Table of Contents:

 1. Hvad betyder public service forpligtelse?
 2. Hvilke forskellige medier sender DR på?
 3. Hvad står public service for?
 4. Hvilke kanaler kan man se med licens?
 5. Hvad er et public service medie?
 6. Er reality public service?
 7. Hvor mange penge får DR i licens?
 8. Hvad får TV 2 i statsstøtte?
 9. Hvad er public service Puljen?
 10. Er tv2 en betalingskanal?
 11. Hvilke kanaler kan man streame gratis?
 12. Hvad skal der til for at få mediestøtte?
 13. Er reality-tv public service opgave?
 14. Er reality-tv public service debatterende artikel?
 15. Hvad koster licens 2021?

Hvad betyder public service forpligtelse?

Public service. Public service-virksomheden i Danmark skal sikre, at den danske befolkning får et bredt udbud af programmer og tjenester via fjernsyn, radio, internet og lignende. Public service-virksomheden udøves af forskellige aktører, så som DR, TV 2 Danmark A/S og de regionale TV 2-virksomheder.

Hvilke forskellige medier sender DR på?

DR tilbyder desuden indhold på dr.dk og sociale medier....DR's flow-tv-kanaler (public service):
 • DR1 (hovedkanal med et bredt programudbud)
 • DR 2 (en genremæssigt bred kanal med særligt fokus på samfunds- og kulturstof)
 • DR Ramasjang (en kanal med programmer til små børn)
14. dec. 2021

Hvad står public service for?

Begrebet public service, som betyder offentlig tjeneste, har i Danmark især dækket over ikke-kommerciel radio- og tv-virksomhed, der udbyder alsidige og afbalancerede programmer med nyheder, oplysning, kunst og underholdning.

Hvilke kanaler kan man se med licens?

Licensen skal jo betales, og når den er betalt, er der mulighed for en række spændende “gratis kanaler”, der alle er digitale og kan ses på dr.dk/tv. Der er tale om kanalerne DR1, DR2, DR3, DR K, DR Ramamsjang og DR Ultra.

Hvad er et public service medie?

Public service, oplysende og ikke-kommerciel medievirksomhed, specielt inden for tv og radio, fx Danmarks Radio. Formålet er at sprede programmer til hele befolkningen af "alsidig, kulturel og oplysende art", som det blev udtrykt allerede i den danske radiolov i 1926.

Er reality public service?

Vi kan endda reflektere over deres valg og overføre overvejelserne til situationer i vores eget liv. På den måde kan reality-tv få os til at reflektere over psykologiske mekanismer og social adfærd. I den forstand kan reality-tv sagtens tjene et public-service-formål.

Hvor mange penge får DR i licens?

TV 2|Danmark har ikke fået del i licensmidlerne siden juni 2004. I første omgang skulle TV 2 finansiere sin public service-virksomhed udelukkende via reklameindtægter. I januar 2012 overgik TV 2 til at være betalingskanal og har siden både haft abonnements- og reklameindtægter.

Hvad får TV 2 i statsstøtte?

til TV 2 Regionerne og 392 mio. kr. i mediestøtte. Indirekte støtte er der også gennem momsfritagelser for aviser og digitale nyhedsmedier.

Hvad er public service Puljen?

Public Service Puljen videreføres indtil videre med et årligt budget på 47,2 millioner. Puljen yder støtte til udvikling og produktion af danske fiktionsserier og dokumentarer samt programmer til børn og unge inden for alle genrer.

Er tv2 en betalingskanal?

TV 2 som betalingskanal Siden januar 2012 har TV 2 været betalingskanal.

Hvilke kanaler kan man streame gratis?

Vi anbefaler disse tjenester til gratis streaming:
 • DR TV. På DR TV kan du se alle DR's kanaler live samt finde en lang række udsendelser. ...
 • DR Ramasjang. I DR Ramasjang-appen finder du et fantastisk univers til familiens mindste. ...
 • DR Ultra. ...
 • Filmstriben. ...
 • Viafree. ...
 • Discovery+

Hvad skal der til for at få mediestøtte?

Bladpuljen ydes til distribution af blade, hvis indhold er af almennyttig eller humanitær karakter eller beskæftiger sig med kultur, undervisning, idræt, miljø og religion.

Er reality-tv public service opgave?

Vi kan endda reflektere over deres valg og overføre overvejelserne til situationer i vores eget liv. På den måde kan reality-tv få os til at reflektere over psykologiske mekanismer og social adfærd. I den forstand kan reality-tv sagtens tjene et public-service-formål.

Er reality-tv public service debatterende artikel?

I din debatterende del af din opgave kan du vælge det hovedsynspunkt, at DR bør afholde sig fra at vise reality-tv. Du kan underbygge dit hovedsynspunkt ved at fremhæve en række eksempler på, hvordan reality-tv ikke lever op til public service-kravene om at være oplysende og dannende.

Hvad koster licens 2021?

Det er politisk besluttet, at medielicensen skal afskaffes over en periode på tre år, og at public service i Danmark fra 2022 skal finansieres via skatten. I 2021 er licensen på 619 kroner for et år.