Table of Contents:

  1. Hvad er Coca-Cola lavet af?
  2. Hvad laver Coca-Cola?
  3. Hvor mange kender Coca-Cola opskriften?
  4. Hvor meget ejer Coca-Cola?
  5. Er der Colanød i Coca-Cola?
  6. Er der Colanød i Coca Cola?
  7. Hvor meget Cola drikker danskerne om året?
  8. Hvor vokser Kolanødder?
  9. Er cola en syre eller base?
  10. Hvor er Pepsi fra?

Hvad er Coca-Cola lavet af?

Vand, sukker, kuldioxid, farvestof (karamel E150d), surhedsregulerende middel (E338), naturlige aromaer (inkl. koffein).

Hvad laver Coca-Cola?

Koncernen fremstiller bl. a. sodavand, hvor den er mest kendt for colaen Coca-Cola. Firmaet producerer også sodavandsmærkerne Fanta (siden 1955) og Sprite (siden 1961).

Hvor mange kender Coca-Cola opskriften?

OK er det første. 8. Kun ganske få mennesker har kendskab til den hemmelige opskrift, som CocaCola er fremstillet efter.

Hvor meget ejer Coca-Cola?

Coca-Cola er i dag et verdensomspændende aktieselskab og det sjettestørste i USA. Det driver virksomheder i mere end 200 lande og har 454 firmaer med omkring 74.000 ansatte spredt ud over hele verden. Selskabet bruger stadig licens- og franchisesystemet, hvor den største kunde er McDonald's.

Er der Colanød i Coca-Cola?

Kolanødder er frø af kolatræer, eksempelvis Cola nitida, Cola vera eller Abata-Kola (Cola acuminata), alle i Malvaceae-familien. Drikken colas navn stammer fra kolanødden, som nogle colafabrikanter bruger som koffeinkilde og smagsstof.

Er der Colanød i Coca Cola?

Kolanødder er frø af kolatræer, eksempelvis Cola nitida, Cola vera eller Abata-Kola (Cola acuminata), alle i Malvaceae-familien. Drikken colas navn stammer fra kolanødden, som nogle colafabrikanter bruger som koffeinkilde og smagsstof.

Hvor meget Cola drikker danskerne om året?

Hver dansker køber i gennemsnit 37 liter drikkeklar saftevand om året. Derudover køber hver dansker i gennemsnit 82 liter sodavand, 4 ½ liter energidrikke, 3 ⅓ liter iste og ½ liter sportsdrikke om året.

Hvor vokser Kolanødder?

Størstedelen af verdensproduktionen stammer fra kolatræet, Cola acuminata, et 12-20 m højt, stedsegrønt træ, der bl. a. dyrkes i Nigeria, Elfenbenskysten og Cameroun.

Er cola en syre eller base?

Cola indeholder særligt meget syre Der er særligt meget syre i cola på grund af boblerne, og fordi man har tilsat fosforsyre (E 338). Fosforsyre forbedrer smagen, men er samtidig en meget stærk syre. I nogle sodavand er der også citronsyre. Cola har en pH-værdi på omkring 2,5.

Hvor er Pepsi fra?

Pepsi blev grundlagt af farmaceuten Caleb Bradham i USA i 1898. Det var oprindeligt en medicin, som skulle hjælpe med fordøjelsen, men Caleb så et større potentiale og begyndte at servere drikken som en forfriskning til apotekets kunder.