Table of Contents:

 1. Hvilken knap er Ctrl?
 2. Hvad er shift på en Mac?
 3. Hvad betyder Ctrl B?
 4. Hvad hedder Alt på Mac?
 5. Hvordan laver man tastaturgenveje?
 6. Hvordan ser Shift ud på Mac?
 7. Hvilket knap er shift?
 8. Hvordan laver man en lodret streg på Mac?
 9. Hvordan får man søgefeltet frem på Mac?
 10. Hvordan trykker man ctrl Alt Delete på en Mac?
 11. Hvad er vandret og lodret?

Hvilken knap er Ctrl?

På pc'en sidder de to Control-taster (også kaldet Ctrl) i hver deres nederste hjørne. På en Mac sidder de to Command-taster på hver deres side af mellemrumstasten. På Mac'en finder du dog også to ctrl-taster.

Hvad er shift på en Mac?

En ekstra knap til din Macbook, så hvis knappen er gået i stykker så kan du købe en ny her. Dette er 'SHIFT ⇧ HØJRE' Knappen på en MacBook. Vær opmærksom på at dette er fra et engelsk tastatur, så knapperne kan være en smule anderledes end de danske. Nogen af knapperne virker også på hinandens pladser.

Hvad betyder Ctrl B?

Er du i et worddokument eller et excelark, kan du bruge tasterne CTRL+B til at finde et bestemt ord i teksten. Ved du med det samme, at du vil erstatte ordet med et andet, så åbner CTRL+H find-og-erstat-funktionen.

Hvad hedder Alt på Mac?

Optionstasten på en Mac, ellers kendt som alternativtasten, er normalt mærket med bogstaverne Alt og symbolet nedenfor, især på Apple Mac-tastaturer. Det sidder normalt ved siden af ​​Ctrl-tasten til venstre for den nederste række.

Hvordan laver man tastaturgenveje?

Hvis du vil tildele en tastaturgenvej, skal du gøre følgende: Start genvejstaster med Ctrl eller en funktionstast. I feltet Tryk på ny genvejstast skal du trykke på den kombination af taster, du vil tildele. Tryk for eksempel på CTRL + den tast, du vil bruge.

Hvordan ser Shift ud på Mac?

Kommando (eller Cmd) ⌘ Skift ⇧

Hvilket knap er shift?

En skiftetast eller shift-tast (også kaldet omskifter eller skiftenøgle) er en tast på et tastatur til at skifte til versaler. Der er typisk to sådanne taster på tastaturet, højre og venstre skiftetast. Navnet stammer fra mekaniske skrivemaskiner, hvor skiftetasten hæver maskinens skrivevalse.

Hvordan laver man en lodret streg på Mac?

På en Mac aktiveres den lodrette streg ved at trykke Alt + i.

Hvordan får man søgefeltet frem på Mac?

Kommando-mellemrumstast: Vis eller skjul Spotlight-søgefeltet. Hvis du vil udføre en Spotlight-søgning fra et Finder-vindue, skal du trykke på Kommando-Alternativ-Mellemrumstasten.

Hvordan trykker man ctrl Alt Delete på en Mac?

Tryk på følgende tre taster samtidigt: Alternativ, Kommando og Esc (Escape). Du kan også vælge Afbryd i Apple-menuen () i øverste venstre hjørne af skærmen. (Dette svarer til at trykke på Ctrl-Alt-Delete på en pc). Vælg appen i vinduet Afbryd, og klik derefter på Afbryd.

Hvad er vandret og lodret?

"Vandret" bliver med andre ord til et særtilfælde af "lodret"! Også historisk har lodret været den oprindelige akse, som kunne findes ved hjælp af en lodsnor. Vandret var da det plan, som står vinkelret på det lodrette plan.