Table of Contents:

 1. Hvad betyder den blå farve?
 2. Hvad symbolisere blå negativt?
 3. Hvilken farve symbolisere?
 4. Hvad er mørkeblå et symbol på?
 5. Hvad betyder farven mørkerød?
 6. Hvad hedder de blå nuancer?
 7. Hvad siger farven blå om dig?
 8. Hvilken farve symbolisere magt?
 9. Hvad symbolisere rød og gul?
 10. Hvad betyder kongeblå?
 11. Hvorfor hedder det kongeblå?
 12. Hvor mange nuancer af blå findes der?

Hvad betyder den blå farve?

Den blå farve er i mange kulturer knyttet til guder og det guddommelige, og symbolet på Guds sandhed og evighed. Blå er derfor også farven for spiritualitet og det hemmelighedsfulde. I den vestlige kultur specielt Jomfru Marias farve efter hendes blå kappe.

Hvad symbolisere blå negativt?

Også farven for fjernhed (de blå bjerge) og udlængsel. Det er tænkningens farve. Hals-chakraets farve er blå, der i sit positive aspekt kan symbolisere højere bevidsthed, healingsenergi, i sit neutrale aspekt tænkningen og i det negative fortrængningen. Står for udtryk, kommunikation, kreativitet og spiritualitet.

Hvilken farve symbolisere?

Farven grøn kan betyde: Håb, fornyelse, friskhed, misundelse, ungdom og harmoni. Blå er en kølig farve. Den virker fordybende og rolig. Farven blå kan betyde: noget åndeligt, stabilitet, tro, tillid, beskyttelse og ro.

Hvad er mørkeblå et symbol på?

Blå kommer i to nuancer - lyseblå og mørkeblå. Lyseblå er ofte relateret til sundhed, mens mørkeblå symboliserer magt, viden og seriøsitet. Det er netop derfor, at blå ofte anvendes i firmalogoer.

Hvad betyder farven mørkerød?

Røde nuancer Lys rød symboliserer glæde, seksualitet, lidenskab, følsomhed og kærlighed. Pink signalerer romantik, kærlighed og venskab. Derudover fremhæver den kvindelige kvaliteter og opfordrer til passivitet. Mørkerød forbindes med energi, viljestyrke, raseri, vrede, lederskab, mod, længsel og ondskab.

Hvad hedder de blå nuancer?

Blå nuancers benævnelser refererer ligeledes til naturen. Der er tre gamle navne for stærk blå: Azurblå, cyanblå og koboltblå. Azurblå kommer af den blå sten azurit. Det er en af de ældste kendte blå farver.

Hvad siger farven blå om dig?

Blå symboliserer tillid og ansvar, og personer, der er vilde med farven blå, har en tendens til at søge stabilitet. Du er nostalgisk og bryder dig ikke om ændringer i dine rutiner. Du sætter pris på tillidsfulde, stabile relationer og anses som en pålidelig og givende ven.

Hvilken farve symbolisere magt?

Farven lilla kan symbolisere mystik, magi, magt og luksus. Den lilla farve er ofte brugt til at skildre rige, magtfulde konger, ledere, tryllekunstnere og endda troldmænd. Farven lilla kombineret med guld, kan være prangende og skildre rigdom og ekstravagance.

Hvad symbolisere rød og gul?

Symbolikken kan være tilknyttet naturfænomener, fx er den gule farve symbol for Solen; eller store begreber, fx er sort symbol for døden og rød for kærlighed; eller stemninger og holdninger, fx er sort symbol for sorg.

Hvad betyder kongeblå?

Den bliver ofte associeret med dybde og stabilitet. Den symboliserer tillid, loyalitet, visdom, ro, selvtillid, intelligens, tro, sandhed og himlen. Den blå farve forbindes ofte med kongelighed. Lyseblå forbindes specielt med helbred, healing, ro, forståelse og blødhed.

Hvorfor hedder det kongeblå?

Vi ved, at blodårer ser blå ud. Derfor blev udtrykket med det „blå blod” i åre- ne anvendt som beskrivelse af finere personer. I dag bruges udtrykket mest om kongelige. Som nævnt kaldes den også for „kongeblå”.

Hvor mange nuancer af blå findes der?

Et menneske kan se ca. 1000 niveauer af mørke-lys samt 100 niveauer af rød-grøn og 100 niveauer af gul-blå. Dette betyder konkret at vi som mennesker kan se en farveblanding på 10 x 100 hvilket svarer til 10 millioner forskellige farver.