Table of Contents:

 1. Hvad betyder turkis krystal?
 2. Hvor kommer turkis fra?
 3. Hvor finder man turkis?
 4. Hvad betyder blå sten?
 5. Hvad gør turkis?
 6. Hvad skal man blande for at få turkis?
 7. Hvad hedder den blå ædelsten?
 8. Hvordan finder man ud af om det er krystal?
 9. Kan man finde krystaller i naturen?
 10. Hvilken farve passer til turkis blå?
 11. Hvilken farve passer til turkis?

Hvad betyder turkis krystal?

Turkis er en romantisk sten, og stimulerer kærligheden så den konstant vil udvikle sig og blomstre. Samtidig er den kendt for at være forbundet til dit strubechakra, og er derfor et godt energiredskab hvis du ønsker at arbejde med din kommunikation.

Hvor kommer turkis fra?

Turkis findes i flere lande, bl. a.: Iran, Kina, Australien, England, Israel, Egypten, Rusland og USA (New Mexico, Arizona, Nevada og Californien). De iranske turkiser er nogle af de mest værdifulde, fordi de har en flot blå farve og samtidig er knap så porøse som mange andre turkiser.

Hvor finder man turkis?

Turkis findes flere steder i verden, men de største mængder findes i USA, Kina og Indien.

Hvad betyder blå sten?

Safirers værdi findes ud fra en række forskellige parametre, eksempelvis farve, klarhed, udskæring og generelle kvalitet – endda stenes oprindelsesland har noget at skulle have sagt, når det kommer til safirer. Den blå safir symboliserer himmelen og universel energi.

Hvad gør turkis?

Farven turkis udstråler fred, ro og stilhed gennem den blå farve, balance og vækst fra den grønne farve, med en opløftende energi fra farven gul. Turkis genoplader vores ånd i perioder med meget mental stress og træthed, og lindrer følelsen af ensomhed.

Hvad skal man blande for at få turkis?

Hvordan blander man turkis? Turkis er en variation over temaet grøn – dog mest ovre i det blå. Du kan blande dig frem til en smuk turkis ved hjælp af blå farve, som tilsættes gul, og til slut tilsætte hvid farve for en lysere valør.

Hvad hedder den blå ædelsten?

Safiren er en meget eftertragtet ædelsten. Siden antikken er den blevet brugt i smykker i religiøs sammenhæng. Den kendes bedst som blå men optræder i alle regnbuens farver.

Hvordan finder man ud af om det er krystal?

Der kan være forskel på hvor stort blyindholdet er, jo større et blyindhold jo mere krystal-agtigt er glasset. Der er lavet et EU-direktiv, som konkret beskriver hvor meget bly, der skal være i glas før man kalder det krystalglas, således, at ikke alle, der blot tilsætter en smule bly kan kalde glasset for krystalglas.

Kan man finde krystaller i naturen?

De smukke, glasklare krystaller af bjergkrystal dannes i forbindelse med hydrotermisk aktivitet i undergrunden, hvor glohed vulkansk væske presses op gennem klipperne og udfælder sit indhold af mineraler i hulrum. Derfor findes krystaller ofte i såkaldte geoder - hule sten, dannet af gasbobler.

Hvilken farve passer til turkis blå?

Perfekt støvet og diskret. Denne er også flot sammen med både grå farver (1391 Lys Antikkgrå, 1032 Grå Harmoni, 553 Ascott.), greige farver (1032 Kalkgrå, 552 Tudor) og dæmpede beige farver (1016 Blek Sand, 1391 Kokos, 1140 Sand) for at nævne nogle få.

Hvilken farve passer til turkis?

Sættes en lys og let støvet turkis sammen med sandfarvet, perlemor, musegrå, lys gråblå, lys gulgrøn, hvidlig citrongul og blå-violette pasteller får man en blid palet, der i sin helhed fremstår som fredfyldte sommerdage ved stranden.