Table of Contents:

 1. Hvad betyder MBE?
 2. Hvad er The British Empire?
 3. Hvornår og hvorfor blev kolonierne selvstændige lande?
 4. Hvor havde briterne kolonier?
 5. Hvorfor opstod afkoloniseringen?
 6. Hvorfor kom det til Kolonikrig mellem Frankrig og England i 1755?
 7. Hvornår begyndte afkoloniseringen?
 8. I hvilke faser kan afkoloniseringen opdeles i?
 9. Hvem var med i 7 års krigen?
 10. Hvad var årsagen til den amerikanske revolution?
 11. Hvornår opdagede man Sydamerika?
 12. Hvilken mægtig indiansk statsdannelse i Sydamerika?
 13. Hvornår sluttede afkolonisering?
 14. Hvorfor startede afkolonisering?

Hvad betyder MBE?

Det står for Member of the Most Excellent Order of the British Empire.

Hvad er The British Empire?

Det Britiske Imperium (engelsk: British Empire) var en kolonimagt, som på sit højeste var historiens største med kolonier på alle kontinenter. Imperiet var et resultat af opdagelsestiden, som begyndte med Spanien og Portugals ekspeditioner i det 15. århundrede.

Hvornår og hvorfor blev kolonierne selvstændige lande?

Den europæiske besættelse førte til en stigende nationalfølelse og ønske om frihed og i løbet af det 20. århundrede blev kolonialismen fordømt, og de eksisterende kolonier begyndte at opnå selvstyre. Det gik for alvor stærkt efter 2. Verdenskrig, hvor det tog sin begyndelse i Asien og dernæst i Afrika.

Hvor havde briterne kolonier?

Ud over Britisk Nordamerika opstod i 1788 den første australske straffekoloni, New South Wales, i 1814 den første sydafrikanske koloni, Kapprovinsen, i 1829 Swan River-kolonien i Vestaustralien, i 1837 Sydaustralien, i 1840 New Zealand og i 1843 Natal i det sydlige Afrika.

Hvorfor opstod afkoloniseringen?

Baggrunden for afkoloniseringen må søges, både i ændringerne i styrkeforholdene i verden som helhed og i det pres der nedefra blev udøvet fra nationalistbevægelsernes side. Efter 1945 var de førende kolonimagter, dvs. Storbritannien og Frankrig, stærkt svækkede.

Hvorfor kom det til Kolonikrig mellem Frankrig og England i 1755?

En fransk trussel mod Hannover kunne nemlig tvinge briterne til væsentlige indrømmelser i Amerika. Omkring 1755 stod det derfor klart både i London og Paris, at kampen om Amerika skulle vindes i Tyskland. Denne erkendelse var afgørende for alliancerne op til Syvårskrigen.

Hvornår begyndte afkoloniseringen?

Afkolonisering, den proces, hvorved de europæiske koloniområder, fortrinsvis i Asien og Afrika, opnåede politisk selvstændighed i perioden efter 2. Verdenskrig. Afkolonisering indledtes med de store asiatiske landes uafhængighed: Indien/Pakistan i 1947 og Indonesien i 1949.

I hvilke faser kan afkoloniseringen opdeles i?

Afkoloniseringens 3 faser
 • Period: to . fase. Afkolonisering af Asien – 19 – første fase= uafhængighed til lande i Asien og mellemøsten pga. ...
 • Period: to . fase. ...
 • Period: to . fase.

Hvem var med i 7 års krigen?

De vigtigste europæiske stormagter blev involveret i denne krig, der var den sidste væsentlige militærkonflikt i Europa før den Franske revolution. Hovedmodstanderne var Storbritannien, Preussen og Hannover på den ene side og Frankrig, Østrig, Rusland, Sverige og Sachsen på den anden.

Hvad var årsagen til den amerikanske revolution?

Begivenhederne tog afsæt i toneangivende lag i de 13 britiske kolonier i Nordamerika, der modsatte sig øget skatteudskrivning efter Den Fransk-indianske Krig (1754-63), hvor den militære trussel fra Frankrig imod de engelske kolonier ophørte. Kolonierne mente, at de ikke kunne pålægges nye skatter uden samtykke.

Hvornår opdagede man Sydamerika?

Sydamerika - historie (kolonitiden), Først i 1498 på sin tredje rejse til den nye verden opdagede Christoffer Columbus Sydamerika, idet han fulgte nordkysten fra Orinoco til Trinidad. I 1499 besejlede Alonzo de Ojeda (ca. 1466-ca. 1508) samme kyst fra Guyana til Guajirahalvøen.

Hvilken mægtig indiansk statsdannelse i Sydamerika?

moche. Der var imidlertid ikke tale om imperier med egentlige statsdannelser; de udvikledes først i 1400-tallet efter inkaernes voldsomme ekspansion fra Cuzcoområdet i 1200-tallet. Inkaerne samlede et 4500 km langt og uvejsomt område til et velorganiseret rige med udbredt stands- og arbejdsdeling, bl. a.

Hvornår sluttede afkolonisering?

Med Ghanas selvstændighed i 1957 indledtes afkoloniseringsbølgen i Afrika. Denne må i det store og hele anses for afsluttet med de portugiske koloniområders uafhængighed i starten af 1970'erne og med Namibias frigørelse fra sydafrikansk overherredømme i 1990.

Hvorfor startede afkolonisering?

Baggrunden for afkoloniseringen må søges, både i ændringerne i styrkeforholdene i verden som helhed og i det pres der nedefra blev udøvet fra nationalistbevægelsernes side. Efter 1945 var de førende kolonimagter, dvs. Storbritannien og Frankrig, stærkt svækkede.