Table of Contents:

  1. Hvad er shema bønnen?
  2. Hvilke forskellige bøger findes der i den del af Tenach som hedder Torah?
  3. Hvad betyder Jhv på hebraisk?
  4. Hvad betyder Torahen?
  5. Hvad er den mundtlige Tora?

Hvad er shema bønnen?

”Shema Israel” er de første to ord af jødedommens mest centrale bøn, der reciteres ved morgen og aftengudstjenesten. Shemabønner består af tre tekststeder fra Torah: 5. Mos. 6:4-9, 11:13-21, og 4.

Hvilke forskellige bøger findes der i den del af Tenach som hedder Torah?

Torah (heb. "lov") indeholder Moseloven Nevi'im (heb. "profeter") opdeles i "tidlige profeter", Josvabogen, Dommerbogen, Første og Anden Kongebog, Første og Anden Samuelsbog, og "sene profeter", Ezekiels Bog, Jeremias' Bog, Esajas' Bog og de 12 små profeter (Hoseas, Joel, Amos etc.).

Hvad betyder Jhv på hebraisk?

Tetragrammaton (græsk: τετραγράμματον ord på fire bogstaver) er en betegnelse for Guds hebraiske egennavn: JHVH (יהוה). Det gengives på dansk som Jahve eller Jehova.

Hvad betyder Torahen?

Tora eller Torah (תּוֹרָה) er et hebræisk ord med betydningen "belæring" eller "lov". Det bruges primært som betegnelse for jødedommens vigtigste helligskrift, en samling af de fem Mosebøger, som udgør den første sektion af Tanakh – den jødiske bibel.

Hvad er den mundtlige Tora?

”Den mundtlige Torah” kaldes ofte for kommentarer til biblen, men det skal forstås ret frit. Hovedværket i den mundtlige Torah er en art lovsamling, kaldet Mishnah, som ikke direkte citerer biblen, men diskuterer emner, f.