Table of Contents:

  1. Hvad symboliserer en julestjerne?
  2. Hvorfor er der en stjerne på toppen af juletræet?
  3. Hvornår kom der stjernen på juletræet?
  4. Hvornår kom julestjernen til Danmark?
  5. Hvor mange takker har en jødestjerne?
  6. Hvad sætter man i toppen af juletræet?
  7. Hvorfor hænger der pynt på juletræet?
  8. Er en julestjerne flerårig?
  9. Hvad er jødestjernen et symbol på?

Hvad symboliserer en julestjerne?

Julestjernen symboliserer Betlehemsstjernen. I Matthæusevangeliet i Bibelen kan man læse, hvordan stjernen førte de tre vise mænd til stalden, hvor Jesus blev født. Tidligere hang både nisser og storke på træet, men efterhånden hænger langt de fleste i Danmark stjerne på trætoppen til jul.

Hvorfor er der en stjerne på toppen af juletræet?

Stjernen symboliserer Betlehemsstjernen, som nævnes i Matthæusevangeliet, og forbinder dermed traditionen jul med den kristne tro og Jesu fødsel. Det vandt udbredelse, da salmedigterne begyndte at beskrive stjernen i træets top.

Hvornår kom der stjernen på juletræet?

I begyndelsen af 1900-tallet blev en del juletræer også pyntet med et spir fremstillet af farvede eller sølvskinnende glas. Spiret var meget populært i fagforeningskredse og i miljøer, hvor man fandt stjernens reference til den kristne tro upassende.

Hvornår kom julestjernen til Danmark?

Julestjerne (dekoration) - Juleskik som kom til Danmark fra Sverige i 1950'erne.

Hvor mange takker har en jødestjerne?

Davidsstjernen (på hebraisk Magen David) er en sekstakket stjernefigur, et heksagram, formet af to trekanter. Symbolet har været kendt siden bronzealderen og har været brugt i mange kulturer.

Hvad sætter man i toppen af juletræet?

I toppen af de fleste danske juletræer i dag sætter de fleste nok en stjerne. Stjernen kan opfattes som Bethlehemsstjernen, der viste de hellige tre konger vej til Jesusbarnet.

Hvorfor hænger der pynt på juletræet?

Juletræets pynt var de første år julegaverne, som beskrevet i Peter Fabers "Højt fra træets grønne top". Kræmmerhus var kendt fra butikker som indpakning til slik og kunne pyntes med tegninger eller sirlige klippede mønstre. Papirkurve eller -hjerter blev flettet til samme formål.

Er en julestjerne flerårig?

Julestjerner i handlen er flerårige. Det kræver dog kendskab og beherkselse af det særlige trick mørkebehandlingstrick at få den til at blomstre flere år, som regel vil den også springe et år over, før den “blomstrer” igen.

Hvad er jødestjernen et symbol på?

Jødestjerne, jødemærke, sekstakket, sortindrammet gul stjerne med påskriften Jude 'jøde', brugt af de tyske nazister for at mærke og håne jøderne. Stjernens form svarede til jødernes nationale og religiøse symbol, davidsstjernen.