Table of Contents:

 1. Hvordan dufter violer?
 2. Kan man så violer?
 3. Hvornår blomster violer?
 4. Hvad er forårsblomster?
 5. Hvornår sår man hornvioler?
 6. Hvordan spreder violer sig?
 7. Hvor længe blomstrer hornvioler?
 8. Hvor længe holder hornvioler?
 9. Hvilke blomster er forårsblomster?
 10. Hvad er forårsbebudere?
 11. Er hornvioler flerårig?
 12. Kan hornvioler overvintre?
 13. Er hornviol en staude?
 14. Kan man klippe hornvioler ned?
 15. Hvilke blomster springer ud i foråret?

Hvordan dufter violer?

Blomsterne dufter kraftigt af viol. Det er en lav plante med bladene i roset og med lange overjordiske udløbere. Bortset fra bladstilken og bladenes underside, er planten næsten hårløs.

Kan man så violer?

Violer er nemme planter – de trives de fleste steder, men bliver dog flottest i skovbundsagtig jord og ikke for direkte sol. Man kan være heldig og få en mindre, sen blomstring hen omkring september. Kan sås hele året - også i den kolde periode.

Hvornår blomster violer?

Violer vokser mange steder. I skoven kan du f. eks. møde marts-viol, der blomstrer i skovbrynet i det tidlige forår – og skov-viol, krat-viol og håret viol der blomstrer i april og maj.

Hvad er forårsblomster?

Forårsblomsterløg er nogle af de allernemmeste blomster, du kan dyrke. Når arbejdet med at lægge løgene i jorden er overstået om efteråret, passer de sig selv, og kommer trofast op hvert eneste forår. Det gælder ikke for alle forårsblomsterløg, men det gælder for de 10, som nævnes her!

Hvornår sår man hornvioler?

Man kan så hornvioler og stedmoderblomster i to perioder om året. Sår man udendørs i perioden juli-september, vil planterne nå at gro til små etårige den første sommer, de kan overleve vinteren ude eller i et køligt drivhus og vil så blomstre det efterfølgende forår og hele sommersæsonen.

Hvordan spreder violer sig?

Viol breder sig under jorden med lange udløbere der slå rødder og danner en roset af blade.

Hvor længe blomstrer hornvioler?

I efteråret blomstrer violerne kraftigt med deres smukke farver lige indtil vinteren melder sin ankomst. Nogle blomstrer endda over vinteren også. Stedmoderblomster og hornvioler lader sig nemlig næsten ikke påvirke af vind og vejr.

Hvor længe holder hornvioler?

Husk også, at den skarpe forårssol kan være lige så hård ved planterne som nattefrosten. Når de farvestrålende stedmoderblomster og små hornvioler er hærdet, kan de tåle at stå ude i let nattefrost, og som en ekstra gevinst holder de til langt hen på sommeren, blot du husker at nippe de visne hoveder af.

Hvilke blomster er forårsblomster?

Inspiration til de første forårsblomster
 • VINTERGÆK. Vintergækker titter som en af de første blomster frem i haven allerede i januar. ...
 • ANEMONE. Anemoner af typen balkan er flotte med deres marguerit-lignende form. ...
 • SCILLA. Russisk scilla får søde blå blomster tidligt på foråret. ...
 • PERLEHYACINT. ...
 • VIBEÆG. ...
 • TULIPANER. ...
 • ERANTIS. ...
 • KROKUS.

Hvad er forårsbebudere?

Omkring midt i april begynder bøgen, som er en af de første forårsbebudere, at springe ud. Faktisk springer bøgen cirka en uge tidligere ud, end den gjorde for 50 år siden. Det skyldes, at gennemsnitstemperaturen er blevet højere, samt at der er flere solskinstimer i marts og april end før i tiden.

Er hornvioler flerårig?

Når stedmoderblomsterne afblomstrer i foråret, kan du erstatte dem med smukke og farverige sommerblomster. Hornviolerne er flerårige stauder, hvilket betyder, at de kommer igen næste år.

Kan hornvioler overvintre?

Du kan forlænge blomstringen ved at knibe/klippe de visne blomster af, så de ikke sætter frø. Det ser pænere ud og derudover øger du også chancen for, at de kan overvintre. Nogle af hornviolerne blev lidt ranglet i det, så jeg plantede dem om i en større krukke med nyt jord, og så voksede de fint igen.

Er hornviol en staude?

Hornviolerne er flerårige stauder, hvilket betyder, at de kommer igen næste år.

Kan man klippe hornvioler ned?

Hvis du synes, stedmoderplanterne og hornviolerne bliver for langbenede og ranglede i løbet af forsommeren, kan du klippe dem ned og glæde dig til endnu en smuk blomstring. Klip dog ikke alt for hårdt. Der skal stadig være blade på planterne, så de kan omsætte solens lys til energi og blomster.

Hvilke blomster springer ud i foråret?

Her er Danmarks 10 skønneste forårsblomster
 • Erantis – gule blomster og grønt bunddække. ...
 • Påskelilje – højtidens blomst. ...
 • Hyacint til jul og i foråret. ...
 • Perlehyacinter – nemme at dyrke. ...
 • Tulipaner – jo flere jo bedre. ...
 • Vibeæg – den spinkle vindtærke blomst. ...
 • Vintergækker – forårsbebuderen.