Table of Contents:

 1. Hvad er grundelementerne i hinduismen?
 2. Hvilke dyr er hellige i Indien?
 3. Hvem er Kali?
 4. Hvad er målet for en hindu?
 5. Hvad hedder de ældste hinduistiske tekster?
 6. Hvor mange guder er der i buddhismen?
 7. Er rotter hellige i Indien?
 8. Er aber hellige i Indien?
 9. Hvor kommer Kali fra?

Hvad er grundelementerne i hinduismen?

På trods af hinduismens mange forskelligheder, er forestillingen om reinkarnation et centralt omdrejningspunkt. Hinduernes liv styres af en moral, hvor begreber som sandfærdighed, ikke-vold, renhed, gavmildhed og medfølelse bør være rettesnoren i deres stræben efter åndelig frigørelse, moksha.

Hvilke dyr er hellige i Indien?

Den indiske ko: Helligt nyttedyr
 • Inden for hinduismen opfattes de fleste dyr som hellige, da de alle repræsenterer liv. ...
 • Den indiske ko må ikke dræbes og spises, dog må man gerne konsumere dens mælk – og dén indtages i linde strømme. ...
 • Alt ved koen er helligt i Indien.

Hvem er Kali?

Kali er en indisk gudinde. Hun er ødelæggelsens gudinde og repræsenterer den kvindelige shakti-energi. Ofte ses hun afbildet som dansende på Shivas legeme. Også kaldet Durga, Devi, Shakti, Sati, Uma og Kundalini.

Hvad er målet for en hindu?

Hinduismen opstod i Indien og er en af verdens ældste religioner. Religionen blev til blandt bønder og krigere, der lagde vægt på et langt liv og ære. I 600-tallet f.v.t. tog nogle vismænd og filosoffer afstand fra livet i denne verden, og målet var nu at blive fri fra genfødsel i denne verden.

Hvad hedder de ældste hinduistiske tekster?

Vedaerne (fra sanskrit वेद veda "viden") er de ældste religiøse skrifter fra Indien. De er de primære levn fra Vedisk religion. Teksterne er helligskrifter i hinduismen.

Hvor mange guder er der i buddhismen?

Buddhismen som religion Buddhismen forholder sig almindeligvis ikke til overnaturlige skabninger (som Gud eller guder). Nogle mener derfor, at buddhismen skal betragtes som en ikke-teistisk religion. Nogle former for buddhisme er ligefrem ateistiske, mens andre er mere religiøse.

Er rotter hellige i Indien?

Rotterne i templet anses for at være hellige, og indtil videre har der ikke været nogen sygdom eller sygdom i forbindelse med dette tempel. At spise mad, der er knebet af disse rotter, betragtes som en stor ære. Templet har enorme sølvporte og marmor udskæringer, der blev doneret af Maharaja Ganga Singh fra Bikaner.

Er aber hellige i Indien?

Der hænger hellige aber på lur overalt i den indiske hovedstad, New Delhi. Aberne vurderes at være ansvarlige for omkring 2.000 angreb på mennesker om året.

Hvor kommer Kali fra?

Kali er en indisk gudinde. Hun er ødelæggelsens gudinde og repræsenterer den kvindelige shakti-energi. Ofte ses hun afbildet som dansende på Shivas legeme. Også kaldet Durga, Devi, Shakti, Sati, Uma og Kundalini.