afskaffet i Sydafrika?

Apartheid er et begreb, der især forbindes m. Sydafrika, hvor begrebet blev opfundet af Nationalistpartiet som en betegnelse for dets racistiske ideologi. Apartheid var en realitet i Sydafrika fra 1948 frem til 1994, hvor det formelt blev afskaffet.

Hvad hedder penge i Afrika?

Sydafrikanske rand er den officielle valuta i Sydafrika, Swaziland og Lesotho. Den Sydafrikanske rand benyttes desuden som valuta i Namibia. Den sydafrikanske rand blev introduceret i 1961, hvor den erstattede det sydafrikanske pund. Sydafrikanske rand forkortes ZAR og en rand svare til 100 cent.

Hvor mange farver er der i det sydafrikanske flag?

Det sydafrikanske flag Alligevel har Sydafrikas befolkning taget flaget enormt godt til sig, og mange har en stærk identifikation med det seksfarvede nationalflag. Sydafrikas flag har et ret så unikt design og består af seks forskellige, dog ligevægtige farver.

Hvad betyder apartheidregimet?

Apartheid (afrikaans: separation, adskilthed), var et system til raceadskillelse i Sydafrika fra 1948, til de indledende forhandlinger i , kulminerende i demokratiske valg i 1994. Under apartheid blev mennesker klassificeret i racegrupper – de største var Sort, Hvid, Farvet og Asiatisk.

Hvornår blev Afrika Afkoloniseret?

I Afrika blev 1960 det store år for afkolonisering. Samme år vedtog FN en erklæring om alle folks ret til selvstændighed. Kolonimagterne tog nu konsekvenserne af, at det ville blive administrativt og politisk kostbart at bevare det gamle system, hvis det i det hele taget ville være muligt.

Hvilke faser kan afkoloniseringen opdeles i?

Afkoloniseringens 3 faser
 • Period: to . fase. Afkolonisering af Asien – 19 – første fase= uafhængighed til lande i Asien og mellemøsten pga. ...
 • Period: to . fase. ...
 • Period: to . fase.