Table of Contents:

 1. Hvad var der i de første colaer?
 2. Hvor kommer Cola smagen fra?
 3. Hvem er Coca Colas målgruppe?
 4. Hvad er Coca Colas slogan?
 5. Hvorfor hedder Coca Cola Coke?
 6. Hvem har opfundet Cola?
 7. Hvor mange kender Coca Cola opskriften?
 8. Hvordan finder man på et godt slogan?
 9. Hvad er mest populært Coca Cola eller Pepsi?
 10. Hvem opfandt Coca-Cola flasken?
 11. Hvad er Coca Colas historie?
 12. Hvem opfandt sodavand?
 13. Hvordan startede Cola?
 14. Hvor meget fosfat må der være i cola?

Hvad var der i de første colaer?

Første gang Coca-Cola blev produceret i Danmark var i ....
Coca-Cola
DistributørCarlsberg Danmark
OprindelsesstedUSA, Danmark
Introduceret1933 (1886 i USA
RelateredePepsi Dr. Pepper Fritz kola Jolly Cola

Hvor kommer Cola smagen fra?

Drikken indeholder ofte kulsyre, koffein, fosforsyre (E338) og karamel (E-150d). Cola har sit navn efter kolanødden, som oprindeligt var koffeinkilden i cola. Cola fremstilles af vand (evt. æblesaft) tilsat en række ingredienser.

Hvem er Coca Colas målgruppe?

Coca Cola har i mange år satset primært på unge mennesker (og til dels børnefamilier). Deres reklamer er derfor befolket af unge, smukke mennesker, der, fordi de drikker Coke, har et dejligt, frit og spændende liv fuld af venner og spændende, actionfyldte oplevelser. Det er noget målgruppen forstår og kan spejle sig i.

Hvad er Coca Colas slogan?

Teamet ramte toppen i 1920'erne, da man skabte sloganet “Thirst Knows No Season” (1922) og vores længstvarende tagline, “The Pause That Refreshes” (1929). Denne kampagne blev brugt i den ene eller anden form i næsten tre årtier.

Hvorfor hedder Coca Cola Coke?

I 1886 var Atlanta underlagt et alkoholforbud, hvilket resulterede i, at Pemberton ændrede drikkens opskrift og navn til Coca-Cola på forslag fra partneren og bogholderen, Frank Robinson. Robinson mente, at navnet ville tage sig godt ud på reklamer, og hans måde at skrive navnet på har siden været Coca-Colas logo.

Hvem har opfundet Cola?

1. Den første Coca‑Cola-drik blev opfundet af farmaceuten John Pemberton i 1886, og han kaldte opskriften for ”French Wine Soda”.

Hvor mange kender Coca Cola opskriften?

OK er det første. 8. Kun ganske få mennesker har kendskab til den hemmelige opskrift, som CocaCola er fremstillet efter.

Hvordan finder man på et godt slogan?

Hvordan skriver jeg et fængende slogan?
 1. – Omskriv et populært slogan (Adidas: Impossible is nothing)
 2. – Gør det kort og ligetil (Apple: Think different)
 3. – Brug lydord (Mazda: Zoom Zoom)
 4. – Inkluder navnet på dit brand (Dunkin' Donuts: America runs on Dunkin')
 5. – Læg vægt på at inspirere (L'Oreal: Because you're worth it)

Hvad er mest populært Coca Cola eller Pepsi?

Her er danskernes favorit. En undersøgelse viser, at det danske folk har en ganske klar præference i det direkte opgør mellem de to store cola-brands. Det er Coca-Cola, der løber med hæderen som danskernes foretrukne cola-drik.

Hvem opfandt Coca-Cola flasken?

1915. For at forhindre kopiprodukter blev den silhuetformede CocaCola flaske patenteret i 1915 af den amerikanske virksomhed Root Glass Company i Terre Haute, Indiana. Samme virksomhed skabte flasken.

Hvad er Coca Colas historie?

maj 1886 udviklede John S. Pemberton opskriften på CocaCola, som han tog med til det lokale apotek Jacob's Pharmacy. Her blev kulsyre og vand tilsat, og en række begejstrede kunder fik lov til at prøvesmage verdens første CocaCola. Da interessen var høj, blev drikken hurtigt sat til salg for 5 cents pr.

Hvem opfandt sodavand?

Sodavand i den form, vi kender den, blev opfundet i slutningen af 1800-tallet af amerikaneren John S. Pemberton. Han opfandt Coca Cola, som oprindeligt var et medicinprodukt. Navnet Cola stammer fra indholdet af ekstrakt fra kolanødden.

Hvordan startede Cola?

Den 8. maj 1886 udviklede John S. Pemberton opskriften på CocaCola, som han tog med til det lokale apotek Jacob's Pharmacy. Her blev kulsyre og vand tilsat, og en række begejstrede kunder fik lov til at prøvesmage verdens første CocaCola.

Hvor meget fosfat må der være i cola?

Fosfor er et vigtigt næringsstof i vores kost og findes i næsten alle fødevarer, med et særligt højt niveau in proteinrig mad såsom æg, mejeriprodukter og kød. Anbefalet dagligt indtag for fosfor er 700mg. Coca-Cola indeholder 41mg fosfor per 250 ml. Til sammenligning indeholder et hårdkogt æg 86mg fosfor.