Table of Contents:

 1. Hvad er et chipset?
 2. Hvordan aktiveres TPM?
 3. Hvor finder man TPM i BIOS?
 4. Hvad laver Nordbroen?
 5. Hvad er forskellen på bundkort?
 6. Hvad for et bundkort skal jeg vælge?
 7. Hvordan slår man BitLocker fra?
 8. Kan ikke slå BitLocker til?
 9. Hvad er det vigtigste i en computer?
 10. Hvordan er en computer bygget op?
 11. Hvor vigtig er et bundkort?
 12. Hvad bruger man et bundkort til?
 13. Hvad er det bedste motherboard?
 14. Hvad er et bundkort til PC?
 15. Hvad er BitLocker-drevkryptering?

Hvad er et chipset?

Hvad er et chipset? Et chipset kontrollerer kommunikationen mellem din CPU og de andre komponenter i din PC (GPU, RAM osv.). Så selvom din CPU passer i dit bundkort, skal du også sikre dig, at dit bundkort har det rigtige chipset. Rent praktisk betyder chipset ”et sæt af chips”.

Hvordan aktiveres TPM?

Sådan aktiveres TPM Hvis du skal aktivere TPM, administreres disse indstillinger via UEFI RPM (pc-firmware) og varierer afhængigt af din enhed. Du kan få adgang til disse indstillinger ved at vælge: Indstillinger > Opdater & sikkerhed > genoprettelse > Genstart nu.

Hvor finder man TPM i BIOS?

Bemærk: For at sikre, at TPM er aktiveret, skal du trykke på F2 for at komme ind i systemopsætningen. Gå derefter til afsnittet Security (Sikkerhed), og kontrollér, at TPM er indstillet til On (Til) under TPM-sikkerhedsindstillingerne.

Hvad laver Nordbroen?

Kursiv tekst Nordbroen er en chip der sidder på bundkortet der sørger for at korrigere al data korrekt rundt til delene i computeren. Den er forbundet til processoren, RAM (se herunder), udvidelseskort (se forklaring i slutningen) og sydbroen/southbridgen (se herunder).

Hvad er forskellen på bundkort?

Chipset og bundkort Der er forskellige chipsets, som tilføjer eller fjerner forskellige funktioner, så producenterne på den måde kan segmenterer markedet lidt mere, og fx tilbyde billigere bundkort til dem af os, der måske ikke har brug for alle de features, som et dyrere chipset tilbyder.

Hvad for et bundkort skal jeg vælge?

Når du skal vælge et bundkort, skal du sørge for at processorsoklen passer til din CPU. Det er også din CPU, der dikterer, hvilke chipset du kan vælge. Kig efter et bundkort med den størrelse, du har plads til. Overvej, hvor meget RAM og hvor mange expansion porte du skal bruge.

Hvordan slår man BitLocker fra?

For at deaktivere BitLocker skal du tilgå kontrolpanelet og klikke på 'BitLocker Drive Encryption'. Dernæst skal du klikke på 'Sluk BitLocker' og dernæst 'Deaktiver BitLocker Drive Encryption'. Dette vil ændre din PC til at midlertidigt deaktivere BitLocker og opbevare nøglen til dekryptering i almindelig tekst.

Kan ikke slå BitLocker til?

Sådan slår du BitLocker-standardkryptering til Eller du kan vælge knappen Start og derefter vælge Kontrolpanel under Windows System. Vælg System og sikkerhed i Kontrolpanel, og vælg derefter Administrer BitLocker under BitLocker-drevkryptering.

Hvad er det vigtigste i en computer?

Processoren, også kaldt CPU (Central Processing Unit), er én af de vigtigste dele i en computer – i menneskelig termologi skal du se processoren som computerens ”hjerne”. Det er computerens processor, som styrer alt data-flow, behandler alle informationer og sørger for at alle andre komponenter ”spiller sammen” – f.

Hvordan er en computer bygget op?

Den består grundlæggende af: Input-enhed, på dansk en indtastningsenhed eller forskellige indlæsningsenheder, en bearbejdningsenhed, processoren (CPU) med hukommelse (ram) til at gemme oplysningerne midlertidigt under bearbejdelsen af dem, en harddisk til opbevaring af styresystem, computerprogrammer og data f. eks.

Hvor vigtig er et bundkort?

Hvis dit bundkort ikke giver dig de muligheder og den plads, du har brug for, vil du altid føle dig begrænset, når du arbejder med din computer. Det er derfor vigtigt, at du vælger det bundkort, der passer til din computer og til de typer opgaver, du kræver løst af computeren.

Hvad bruger man et bundkort til?

Bundkortet er den centrale enhed i din computer hvortil de øvrige komponenter forbindes og tilsluttes. Eksempelvis er både CPU, RAM, grafikkortet, lydkortet og harddisken alle komponenter som er tilsluttet bundkortet.

Hvad er det bedste motherboard?

Bundkort Test 2021 – De bedste 5 kåret af eksperterne
 • ASUS ROG MAXIMUS XI HERO Bundkort.
 • ASUS ROG STRIX B450-F GAMING Bundkort.
 • ASUS PRIME Z390-P Bundkort.
 • MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI Bundkort.
 • GIGABYTE B450 AORUS PRO Bundkort.
 • Vores liste.
16. dec. 2019

Hvad er et bundkort til PC?

Bundkortet er den centrale enhed i din computer hvortil de øvrige komponenter forbindes og tilsluttes. Eksempelvis er både CPU, RAM, grafikkortet, lydkortet og harddisken alle komponenter som er tilsluttet bundkortet.

Hvad er BitLocker-drevkryptering?

Microsoft Windows BitLocker-drevkryptering er en funktion til beskyttelse af softwaredata, som er tilgængelig i Ultimate- og Enterprise-udgaverne af Windows Vista, som er designet til at fungere med TPM. BitLocker krypterer data på din harddisk og gemmer derefter krypteringsnøglerne på TPM.