Table of Contents:

  1. Hvad symboliserer rød i kristendommen?
  2. Hvornår begynder og slutter kirkeåret?
  3. Hvad er julens farver?
  4. Hvad betyder seksagesima?
  5. Hvad er trinitatis søndag?
  6. Hvad symboliserer den røde farve i julen?
  7. Hvad er en liturg?

Hvad symboliserer rød i kristendommen?

Kulturen og rød Inden for religionen hentyder farven til Kristi lidelse og Helligåndens ild. I kirken bruges den som liturgisk farve, i pinsen og anden juledag. Rødt i forbindelse med korset symboliserer Jesus blod. Rød kan også symbolisere Satan og Helvedet.

Hvornår begynder og slutter kirkeåret?

Kirkeåret begynder den første søndag i advent og slutter på den søndag, der kaldes "sidste søndag efter trinitatis".

Hvad er julens farver?

Julens farve 2021 er mørkegrøn! Men i år får den klassiske julefarve ikke selskab af sin tro følgesvend julerød, som var sidste års helt store julefarve. I stedet står de grønne toner tilbage i et mere naturligt udtryk, som ledsages af hvide papirklip og detaljer i mange tilfælde. Tænk snedækkede trætoppe, gran og mos.

Hvad betyder seksagesima?

Seksagesima. Seksagesima er den 8. søndag før påske; navnet betyder "den 60.", underforstået "dag før påske", selv om dagen kun ligger 56 dage før påske.

Hvad er trinitatis søndag?

I det danske kirkeår er trinitatis søndag søndagen efter pinse, som er viet til treenigheden, dvs. den kristne lære, at Gud er tre: Faderen, Sønnen og Helligånden. Trinitatis søndag afslutter kirkeårets første halvår med alle de store kirkelige højtider.

Hvad symboliserer den røde farve i julen?

Rødt er symbolet på Helligånden og martyriet, ildtungerne og blodet.

Hvad er en liturg?

Liturgien er den rituelle forskrift, efter hvilken gudstjenester i kristne kirker foregår. Ordet kommer af det oldgræske λειτουργία (leiturgia), som dækkede over rige borgeres ydelser til staten, f. eks. ved at betale for opførelsen af skuespil.