Table of Contents:

  1. Hvad symboliserer det russiske flag?
  2. Hvad betyder stjernen i det sovjetiske flag?
  3. Hvordan fik Rusland sit flag?
  4. Hvilke flag er blåt hvidt og rødt?
  5. Hvad for et flag er grøn gul og rød?
  6. Hvad symboliserer et flag?
  7. Hvordan ser det canadiske flag ud?

Hvad symboliserer det russiske flag?

Ruslands flag (russisk: флаг России, tr. flag Rossii) er en trikolore med tre vandrette striber i ens bredde; fra øverst til nederst henholdsvis hvid, blå og rød. Flaget blev brugt til søs af det russiske militær fra ca. 1693 og blev indført som koffardiflag i 1705.

Hvad betyder stjernen i det sovjetiske flag?

I nogle lande, der tidligere lå i Sovjetunionens indflydelsessfære, betragtes hammer og segl ligesom den røde stjerne for symboler på besættelse.

Hvordan fik Rusland sit flag?

Rusland (Nationalflag), Den gamle russiske trikolore, skabt af zar Peter 1. den Store i 1699, afskaffedes i 1917, men blev officielt genindført i 1991. Farverne stammer fra det nederlandske flag, som zaren så på en rejse til Vesteuropa. De blev senere sat i forbindelse med Moskvas byvåben, som indeholder de tre farver.

Hvilke flag er blåt hvidt og rødt?

Luxembourgs flag består af tre horisontale striber i rød hvid og blå, og kan have sideforholdet 1:2 eller 3:5. Flaget blev først brugt mellem 18, og har været i brug som landets flag siden Luxembourg opnåede fuld uafhængighed i 1890. Det blev dog først officielt vedtaget ved lov 23. juni 1972.

Hvad for et flag er grøn gul og rød?

Det litauiske flag er en horisontal trikolore af gul, grøn og rød. Det blev vedtaget den 20. marts 1989, næsten to år før Litauens uafhængighed efter opløsningen af Sovjetunionen. Før genindførelsen, var flaget blevet anvendt fra 19, hvor Litauen blev optaget i og derefter annekteret af Sovjetunionen.

Hvad symboliserer et flag?

Flaget eller fanen tilkendegiver myndighedsudøvelse, kommando og mange former for følelsesbetonet tilhørsforhold eller identitet og kan udtrykke både loyalitet og provokation eller protest, fx ved afbrænding af flag eller udrivning af symboler i flag.

Hvordan ser det canadiske flag ud?

Canadas flag er rødt med et hvidt kvadrat i midten som indeholder et stiliseret 11-takket lønneblad (sukkerløn-blad). I Canada kaldes flaget for Maple Leaf Flag (og på fransk l'Unifolié). Under en lang periode i Canadas historie havde man Union Jack som flag.