Table of Contents:

 1. Hvordan bruges farvehjulet?
 2. Hvordan sammensætter man farver?
 3. Hvad skal man blande for at få gul?
 4. Hvordan laver man en hvid farve?
 5. Hvor mange farver er der i farvecirklen?
 6. Hvilke to farver bliver til lilla?
 7. Hvordan laver man en gul farve?
 8. Hvad giver rød og gul?
 9. Hvad består hvid farve af?

Hvordan bruges farvehjulet?

Der er de simple og grundlæggende, som f. eks. at hvis du vælger farver, der sidder modsat hinanden i farvecirklen på hjulet, får du en høj kontrast. Vælger du derimod farver, der enten ligger ved siden af hinanden, eller vinkelret på hinanden i farvehjulet, får du mere harmoniske og afdæmpede farvekontraster.

Hvordan sammensætter man farver?

Hans farvecirkel er simpel og enkel at forstå og bruge. Den er bygget sådan op, at vi ser de tre primærfarver i midten (gul, rød og blå). Dernæst kommer de sekundær farver, som man kan blande (gul + rød = orange, rød + blå = lilla og gul + blå = grøn). Samtidig viser den i cirklen rundt de tertiære farver.

Hvad skal man blande for at få gul?

Blander man primærfarverne grøn og rød i det additive system, får man komplementærfarven gul.

Hvordan laver man en hvid farve?

Det er et eksempel på additiv farveblanding, hvilket kan ses af, at en blanding af to farver er lysere end de to farver hver for sig. F. eks. kan hvid laves ved at de tre primærfarver blandes....Forkortelsen R G B står for de tre farver der udgør skemaet:
 1. R = Rød.
 2. G = Grøn.
 3. B = Blå

Hvor mange farver er der i farvecirklen?

Der findes 12 grundfarver i en farvecirkel. I RGB farvehjulet er nuancerne: Rød, orange, gul, neon grøn, grøn, forårsgrøn, cyan, azurblå, blå, violet, magenta, og rose. Farvecirklen kan inddeles i 3 farveområder. primær-, sekundær-, og tertiærfarver.

Hvilke to farver bliver til lilla?

For at få en lilla blanding, skal man blot blande blå og rød farve. Man kan også tydeligt se hvilke farver giver lilla, når man kigger på farvecirklen. Her kan man nemlig se de tre primærfarver i midten, rød, gul og blå, som omkranses af sekundærfarverne.

Hvordan laver man en gul farve?

Gul er en grundfarve, eller primærfarve, og derfor kan du ikke blande dig frem til gul.

Hvad giver rød og gul?

Bland rød og gul for orange, mix rød og blå for violet, og bland blå og gul til grøn. I den ydre ring er den tertiære farver - opnås ved at blande forskellige mængder af en primær farve med den tilstødende primære.

Hvad består hvid farve af?

Hvid er kombinationen af alle farver i det synlige lysspekter. Hvid opstår ved, at et belyst materiale reflekterer (næsten) alt lys, modsat sort, der fremkommer, når et materiale absorberer alt lys.