Table of Contents:

 1. Kan skifer brænde?
 2. Hvad koster naturskifer tag?
 3. Er skifer dyrt?
 4. Hvor længe holder skifertag?
 5. Kan man lægge tagpap på skifertag?
 6. Hvad består skifer af?
 7. Hvad vejer et naturskifertag?
 8. Hvad koster nyt eternittag?
 9. Hvilket land producerer mest skifer?
 10. Hvad er skiferplader lavet af?
 11. Hvor mange skifersten pr m2?
 12. Kan man lægge nyt tagpap ovenpå det gamle?
 13. Kan man lægge tagpap ovenpå eternittag?
 14. Hvilke materialer anvendes ved fremstilling af Kunstskifer?
 15. Hvad vejer skifer eternit pr m2?

Kan skifer brænde?

Skifer havde den fordel, at det ikke kan brænde og var et stærkere materiale sammenlignet med bly, strå og tegl. Oprindeligt havde Frederiksborg Slot, Koldinghus, og Københavns Slot naturskifer på tagene. ... Typen af skifer, der historisk blev anvendt i Danmark fra 1800-tallet var fra Port Madoc i Wales.

Hvad koster naturskifer tag?

Prisen på et skifertag ligger mellem kr. pr. m2 alt efter tilbudsgivningen. Din pris på skifertag afhænger af flere faktorer på taget.

Er skifer dyrt?

Det betyder, at en skiferfacade som udgangspunkt er billigere pr. m2 end en tilsvarende tagbelægning. En facade af skifer kræver professionel erfaring. Det kan derfor ikke anbefales, at du selv monterer den.

Hvor længe holder skifertag?

Hvor længe holder et tag med naturskifer? Naturskifer kan holde over 100 år. Skifer af god kvalitet er fra naturen skabt meget modstandsdygtigt over for klimatiske påvirkninger. Taget kræver ikke en egentlig vedligeholdelse udover, at det er en god idé med jævne mellemrum at fjerne mos, blade o.

Kan man lægge tagpap på skifertag?

Når et ældre eternittag i skifer skal renoveres, kan det gøres meget simpelt med en tagpapløsning. Det eksisterende skifereternittag forbliver som underlag for den nye tagdækning.

Hvad består skifer af?

Skifer består hovedsageligt af kvarts, glimmer og lermineraler fra chlorit-gruppen, og dens farve og sammensætning afhænger af mineralstrukturen og størrelsen af de mineralske korn.

Hvad vejer et naturskifertag?

Et Skifertag vejer ca. 20 kg. pr. kvadratmeter.

Hvad koster nyt eternittag?

Prisen for et eternittag varierer alt efter, hvad du helt præcis skal have og hvad kvalitet det skal være i. For et almindeligt parcelhus er det meget almindeligt med en pris på 120.000 kr. Men det er klart, at det kommer helt an på størrelsen af dit tag. Ofte koster det under 1.000 kr.

Hvilket land producerer mest skifer?

Spanien er verdens førende producent af naturskifer. De største og bedste reserver af tektonisk naturskifer i verden findes i den nordlige del af landet, et område med en stærk tradition indenfor minedrift.

Hvad er skiferplader lavet af?

Skifer består hovedsageligt af kvarts, glimmer og lermineraler fra chlorit-gruppen, og dens farve og sammensætning afhænger af mineralstrukturen og størrelsen af de mineralske korn.

Hvor mange skifersten pr m2?

Hvor mange Skifer plader skal jeg bruge? Forbruget afhænger af fabrikatet, men hvis du regner med en 30×60 skifre, fra Cembrit, så er forbruget på 12,2 stk. pr. kvadratmeter.

Kan man lægge nyt tagpap ovenpå det gamle?

KAN JEG KLÆBE NYT PAP PÅ GAMMELT PAP? Ja, hvis det gamle tagpap er i rimelig stand, sidder godt fast på underlaget og ikke består af for mange lag, og er der ikke store ujævnheder, så er det en god løsning at bygge videre på det gamle tagpap.

Kan man lægge tagpap ovenpå eternittag?

Hvis dit gamle tag er et tagpaptag, et bølgeeternittag, et eternitskifertag, eller et naturskifertag, er det muligt at montere et nyt ståltag ovenpå det eksisterende tag.

Hvilke materialer anvendes ved fremstilling af Kunstskifer?

Skifer (skiferplader benyttes også som betegnelse for kunstskifer tagplader) er en finkornet sedimentær eller metamorf bjergart, som bl. a. dannes af ler og mudder. Skifer brugtes i stor stil til tagdækning i Storbritannien og Norge, der har naturlige skiferforekomster.

Hvad vejer skifer eternit pr m2?

Et eternitskifer tag vejer ca. 18-19.8 kg/m2 alt efter om det er med undertag eller kit.