Table of Contents:

  1. Hvad betyder ordet lampe?
  2. Hvad betyder spirende?
  3. Hvorfor bruger man slang?
  4. Hvem bruger slang?
  5. Er kasseret?
  6. Hvad betyder det at være kogeren?
  7. Hvad betyder det at disse?

Hvad betyder ordet lampe?

En lampe (fransk lampe, fra græsk λαμπάς lampás „fakkel“) er en opfindelse, der grundlæggende består af en lyskilde og noget tilbehør (fx pærefatning, stage og/eller armatur), der bærer lyskilden, og på den ene eller den anden måde ændrer lyset og/eller bare har en funktion i sig selv, såsom at pynte.

Hvad betyder spirende?

Spire) 1) om frø, løg, knold osv.: frembringe, udvikle spirer; om plante: begynde at vokse op af jorden, komme op; ogs. undertiden om plante, træ: begynde at skyde nye skud (fx.

Hvorfor bruger man slang?

Slang kan skabe opmærksomhed om taleren. Taleren kan fx virke uhøjtidelig og morsom ved at bruge slang. Slang kan påvirke samtalesituationen. Situationen kan fx blive mindre højtidelig hvis man bruger slang.

Hvem bruger slang?

Slang står i stedet for et normalsprogligt udtryk. Slang er et stiltræk, dvs. et signal til tilhøreren om at opfatte situationen på en bestemt måde, fx uhøjtideligt, uformelt, afslappet. Der ligger en bestemt hensigt hos slangbrugeren bag brugen af slang (slanghensigten).

Er kasseret?

ubrugelig; afvise, forkaste, bortkaste, tilintetgøre noget som ugyldigt, ubrugeligt.

Hvad betyder det at være kogeren?

Adjektiv – fra substantiv, oprindeligt slang for brandert eller skævert (at være fuld eller skæv). I Spirende Ord anvendes 'kogeren' oftest som et adjektiv, der betegner noget, som er kedeligt, mærkeligt eller begge dele.

Hvad betyder det at disse?

Sådan er det. Konkurrence«, siger han Pol2000. Han blev kendt for at 'disse', dvs. sværte alle andre til i sine raps, men han blev respekteret for sin arrogance og vandt danmarksmesterskabet i rap sidste år Akt97Aktuelt (avis), 1997.