Table of Contents:

 1. Hvad betyder P på Vaskeanvisning?
 2. Hvad betyder P på tøj?
 3. Hvad er en cirkel symbol på?
 4. Hvad betyder de forskellige tegn på vaskemaskinen?
 5. Hvad betyder Vaskemærker på tøj?
 6. Hvor skal man putte skyllemiddel?
 7. Hvad betyder S P størrelse?
 8. Kan man putte skyllemiddel direkte i maskinen?

Hvad betyder P på Vaskeanvisning?

P betyder, at tøjet kan renses med alle typer af rens, med undtagelse af triklorethylen. En streg under cirklen betyder skånsom rens. En cirkel med et kryds over betyder, at tøjet ikke kan tåle rens.

Hvad betyder P på tøj?

En prik i en cirkel betyder, at tøjet kan tørres i tumbler – men ved lav temperatur. To prikker i cirklen og du må tørre tøjet ved almindelig temperatur i en tumbler. Er der et kryds over cirklen, der er inde i en firkant, må tøjet ikke tørres i tumbler.

Hvad er en cirkel symbol på?

En cirkel har ingen begyndelse og ingen slutning, og derfor er den tit blevet brugt som et symbol på guddommelighed, evighed og det evige liv. Cirklen kan også symbolisere et øje, et hul eller en åbning - og et rundt hul kan symbolisere en kropsåbning eller en invitation til sex.

Hvad betyder de forskellige tegn på vaskemaskinen?

Symboler for graderne
 • Almindelig vask: Tallene viser, hvor varmt man kan vaske tøjet - 30, 40, 60 eller 95 grader.
 • Skånevask: Hvis der er én streg under symbolet, betyder det, at tøjet skal vaskes på et skånsomt program i vaskemaskinen. ...
 • Ekstra skånevask: To streger under betyder, at tøjet skal vaskes ekstra skånsomt.

Hvad betyder Vaskemærker på tøj?

Tallene indikerer den maksimale temperatur, tøjet kan tåle at blive vasket ved. Tøj med et mærke på 60 grader kan altså godt vaskes på 30 grader, men ikke omvendt. En hånd betyder, at tøjet skal vaskes i hånden, mens et kryds betyder, at tøjet slet ikke bør vaskes.

Hvor skal man putte skyllemiddel?

Sæbeskuffen er delt op i tre rum: Kammer I : Vaskemiddel til forvask. Kammer II : Vaskemiddel til hovedvask. Kammer i : Flydende plejemidler som stivelse eller skyllemiddel.

Hvad betyder S P størrelse?

Måles skjortens smalleste sted.

Kan man putte skyllemiddel direkte i maskinen?

Brug generelt ikke skyllemiddel i vaskemaskinen Miljøstyrelsen fraråder generelt brug af skyllemiddel, da det indeholder tensider (vaskeaktive stoffer). Det er unødvendigt og belaster miljøet.