Table of Contents:

  1. Hvad er en drage et symbol på?
  2. Hvad er hovedstaden i Wales?
  3. Hvor mange snakker walisisk?
  4. Hvordan ser det skotske flag ud?
  5. Hvad er hovedstaden i Skotland?
  6. Hvilket sprog er walisisk?
  7. Hvilke sprog taler man i Storbritannien?

Hvad er en drage et symbol på?

Er god, et lykkedyr. I Asien er den et symbol for magt og anvendes som emblem af kejserlige familier. Kineserne har altid forbundet Dragen med ædelmodighed, legemlig styrke, succes og tryghed. Kongelige værdighedstegn viser især i Manchu-dynastiet () ofte dragebilleder.

Hvad er hovedstaden i Wales?

CardiffWales / HovedstadCardiff er hovedstad og den største by i Wales med 361.469 indbyggere. Den har et areal på 140 km². Byen ligger på sydkysten af Wales, hvor den er en vigtig havneby og tidligere var en vigtig udskibningsby af kul fra de walisiske kulminer. Wikipedia

Hvor mange snakker walisisk?

Det er et keltisk sprog af den britanniske sproggren, nærmest beslægtet med bretonsk (Bretagne) og kornisk (Cornwall). Godt 25% af befolkningen i Wales dvs. ca. 791.000 har kendskab til sproget.

Hvordan ser det skotske flag ud?

Skotlands flag består af et hvidt andreaskors på et blåt felt, eller med heraldisk beskrivelse, azure, a saltire argent. Korset symboliserer apostlen Andreas, landets skytshelgen. Flaget hævdes at være et af de ældste nationalflag som fortsat er i brug, men dette er i bedste fald diskutabelt.

Hvad er hovedstaden i Skotland?

EdinburghSkotland / Hovedstad Hovedstaden Edinburgh er et af Europas største finansielle centre, men den største by er Glasgow. Øvrige store byer er Aberdeen og Dundee. Kongedømmet Skotland var en uafhængig stat indtil 1. maj 1707, da unionsloven forenede landet med kongeriget England til kongedømmet Storbritannien.

Hvilket sprog er walisisk?

Walisisk Engelsk Wales/Officielle sprog

Hvilke sprog taler man i Storbritannien?

EngelskStorbritannien / Officielt sprog Storbritannien - sprog, Det dominerende sprog er engelsk. De oprindelige keltiske sprog, walisisk, irsk og skotsk-gælisk, er i nogen grad bevaret lokalt ved siden af engelsk.