Table of Contents:

 1. Hvornår er man kattedronning?
 2. Hvordan kommunikerer jeg med min kat?
 3. Hvordan introduceres man kat og kat?
 4. Hvorfor holder vi fastelavn for børn?
 5. Hvorfor har man en kattekonge og kattedronning?
 6. Hvorfor vender katten røven til?
 7. Kan man sætte voksne katte sammen?
 8. Er det bedst at have en eller to katte?
 9. Hvad kommer man i en fastelavnstønde?
 10. Hvad er fastelavn for børn?
 11. Hvorfor slår man katten af tønden til fastelavn?

Hvornår er man kattedronning?

I dag er det skik at den person, der slår bunden ud af tønden, bliver kronet som konge. Den person, som slår det sidste bræt ned, bliver kronet som dronning. Men vi anbefaler i stedet, at den som slår bunden ud, krones som konge, og den som slog lige inden bliver kronet dronning.

Hvordan kommunikerer jeg med min kat?

Katte kommunikerer med andre individer vha. ansigtsmimik, kropssprog, lyd og lugtsignaler. Vi kan blive gode til at forstå kattens følelsesmæssige tilstand, hvis vi forstår deres kommunikations-signaler. De fleste katteejere vil nok mene, at deres kat kommunikerer med det velkendte ”Miav”, som det foretrukne.

Hvordan introduceres man kat og kat?

De to katte introduceres Gennem sprækken (på 3-4 cm) kan kattene snuse til hinanden og gradvist vænne sig til hinandens lugte. Leg med kattene på hver deres side af døren, så de forbinder det, at se hinanden, med noget positivt. Du fører også duftene frem og tilbage, når du har kælet med kattene.

Hvorfor holder vi fastelavn for børn?

Grunden til, at vi klæder os ud til fastelavn, hænger sammen en gammel skik, hvor gårdkarlene klædte sig ud og red rundt til de andre gårde, hvor de blev beværtet. Dette har sidenhen udviklet sig til, at børn går udklædte fra dør til dør med raslebøsser.

Hvorfor har man en kattekonge og kattedronning?

Regler for kattekonge og kattedronning Den, der slår bunden ud af tønden, bliver kronet som konge. Den person, som slår det sidste bræt ned, bliver kronet som dronning.

Hvorfor vender katten røven til?

Killinger har lært at gøre dette i en tidlig alder, det er deres måde at lade deres mor vide, at de er klar til at blive plejet. Det er også muligt, at de ser dig som en person, der tager sig af dem og deres behov, en forælderfigur. For ukastrerede hunkatte kan det at hæve numsen betyde, at de er klar til parring.

Kan man sætte voksne katte sammen?

Man kan sagtens have to katte, som fungerer rigtig godt sammen og har stor glæde af hinanden. Hvis den ene kat så forsvinder, og man anskaffer sig en ny kat, er det slet ikke sikkert, de to katte fungerer sammen. Det er desværre svært at vide på forhånd, om to katte passer sammen eller ej.

Er det bedst at have en eller to katte?

En kat er fint, men to vil holde hinanden med selskab. De kan lege sammen og fordybe sig i i typisk katteadfærd, såsom at soignere hinanden. Hvis du beslutter dig for at få en killing, er især en lillebror eller lillesøster fordelagtig for socialisering.

Hvad kommer man i en fastelavnstønde?

Ting du kan putte i din fastelavnstønde vil være, chokoladebarrer, guldkaramaller, slikkepinde, vingummier, lakridser, frugter som æbler, clementiner og lignende.

Hvad er fastelavn for børn?

I dag er fastelavn mest en festdag for børn, som klæder dig ud og slår katten af tønden. Men indtil omkring år 1900 var fastelavn en katolsk højtid, hvor voksne klædte sig ud og festede i flere dage med rigeligt med mad og drikke for at fejre fastens begyndelse. Efter fastelavn fastede man nemlig helt indtil påske.

Hvorfor slår man katten af tønden til fastelavn?

I folketroen var katten et lidt "mistænkeligt" dyr, der var forbundet med det onde. Ved tøndeslagningen blev katten - og dermed det onde - jaget væk. Efterhånden gik man over til at have en kattefigur, fx lavet af gamle klude eller lignende.