Table of Contents:

 1. Hvad var der før dynasti perioden i det område som er Kina i dag?
 2. Hvad er Opiumskrigen?
 3. Hvornår åbnede Kina op?
 4. Hvilken styreform er der i Kina?
 5. Hvornår var der borgerkrig i Kina?
 6. Hvornår er den kinesiske mur bygget?
 7. Hvornår var Kina sidst i krig?
 8. Hvad er det store spring fremad?
 9. Hvad kendetegnede Kinas kejsertid?
 10. Hvilken styreform herskede i Kina frem til 1912?
 11. Hvilke styreformer findes der i verden?
 12. Hvor mange analfabeter er der i Kina?
 13. Hvad skete der i Kina i 1949?
 14. Hvad er en kulturrevolution?
 15. Hvor lang tid tog det st bygge den kinesiske mur?

Hvad var der før dynasti perioden i det område som er Kina i dag?

Disse optegnelser tyder på, at den kinesiske civilisation begyndte som bystater langs Den Gule Flod floden Huáng Hé i Nordøstkina, og bredte sig sydover og nåede under Qīng-dynastiet omtrent det geografiske område, som omfatter Kina i dag.

Hvad er Opiumskrigen?

Opiumkrigen var et britisk opgør med den kinesiske modvilje mod frihandel. Den militære konfrontation begyndte i 1840, efter at kinesiske myndigheder året før havde konfiskeret 20.000 kister illegal opium fra de britiske købmænd i Canton (Guangzhou).

Hvornår åbnede Kina op?

1. oktober 1949Kina / Grundlagt

Hvilken styreform er der i Kina?

Republik EnhedsstatSocialistisk statKommuniststatEtpartistat Kina/Styreform

Hvornår var der borgerkrig i Kina?

Med Den kinesiske borgerkrig menes den borgerkrig som rasede i Kina i flere tiår i første halvdel af 1900-tallet. I Kina omtales den som den nationalistisk-kommunistiske borgerkrig (kinesisk: 国共内战; pinyin: Guógòng Nèizhàn; bogstaveligt "Nationalist-Kommunist-borgerkrigen").

Hvornår er den kinesiske mur bygget?

I år 221 f.v.t samlede Kinas første kejser Qin Shi Huangdi landet, og han forenede og udbyggede murene som et værn mod krigeriske nomader fra stepperne mod nord. Det er fundamentet for den kinesiske mur i dag, der siden er blevet forstærket og forlænget i flere omgange.

Hvornår var Kina sidst i krig?

Den kinesiske borgerkrig blussede da op igen for fuld kraft i 1946. Kamphandlingerne kom til en afslutning efter , da et uofficielt ildophør indtraf, i hvert fald hvad angik større kamphandlinger.

Hvad er det store spring fremad?

”Det Store Spring Fremadvar en kinesisk kampagne for accelereret økonomisk udvikling samt social og politisk omformning af landet i 1958 til og med 1960.

Hvad kendetegnede Kinas kejsertid?

Kinas Kejserdynastier formes og nedskrives en lang række af de grundlæggende ideer og forestillinger som i de næste årtusinder kommer til at kendetegne den kinesiske kultur og civilisation. Det gælder såvel yin-yang filosofien, daoismen og ikke mindst konfucianismen. Med Qin-dynastiet (221-206 f.Kr.)

Hvilken styreform herskede i Kina frem til 1912?

1911-1912 – Borgerlig revolution i Kina. Kejserinden afsættes og Yuan Shi-kai bliver præsident.

Hvilke styreformer findes der i verden?

Liste med styreformer
 • Adelsvælde.
 • Absolut monarki (enevælde, autokrati)
 • Anarki.
 • Aristokrati.
 • Demokrati.
 • Despoti.
 • Diktatur.
 • Direkte demokrati.

Hvor mange analfabeter er der i Kina?

Analfabetismen er reduceret fra over 50% af befolkningen i 1949 til ca. 7% (2000). Men med et samlet antal analfabeter på godt 85 mio. er Kina næst efter Indien det land i verden, der har det største antal analfabeter, et faktum, som landets regering betragter som en stor skamplet, der skal fjernes.

Hvad skete der i Kina i 1949?

1949 – Jiangs hære slåes på flugt og flygter til Taiwan. Den kinesiske Folkerepublik oprettes. Mao fortsætter som partiformand og vælges til præsident. Zhou Enlai bliver statsminister.

Hvad er en kulturrevolution?

Kulturrevolutionen havde som sit primære mål at udrydde borgerlig tankegang i hele det kinesiske samfund og erstatte det med socialisme. Tidligere havde den kinesiske kommunisme næsten kun været udbredt i statsapparatet og produktionsmidlerne.

Hvor lang tid tog det st bygge den kinesiske mur?

Den kinesiske mur er blevet bygget over en lang periode på næsten 2.000 år fra cirka 220 f.Kr. til år 1633 e.Kr. Den mur, som anses for at være den oprindelige kinesiske mur, er bygget under det, der kaldes det sene Mingdynasti, som var ved magten fra år 13.