Table of Contents:

 1. Hvor længe må man ikke få sol på ny tatovering?
 2. Hvor mange får fjernet deres tatoveringer?
 3. Hvornår må man gå i solarie efter tattoo?
 4. Hvad sker der hvis en ny tattoo får sol?
 5. Hvor lang tid skal man smørre sin tatovering?
 6. Hvad kan man bruge som tatoverings creme?
 7. Hvad sker der hvis min tatovering får sol?
 8. Hvor lang tid tager det før tatovering er helet?

Hvor længe må man ikke få sol på ny tatovering?

Du under ingen omstændigheder udsætte din nye tatovering for direkte sollys. Før din tatovering har smidt sårskorperne og er helet fuldkommen, hvilket typisk tager 3-4 uger, er det bedst at holde den ude af solen. Dette gælder også solcreme, da området omkring din tatovering kan betragtes som et åbent sår!

Hvor mange får fjernet deres tatoveringer?

mange danskere har en tatovering Der findes ikke opgørelser over, hvor mange danskere der hvert år får fjernet tatoveringer, men formentlig går et sted mellem 10-20 procent med tanker om det. Kun få procent ender dog med at gennemføre en behandling.

Hvornår må man gå i solarie efter tattoo?

I det hele taget skal man være varsom med solen i op til et helt et år efter, at man har fået lavet sin tatovering. Derfor er det vigtigt at bruge en solcreme med høj faktor eller en solblokker direkte på tatoveringen. Du dog ikke smøre din tatovering med solcreme i de første tre uger, hvor tatoveringen heler.

Hvad sker der hvis en ny tattoo får sol?

Stærke solstråler vil føre til at huden bliver brændt og farverne kan bleges. Hold tatoveringen væk fra solen de første 3-4 uger, til den er helet. Efter den er helet bør du fortsætte med at beskytte tatoveringen mod sol ved at bruge solcreme med både UV-A og UV-B beskyttelse, for at undgå at den bleges i solen.

Hvor lang tid skal man smørre sin tatovering?

Det er forskelligt, hvor hurtigt huden med tatoveringen heler – nogle må smøre sig med helende salve i tre dage, andre i 14 dage. De fleste heler inden for en uges tid. Har man fået en skyggetatovering, heler man som regel allerede efter tre til fire dage. Rygere kan være længere tid om det.

Hvad kan man bruge som tatoverings creme?

Creme til tatovering
 • Faaborg Pharma Panthenol salve i tube - 100 ml.  ...
 • Faaborg Pharma Tattoo aftercare salve - 100ml.  ...
 • Faaborg Pharma Panthenol creme i tube - 100 ml. 84,95. ...
 • Faaborg Pharma Tattoo Salve - 25ml.  ...
 • Faaborg Pharma Panthenol salve i tube - 25 ml. ...
 • Panthenol Salve - 100 ml. ...
 • Pantothenol creme - 100 ml.

Hvad sker der hvis min tatovering får sol?

Stærke solstråler vil føre til at huden bliver brændt og farverne kan bleges. Hold tatoveringen væk fra solen de første 3-4 uger, til den er helet. Efter den er helet bør du fortsætte med at beskytte tatoveringen mod sol ved at bruge solcreme med både UV-A og UV-B beskyttelse, for at undgå at den bleges i solen.

Hvor lang tid tager det før tatovering er helet?

Heling af tatoveringen tager normalt 3-4 uger. For at mindske risikoen for infektion bør du følge tatovørens råd for efterbehandling og pleje af tatoveringen. Du vil altid være hævet i den tatoverede hud i nogle timer og eventuelt nogle dage efter, at du er blevet tatoveret.