Table of Contents:

 1. Hvad hedder de 2 kinesiske stater?
 2. Hvad er det officielle sprog i Kina?
 3. Er Kina et U eller i land?
 4. Hvad er hovedstad i Kina?
 5. Hvilken økonomisk udvikling gennemgik Kina i kejsertiden?
 6. Hvornår ophører kejsertiden i Kina?
 7. Hvor mange forskellige sprog er der i Kina?
 8. Hvad er det mest talte sprog i Kina?
 9. Hvilke lande er i og u-lande?
 10. Hvilke lande er et uland?
 11. Hvad hedder hovedstæderne i Europas ti største lande?
 12. Hvad er hovedstaden i Finland?
 13. Hvordan opstod konfucianisme?
 14. Hvor mange språk er det i Kina?

Hvad hedder de 2 kinesiske stater?

Republikken Kina og senere Folkerepublikken Kina har brugt Zhōngguó om alle de områder og folk som var inden for deres politiske kontrol...."Zhōngguó"
 • Området omkring hovedstaden, dvs. ...
 • Området under de centrale styrkers direkte kontrol. ...
 • Området som nu kaldes det nordkinesiske sletteland.

Hvad er det officielle sprog i Kina?

MandarinKina / Officielt sprog Kinas officielle sprog er det, vi i vesten kalder mandarin. På kinesisk bruges der flere navne. Det officielle navn er putonghua, men dialekten kaldes også for guoyu og beijinghua. De fleste kinesere kan tale mandarin, fordi det er Kinas officielle sprog.

Er Kina et U eller i land?

Størstedelen af landene syd for Sahara betegnes i dag som ulande og det samme gælder for fx Bangladesh. Til trods for dette har mange udviklingslande stor fremgang – bl. a. Kina, som har en af de hurtigst voksende økonomier og befolkningstilvækster, ligesom Polen af IMF anses som et uland.

Hvad er hovedstad i Kina?

BeijingKina / Hovedstad Beijing (kinesisk: 北京, pinyin: Běijīng) (på dansk også kendt som Peking) er Folkerepublikken Kinas hovedstad. Navnet betyder "nordlig hovedstad", mens Nanjing betyder "sydlig hovedstad". Beijing har permanent været Kinas administrative hovedstad siden 1949 og var også inden da hovedstad i kortere og længere perioder.

Hvilken økonomisk udvikling gennemgik Kina i kejsertiden?

Mette Holm skriver i sin bog ”Kina – fra kejserdømme til kapitalisme” (se kilder), at Deng i stedet for at frigøre massernes kræfter ville frigøre økonomien. Han tog fat på 'De Fire Moderniseringer' af landbrug, industri, militæret samt videnskab og teknologi.

Hvornår ophører kejsertiden i Kina?

De udnyttede den politiske uro og de folkelige oprør, som plagede Ming-dynastiet og erobrede landets hovedstad, Beijing, i 1644. Dynastiet varede, indtil kejserdømmet faldt som følge af Xinhai-revolutionen i 1911.

Hvor mange forskellige sprog er der i Kina?

De tilhører etniske minoritetsgrupper, hvoraf 55 er officielt anerkendt; de taler mere end 100 forskellige sprog fra seks forskellige sprogætter.

Hvad er det mest talte sprog i Kina?

I Kina tales der flere forskellige sprog. Det mest talte sprog i Kina er mandarin, der tales af omkring 850.000.000 mennesker i Kina.

Hvilke lande er i og u-lande?

Et i-land er med arbejdspladser, computer og varer til alle. U-lande: U-land er en sammentrækning af udviklingsland. Et u-land er hvor største delen af befolkningen lever i fattigdom.

Hvilke lande er et uland?

Lande
 • Afghanistan.
 • Kina.
 • Nordkorea.
 • Uzbekistan.

Hvad hedder hovedstæderne i Europas ti største lande?

Største byer i EU
Nr.ByIndbyggere
1London13.879.757
2Paris12.341.418
3Madrid6.489.162
4Frankfurt am Main5.500.000

Hvad er hovedstaden i Finland?

HelsingforsFinland / Hovedstad

Hvordan opstod konfucianisme?

Den regnes for grundlagt af Konfutse, som sandsynligvis var en yngre samtidig til Lao-tse. Navnet kommer fra latin Confucius, en latinisering af kinesisk Kongfutsi (= læremester Kong), foretaget af jesuitterne i 1600-tallet, da de som missionærer i Kina introducerede Konfutse for Europa.

Hvor mange språk er det i Kina?

»Nihao« lyder det vel nok mest kendte kinesiske ord på verdensplan. Men kinesisk er ikke bare kinesisk, og goddag kan siges på et utal af måder i det virvar af godt 1.500 dialekter, der alle er en del af kinesernes sprogunivers.