Table of Contents:

 1. Hvad koster det at være medlem af Airbnb?
 2. Hvem bruger Airbnb?
 3. Hvordan tjener Airbnb penge?
 4. Hvordan bliver man Airbnb vært?
 5. Hvor mange dage må man leje ud på Airbnb?
 6. Hvor meget kan man tjene på Airbnb?
 7. Hvor meget kan jeg tjene på Airbnb?
 8. Hvor meget må man udleje på Airbnb?
 9. Er Airbnb et udlejningsbureau?
 10. Kan man ringe til Airbnb?
 11. Hvornår indberetter Airbnb til skat?
 12. Er det sikkert at bruge Airbnb?
 13. Hvor mange dage må man udleje sin bolig?
 14. Hvilken branche er Airbnb?
 15. Hvor meget må man tjene på Airbnb skattefrit?

Hvad koster det at være medlem af Airbnb?

Det koster ikke noget at tilmelde sig som vært, men prissætter du eksempelvis din lejlighed i Aarhus til 650 kroner per overnatning, er det ikke alle 650 kroner, du får ind på kontoen. Airbnb opkræver nemlig et servicegebyr på 3% af reservationen som en tak for lån af deres service.

Hvem bruger Airbnb?

711.000 gæster har siden 2009 besøgt Danmark i gennemsnit 4,2 nætter, mens 636.000 danskere er rejst ud. Den gennemsnitlige gæst er 35 år og der er 80% chance for at vedkommende er europæer. Den gennemsnitlige vært er kvinde og lejer sit hjem ud 22 nætter om året. Du kan læse hele undersøgelsen her.

Hvordan tjener Airbnb penge?

De fleste værter betaler et fast servicegebyr på 3 % af bookingens subtotal. Subtotalen er din pris per nat plus dit rengøringsgebyr* og gebyr for ekstra gæster, hvis det er relevant, og omfatter ikke Airbnb's gebyrer og skatter. Gæster betaler typisk et servicegebyr på omkring 14 % af bookingens subtotal.

Hvordan bliver man Airbnb vært?

 1. Sådan tilmelder du dig. Lad os komme i gang! ...
 2. Udlej et overnatningssted. Du bestemmer selv, hvordan du vil være vært. ...
 3. Bliv vært for en oplevelse. Airbnb-oplevelser bringer folk sammen – uanset om det er kurser, rundvisninger, koncerter eller andre aktiviteter. ...
 4. Bliv vært for en onlineoplevelse.

Hvor mange dage må man leje ud på Airbnb?

via AirBnB, er det dog vigtigt at være opmærksom på, at korttidsudlejningen max. være 70 dage om året, medmindre den enkelte kommune har tilladt længere perioder for korttidsudlejning.

Hvor meget kan man tjene på Airbnb?

Der er ingen grænser for udlejning af private værelser og sommerhuse. Der gælder yderligere regler for udlejning af private værelser og sommerhuse. Indtjeningen er skattefri op til 28.000 DKK for helårsboliger og op til 40.000 DKK for sommerhuse.

Hvor meget kan jeg tjene på Airbnb?

I forlængelse af nye regler gældende fra 2021, skal du dog kun betale skat af 60 procent af det beløb, som overstiger bundfradraget på 30.300 kr. (2022). Med andre ord betyder dette, at du skattefrit kan optjene maks. 30.300 kr.

Hvor meget må man udleje på Airbnb?

Ny Airbnb-lov skal bremse Airbnbhajer Et flertal vedtager ny Airbnb-lov, så nu du kun udleje 70 dage om året. Et loft over hvor mange dage en privat bolig være udlejet til turister – og et krav til Airbnb og andre deleøkonomiske platforme om at indberette alle udlejernes indtægter til skattevæsenet.

Er Airbnb et udlejningsbureau?

Airbnb, til udlejning, eller om du selv vil stå for udlejningen (privat udlejning). En betingelse for at kunne anvende Airbnb som udlejningsbureau er dog, at udlejningsperioden ikke må løbe mere end 70 dage årligt.

Kan man ringe til Airbnb?

Når du har en bekræftet reservation, finder du din værts mailadresse og telefonnummer i din og værtens meddelelsestråd. Du kan sende vedkommende en besked eller åbne Airbnb-appen og ringe.

Hvornår indberetter Airbnb til skat?

Først automatisk indberetning i 2019 Aftalen gælder fra og med 2018, hvor brugerne af dele økonomiske tjenester frit kan vælge mellem at benytte sig af de eksisterende eller de nye regler. Men ifølge Skatteministeriet vil indtægter fra Airbnb dog først blive indberettet til SKAT fra og med 2019.

Er det sikkert at bruge Airbnb?

Alle reservationer på Airbnb bliver risikovurderet, inden de bliver bekræftet. Vi bruger den seneste teknologi inden for forudsigende analyser og maskinlæring til øjeblikkeligt at evaluere hundredevis af signaler, der hjælper os til at opfange og stoppe mistænkelig aktivitet, inden det sker.

Hvor mange dage må man udleje sin bolig?

Fra 1. januar 2021 bliver reglerne imidlertid skærpet betydeligt, hvis man selv står for udlejningen. Så falder grænsen nemlig fra 70 til 30 dage om året. Til gengæld kan man fortsat udleje hele boligen op til 70 dage om året, hvis det udelukkende sker gennem et bureau, der foretager indberetning til SKAT.

Hvilken branche er Airbnb?

Airbnb er en online markedsplads for udlejning og booking af overnatningsmuligheder. Hjemmesiden omfatter mere end 2.000.000 overnatningsmuligheder i 192 lande og 33.000 byer. Fra grundlæggelsen i august 2008 til juni 2012 blev der formidlet 10 millioner overnatninger på Airbnb.

Hvor meget må man tjene på Airbnb skattefrit?

Det vil sige, at hvis din bolig er 3.000.000 kr værd, er dit bundfradrag på 40.000 kr, og din indtjening på udleje under dette beløb er skattefrit. Bundfradraget vil som minimum ligge på 24.000 kr, og det betyder at lejeindtægter på under 24.000 kr er under bagatelgrænsen.